س : وقتی وبلاگم را به روز می کنم، پست قدیمی نمایش داده می شود.
ج : در ساختار اینترنت ایران مساله ای با عنوان کش سرور (cache Server) وجود دارد. یعنی سرویس دهنده های اینترنتی با هدف کاهش هزینه خود و افزایش سرعت اینترنت (البته افزایش کاذب) هنگامی که یک صفحه اینترنتی باز می شود، آن را در حافظه خود ذخیره کرده، و هنگامی که این صفحه اینترنتی دوباره درخواست می شود (شما قصد باز کردن مجدد آن را دارید) همان نسخه ذخیره شده بر روی حافظه به شما نمایش داده می شود. به این ترتیب هم سرویس دهنده ها هزینه کمتری بابت پهنای باند اینترنت پرداخت می کنند و هم ظاهرا بعضی سایت ها برای شما سریعتر باز می شوند ! اما نکته منفی این قضیه مربوط به آپدیت شدن سایت ها و وبلاگ هاست، چرا که کش آی اس پی ها بسته به نوع تنظیماتشان، از هر چند ساعت تا هر یک روز یک بار ممکن است آپدیت شوند.
س : وقتی داخل وبلاگم مطلب می نویسم و بعد در جستجوگر گوگل وبلاگم می آید نوشته های جدیدم نیست، اما وقتی از طریق ادرس خودم می روم مطالب هست چه کار کنم تا مطالبم در جستجوگر هم پیدا شوند ؟
ج : گوگل می بایست تا به صورت دوره ای وبلاگ شما را ایندکس کند ، بدین معنی که از صفحات به روز شده وبلاگتان یک نسخه ذخیره کرده و در بانک اطلاعات خود قرار دهد تا هنگامی که وبلاگ سرچ می شود آن صفحه به روز شده نمایش داده شود . بسته به اینکه وبلاگ شما چقدر فعالیت دارد، طول دوره ای که گوگل به وبلاگ شما سر می زند متفاوت خواهد بود. بعضی وبلاگ ها ساعاتی پس از به روز شدن در گوگل ایندکس می شوند و بعضی هر چند روز یا چند ماه یک بار.
س : نسخه پشتیبان چیست و چطور دریافت می شود ؟
ج : از قسمت صدور مطالب، و روز گزینه دریافت نسخه پشتیبان وبلاگ کلیک کنید. چند ثانیه طول می کشد و یک فایل در قالب Word برای شما آماده دریافت خواهد بود. این فایل حاوی تمامی پست های وبلاگ شما می باشد.
س : من دو وبلاگ دارم و نمی خواهم در قسمت پروفایل آن یکی نمایش داده شود.
ج : یکی از فلسفه های وجودی پروفایل تجمیع اطلاعات وبلاگ های شماست. اگر نمی خواهید مخاطبان شما از وجود وبلاگ دوم (یا یکی از وبلاگ هایتان) مطلع باشند، می بایست تا آن را در پروفایل جداگانه ای به ثبت برسانید.
س : برای تغییر آدرس وبلاگ خود باید چه کار کنم ؟
ج : از منوی ظاهر وبلاگ، روی گزینه تنظیمات عمومی وبلاگ کلیک کنید. آدرس مورد نظر خود را به جای آدرس فعلی وبلاگتان بنویسید و روی دکمه "آیا نام فوق آزاد است؟" کلیک کنید. در صورتی که پاسخ آری بود بر روی دکمه ذخیره کلیک کنید. به یاد داشته باشید با این کار، آدرس پیشین شما آزاد شده و امکان ثبت آن توسط دیگران وجود دارد.
پس از ورود به وبلاگ، این صفحه به شما نمایش داده خواهد شد :
در این صفحه لیست وبلاگ های شما نمایش داده می شود. در واقع شما این امکان را دارید که با یک نام کاربری، چند وبلاگ داشته باشید.
برای ارسال مطلب در وبلاگ خود، کافی است تا بر روی لینک مطلب جدید کلیک کنید.
برای ویرایش پروفایل و مشخصات فردی خود، به صفحه ویرایش پروفایل بروید.
در این بخش می توانید نام و نام خانوادگی درج شده در پروفایل را ویرایش کنید، توضیحی درباره خود بنویسید و دیگر موارد را بنا به خواست خود تغییر دهید.
تصور میکنم خیلی از شماها با سایت TinyUrl آشنا باشید. با کمک این سایت میشود، یک لینک بلند را تبدیل به یک لینک کوتاه کرد. اما سایتی که در این پست به شما معرفی خواهم کرد، کار جالبتری میکند.
