DYSELEXIA
به نظر شما دستکاری ژنتیک وانتخاب ژنهای عالی به انتخاب انسان خوب است؟متن زیر را بخوانید وبعد نظر خود را اعلام نمایید***
بیماری مادرزادی انیشتن(مخترع انرژی اتمی)- دایسلکسیا dyslexia
نوعی اختلال در خواندن همراه با نابهنجاریهای کالبد شناختی عصبی
دایسلکسیا نوعی اختلال در توانایی خواندن است که از رشدنابهنجار ناشی می شود.کودکان مبتلا به دایسلیکسیا،با وجودآموزش ویژه نمی توانند خواندن رابا کارایی طبیعی بیاموزند.
اگرچه ظاهراُاین کودکان از توانایی ذهنی وانگیزه طیبعی برخوردارند،امادر ربط دادن حروف با صداهایی که تولیدمی کنندوتشخیص حروف مشابه مثل((bو(p)با مشکل روبرو می شوند.
مبتلا یان به دایسلکسیا از 2درصد تا 16درصد کودکان 6تا18 سال را تشکیل می دهند.
نسبت پسرها مبتلا به دختر های مبتلا ،سه به یک است واین اختلال در میان کودکان چپ دست متداول تراست-پژوهشها حکایت از آن دارندکه وراثت نقش مهمی در انتقال دایسلیکسیا ایفا می کند.
Chaperone
s (چاپرون های مولکولی)
ها مسئول انجام عمده فعالیت های بدن هستند.
آلی بدن قرار دارند و دارای ساختمان سه بعدی می باشند.
وترجمه(فرایند پروتئین سازی) ،نوبت به
به عبارتی تا خوردگی رشته های پلی پپتید می رسد.در پروتئین هایی مانند هموگلوبین
دارند این موضوع از اهمیت ویژه ای برخورداراست.
های کمکی جهت تسهیل تاخوردگی، شناخته شده که می توان ازآنزیم پرولیل سیس-ترانس
سولفید ایزومراز و
مولکولی نام برد.
Chaperons
مولکولی دارای شکل های هم ساختار هستند ودر باکتری ،میتوکندری،کلروپلاست وسیتوزول
گراندکانیون ایران غرق میشود
میخواهند گراندکانیون ایران را نابود کنند. بیژن فرهنگ درهشوری با بیان این جمله، خبر از فاجعهای میدهد که درصورت وقوع، یکی از زیباترین بخشهای طبیعت ایران را تخریب میکند.
براساس این خبر قرار است روی تنگه هایقر در فیروزآباد فارس که به خاطر دیوارهها و عمق زیاد دره از آن بهعنوان گراندکانیون ایران یاد میشود، سد احداث کنند.این در حالی است که به گفته این کارشناس برجسته محیط زیست از ماهها پیش گروههای متعددی به ایران آمده و در تعامل با کارشناسان داخلی، مطالعات گسترده جانور شناسی و زمین شناسی منطقه را آغاز کردهاند با این هدف که این منطقه بهعنوان یکی از ژئوپارکهای ایران در یونسکو ثبت شود. درهشوری در گفتوگو با همشهری افزود: در حالی که همه چیز برای ثبت این بخش از طبیعت بینظیر ایران در یونسکو فراهم شده، ناگهان با خبر میشویم وزارت نیرو میخواهد روی تنگه هایقر سد بسازد.این در حالی است که 30 کیلومتر بالاتر سدی در دست ساخت است و با زدن سد جدید چندان عرصه ای برای دستیابی به حوزه آبگیر جدید ایجاد نمیشود.
به گفته وی برای احداث سد روی تنگه هایقر یا مطالعات ارزیابی صورت نگرفته یا شرکتی که این مطالعات را انجام داده ضعیف و فاقد صلاحیت لازم بودهاست. اگر غیراز این است نتیجه ارزیابیها را در رسانهها اعلام کنند تا نگرانیها برطرف شود. درهشوری تاکید میکند این نخستین بار نیست که در کشور بدون مطالعه اساسی سدی ساخته میشود. بارها طبیعت ایران قربانی ارزیابی سدسازی شدهاست.
نمونه آن احداث سد در کریت طبس است که بیش از 10 سال از افتتاح آن میگذرد اما طی همه این سالها حتی یک قطره آب هم پشت این سد جمع نشدهاست؛ بهطوری که مردم منطقه، کف سد مشغول کشاورزی هستند.نکته اسفبار اینکه زیر این سد اولین سد قوسی جهان ساخته شده در عهد ساسانیان هنوز پا برجاست؛ سازهای که از افتخارات معماری ایران محسوب میشود.بر این اساس باید کسانی که سد کریت و امثال آنرا ارزیابی، طراحی و احداث کردهاند، محاکمه علنی شوند تا بیش از این طبیعت ایران دستخوش تخریبهای ناشی از نسنجیدگی نشود.
منبع: همشهری آنلاین