علم و دانش
بلبل انگور خوار

 

سلام بر دوستان عزیز

چند روز پیش ناچار شدم به شکار بروم. بله شکار.

البته شکارم در واقع دفع آفت بود. هدف کنترل بلبل های انگورخوار بود که خسارت قابل ملاحضه ای به محصول انگور وارد می کنند اینها انواع مختلف سسکین هستند. مبارزه هم به این صورت است که با ترفندهای مختلف پرنده ها را می گیرم و در جایی دورتر رها می کنم که راه برگشت را پیدا نکنند. البته شکار با تیرکمان و تفنگ بادی هم هست که قربانی کشته می شود تا عبرت دیگران شود.

این بار چون تعداد زیاد بود از ماده چسبنده استفاده کردم که خیلی کارساز بود. همان ابتدای امر بیش از ده پرنده شکار شد. در همان اول کار دیدم صدای بلبل ها بلند شد. وقتی رسیدم دیدم یک سنگ چشم بلبلی را گرفته و دیگر کارش را تمام نموده و من هم لاشه را رها کردم تا بخورد. دلم خیلی برای دلیجه قبلی ام تنگ شد . اگر او بود این بلبل ها جرات نداشتند به باغ حمله کنند.

من بلبل هایی را با نخ در نزدیکی تله ها بستم که سرعت صید بالاتر رفت. البته بازهم پرنده هایی که باهوشتر هستند در دام نیفتادند. کمی فیلم و تعدادی عکس تهیه نمودم که عکس های زیر را تقدیم می نمایم.

امیدوارم لذت ببرید. البته ناگفته نماند که همه این پرنده ها همانروز رها شده اند.

موفق باشید

شیفته طبیعت

سسک1

سسک2


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
استانداردهای فضای سبز

استانداردهای فضای سبز
 
تعیین سطح و سرانه کاربری فضای سبز در ایران، تاکنون عمدتاً براساس استانداردهای مورد استفاده در کشورهای دیگر بوده است.
تعیین سرانه فضای سبز تا حد زیادی بستگی به خصوصیات بیوکلیماتیک منطقه و شهر دارد، بر این مبنا باید گفت سرانه فضای سبز در یک شهر کویری و یا یک شهر بزرگ مانند تهران نمی‌تواند شرایطی همانند با یک شهر ساحلی در استان مازندران داشته باشد. با وجود این، اطلاع از استانداردهای فضای سبز می تواند به عنوان هدایتگر فعالیتها و خط مشی‌ها به شمار آید.
براساس مطالعات و بررسیهای وزارت مسکن و شهرسازی، سرانه متعارف و قابل قبول فضاهای سبز شهری در شهرهای ایران بین 7 تا 12 مترمربع برای هر نفر است که در مقایسه با شاخص تعیین شده از سوی محیط زیست سازمان ملل متحد (20 تا 25 مترمربع برای هر نفر)، رقم کمتری است. با وجود این، در شهرهای مختلف کشور نیز این رقم، با توجه به ویژگیهای متفاوت جغرافیایی و اقلیمی آنها، با اختلافاتی همراه است که میزان آنرا طرحهای مصوب هر یک از شهرها تعیین میکنند.

 

در مجموع آنچه از دیدگاه محیط اجتماعی در ارتباط با فضای سبز شهری اهمیت دارد، میزان فضای سبز عمومی است، یعنی فضای سبزی که رفت و آمد عموم مردم در آنها بدون مانع باشد، یا به تعبیر دیگر فضای سبز اجتماعی.‌
بنابراین مفهوم سرانه فضای سبز تنها میتواند برای آن نوع فضای سبز به کار رود که برای گذران اوقات فراغت، بازی و تفریح مهیا شده است.
نکته‌ای که درخصوص فضای سبز از اهمیت بالایی برخوردار است، مکان‌یابی آن میباشد. جین‌جکوب، منتقد شهرسازی معاصر معتقد است که پارک باید در جایی باشد که زندگی در آن موج میزند، جایی که در آن، فرهنگ و فعالیتهای بازرگانی و مسکونی است. تعدادی از بخشهای شهری، دارای چنین نقاط کانونی ارزشمندی از زندگی هستند که برای ایجاد پارکهای محلی یا میادین عمومی، مناسب به نظر میرسند.