به یاری سایت 1link.in، شما میتوانید چندین لینک را به یک لینک کوتاه تبدیل کنید. با کلیک بر روی این لینک، به صفحهای هدایت میشوید که کلیه لینکهای شما را نمایش میدهد. به علاوه در این صفحه تنها با یک کلیک، کلیه صفحات در مرورگر باز خواهند شد.
حالا این سایت چه فایدهای میتواند داشته باشد؟
- فرض کنید که میخواهید در انتهای یک پست در وبلاگتان به همه منابع لینک بدهید، طوری که خوانندهها بتوانند با یکی دو کلیک، همه منابع را باز کنند، باز هم سایت 1link.in به درد شما خواهد خورد.
- فرض کنید که میخواهید، یک مجموعه لینک مرتبط را برای خودتان ذخیره کنید، سایت 1link.in به درد شما میخورد.
- فرض کنید که میخواهید لینکهای دانلود یک فیلم را به دوستتان میل کنید.
در صورت ثبتنام در سایت، همه لینکهای شما در سایت ذخیره خواهند شد. به علاوه میتوانید برای هر مجموعه لینک، پسورد بگذارید.
(منبع)
اگر اقدامات جدی در مورد کاهش گازهای گلخانه ای در سراسر جهان انجام نشود، تشدید گرمای زمین، زیست محیط را مختل می کند که نتیجه آن برهم خوردن زندگی و سلامت جامعه انسانی است.
آفریقا
برخی مناطق این قاره احتمالا با کمبود آب مواجه خواهند شد. کمبود آب همراه با افزایش تقاضا، تعداد کسانی را که با خطر عدم امکان دسترسی به آب مواجه می شوند افزایش می دهد. گزارش گروه بین المللی بررسی تغییرات آب و هوا حاکی از آن است که کمبود آب بر حیات مردم تاثیر خواهد گذاشت.
کاهش پیش بینی شده مناطق مناسب برای کشت غلات و کاهش طول فصل کاشت احتمالا خطر گرسنگی را افزایش خواهد داد. در برخی کشورها تا سال 2020 محصولات دیم کاران تا 50 درصد کاهش خواهد یافت.
بالا آمدن سطح آب دریاها شهر های بزرگ را تهدید می کند. احتمال تخریب صخره های مرجانی نیز وجود دارد. این امر بر وضعیت ماهیگیری و گردشگری نیز تاثیر خواهد گذاشت.
بالا رفتن دما همراه با افراط در ماهیگیری تعداد ماهیان را در دریاچه های بزرگ کاهش خواهد داد و این امر تاثیر مهمی بر نحوه تامین غذا به جا می گذارد
آسیا
تقریبا قطعی است که آب شدن یخچالها در هیمالایا آب رسانی را در 20 تا 30 سال آینده مختل خواهد کرد. موارد سیل و رانش زمین تقریبا مطمئنا افزایش خواهد یافت. مناطق پرجمعیت ساحلی، از جمله مصب رودخانه ها یی مانند گنگ و مکونگ با خطر فزاینده سیل مواجه خواهند بود.
احتمالا توسعه اقتصادی تحت تاثیر ترکیبی از تغییرات آب و هوا، رشد شهر نشینی و رشد سریع اقتصاد و جمعیت قرار خواهد گرفت.
تغییرات پیش بینی شده در گرمای هوا و میزان بارندگی بطور کلی محصولات کشاورزی را کاهش خواهد داد و در عین حال به افزایش خطر گرسنگی منجر خواهد شد.
انتظار می رود در شرق، جنوب و جنوب شرق آسیا موارد بروز بیماریهای مرگبار اسهالی که همیشه با بروز سیل و خشکسالی پیش می آیند افزایش یابد. همچنین در جنوب آسیا افزایش دمای آبهای ساحلی می تواند وضعیت شیوع بیماری وبا را تشدید کند.
استرالیا و زلاند نو
وضعیت کنونی کمبود آب به ویژه در جنوب و شرق استرالیا احتمالا تا سال 2030 بد تر هم خواهد شد.
مناطق مهم از دیدگاه محیط زیست مانند گریت بریر ریف و پارک ملی کاکادو احتمالا بخش مهمی از حیات وحش خود را تا سال 2020 از دست خواهند داد.
احتمال بسیاری دارد که برخی از جوامع ساحل نشین شاهد تشدید خطر سیل و توفانهای ساحلی باشند.
افزایش دما به میزان یک تا دو درجه سانتیگراد احتمالا به نفع مناطق سرد تر مانند زلاند نو خواهد شد. فصل رشد محصولات کشاورزی طولانی می شود و موجب کاهش تقاضا برای انرژی خواهد شد. گرم شدن بیشتر هوا احتمالا تاثیر منفی خواهد داشت که در این منطقه تنها به