بر این اساس مکان‌یابی فضای سبز باید از اصولی چون «مرکزیت، سلسله مراتب و دسترسی» تبعیت کند :
مرکزیت فضای سبز به این مفهوم است که فضای سبز حتی‌المقدور در مرکز محله، ناحیه و یا منطقه شهری مکانیابی شود. همچنین فضاهای سبز در مقیاسهای متفاوت اعم از پارکهای محله‌ای، منطقه‌ای و امثال آنها، باید با ساختار کالبدی متناظر خود انطباق داشته باشد، به عنوان مثال پارک منطقه‌ای در محدوده منطقه پیشنهاد شود.
یکی از معیارهای دیگری که در مکان‌یابی فضای سبز باید به آن توجه شود، معیار « دسترسی» است. به این مفهوم که پارکهای شهری باید از چهار جهت به شبکه ارتباطی دسترسی داشته باشند تا بدین طریق هم جمعیت بیشتری از آن استفاده کند و هم امکان نظارت اجتماعی و امنیت پارک افزایش یابد. بدین‌ترتیب امکان بهره‌برداری دیداری از جلوه‌های زیبای پارک برای رهگذران از چهار جهت فراهم می شود.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
منظره سازی کوهستان با استفاده از گیاهان بومی (نمونه موردی: دره ج

منظره سازی کوهستان با استفاده از گیاهان بومی


کلمات کلیدی :

 پارک های کوهستانی، دامنه های جنوبی رشته کوه البرز، دره جمشیدیه، طراحی سازگار با محیط، گیاهان بومی، منظر سازی طبیعی

 


چکیده مقاله :

 طبیعت، با وجود مقاومت و استحکام خود از حساس ترین و شکننده ترین اکوسیستم های جهان به شمار می آید. در سالیان اخیر در اثر عواملی از قبیل گسترش شهرها، احداث جاده ها، بهره برداری بی رویه از منابع و گردشگری در کوهستان، مسایلی همچون تغییرات آب و هوایی، فرسایش خاک، سیل، تخریب پوشش گیاهان بومی و جایگزینی با گیاهان غیر بومی بروز کرده اند بنابر این تحقیق حاضر با هدف دستیابی به اصول و مبانی طراحی در محیط کوهستان (به طور خاص پارک های کوهستانی) و حفظ و بازگرداندن پایداری به این محیط انجام شده و منظرسازی طبیعی به عنوان رویکردی اکولوژیک و مبنایی برای مراحل شناخت و تحلیل مورد توجه واقع شده است. از آنجا که استفاده از گیاهان بومی در رویکرد مذکور مهمترین اصل است بنابراین برداشت ها و بررسی های میدانی بر روی گیاهان بومی اکوسیستم دامنه های جنوبی رشته کوه البرز (در مقیاس کلان) و اکوسیستم دره جمشیدیه (در مقیاس خرد) بر اساس معیارهای زیبایی، دوام و پایداری نسبت به شرایط محیطی، مقاومت به خشکی و آفات و بیماری ها و توانایی نگهداری آسان انجام پذیرفته است. نتیجه این مطالعات ارایه راهکارهای طراحی پایدار دامنه های کوهستانی برای ایجاد پارک کوهستانی مورد نیاز شهرها ست که از تخریب پوشش گیاهی دره جلوگیری کرده و پایداری زیستگاه ها و رویشگاه های دره را تضمین می نماید. در نهایت، طراحی طرح توسعه پارک کوهستانی جمشیدیه، با استفاده از گونه های بومی دره و رعایت اصول و الگوهای منظرسازی طبیعی و با تاکید بر ایده مناظر سایه (جنگل) و آفتاب (علفزار) صورت گرفته است. در نتیجه، منظری طبیعی و پایدار و سازگار با محیط ارایه شده است که می تواند الگویی قابل تعمیم برای طراحی پارک های کوهستانی دره های دامنه جنوبی البرز باشد. پارک هایی که علاوه بر هزینه های نگهداری پایین، به واسطه سازگاری با کوهستان، تبدیل به مکانی مناسب برای حفاظت از گیاهان بومی باشند.


دریافت ادامه مقاله

منبع:www.hamkelasy.com


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
لانه کبک

سلام

امروز به کوه زدم.

در تپه بالای باغمان یک خرگوش دیدم. بچه خرگوش بزرگی هم که چند بار دیده بودم داخل یک گون خوابیده بود. وقتی نزدیک رفتم فرار کرد. یک عقاب روی سنگ سیاهی نشسته بود. تا زنگ زدم و برادرم دوربین را به بالای تپه آورد بلند شد و با باد اوج گرفت و نتوانستم فیلم یا عکس بگیرم. روی تپه که رسیدم روباهی را در سی متری دیدم ولی متوجه من نشد. مقداری فیلم تهیه نمودم و بعد هم دراز کشید و در کنار بوته ها به خواب رفت. من هم رهایش نمودم و به راهم ادامه دادم. در مسیر به دنبال رد کبک ها می گشتم. چیزی نبود . معلوم می شود که گدارها هنوز نیامده اند. زیر یک بوته گون چاله ای دیدم. یک تخم سفید مایل به آبی داخل چاله و یکی هم کمی پایین تر روی زمین بود. تخم کبک بودند. تخم هنوز سنگین بود اما فکر نکنم سالم بودند. تخم ها را داخل چاله گذاشتم . البته فکر کنم کبک هم مثل مرغ خانگی همینطور هم تخم میگذارد و همیشه روی همه نمی خوابد. الان فصل خوابیدن و جوجه واکردن نیست. چند عکس گرفتم و راه افتادم. دم غروب یک آلاگزنه دیدم که روی سنگی نشسته بود  کمی فیلم گرفتم. آلاگزنه یا همان سنگ چشم. پرنده عجیبی است. با این که جثه کوچکی دارد اما شکارچی قهاری است. به مرغ قصاب یا سلاخ نیز شناخته می شود. این پرنده موش و مارمولک و پرندگان تا جثه گنجشک را گرفته و آنها را از شاخه خارداری آویزان می کند و با منقارش آنها را تکه تکه کرده و می خورد. شکارش بر اصل انتظار و غافلگیری است. حتی صدای بلبل ها را تقلید کرده و آنها را به سمت خود جلب می کند. غروب نیز با شنیدن صدای اذان برگشتیم. در ماه مبارک رمضان نمی شود زیاد دور رفت. البته اگر انرژی را خوب تقسیم کنیم زیاد به بدن فشار وارد نمی شود.

امیدوارم یاد خاطرات خوب خود افتاده باشید و لذت برده و ما را با نظرات پرمهر خود خوشحال نمایید.

موفق باشید

شیفته طبیعت

تخم کبک1

تخم کبک2

عکس سنگ چشم

عکس سنگ چشم2


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
کبک و مرغابی

سلام

دوستان عزیز سرانجام دلیجه بینوا تلف شد. وضعیتش رو به بهبود بود و بالش هم جوش خورده بود اما نمی دانم چرا پریروز صبح با جسدش مواجه شدم.

بگذریم. پرنده بینوا راحت شد. دلیجه همانروز که از اوج هوا نقش زمین شد مرده بود.

من اخیرا برخوردی داشتم با کبک و مرغابی .

تصویر زیبای این پرنده ها را تقدیم می نمایم. شاید غم طبیعت دوستان را تسکین دهد و شکارچی ها را به وجد آورد.

یا حق

شیفته طبیعت

کبک


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 87/7/27  ، تعداد
<   <<   166   167   168   169   170   >>   >


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 23
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 49
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 867597
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 2732
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی یادداشت ها

دانستنیها و اطلاعات علمی
مطالب مربوط به درس و مدرسه
بانک طرح درس دوره ابتدایی
بانک طرح درس متوسطه اول
بانک طرح درس متوسطه دوم
پاورپوینت و اسلاید های درسی
آموزش و ترفندهای کاربردی
تحقیق و مقاله های آموزشی
انیمیشن و محتواهای درسی
آشنایی با موجودات هستی
سوال و جوابهای علمی
سبک زندگی و ارتقا سلامت
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس 17 فارسی پایه یازدهم: خاموشی دریا
پاورپوینت درس 16 فارسی پایه یازدهم: قصه عینکم
دانلود پاورپوینت جنگ تحمیلی رژیم بعثی حاکم بر عراق علیه ایران در
دانلود پاورپوینت آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی درس 25 تاری
پاورپوینت درس 9 فارسی پایه یازدهم: ذوق لطیف
پاورپوینت درس 8 فارسی پایه یازدهم: در کوی عاشقان
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه یازدهم: باران محبت
پاورپوینت درس 6 فارسی پایه یازدهم: پرورده عشق
پاورپوینت علوم پنجم، درس11: بکارید و بخورید
پاورپوینت علوم سوم، درس4: اندازه گیری مواد
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه اول دبستان
طرح درس و روش تدریس ریاضی ششم، فصل1: یادآوری عددنویسی
پاورپوینت نکات و سوالات هدیه های آسمان دوم، درس10: خانوادهی مهرب
دانلود طرح درس خوانا قرآن پایه ششم درس آب و آبادانی
طرح درس و روش تدریس ریاضی اول، تم 21: مهارت جمع چند عدد، ساعت و
[همه عناوین(2651)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg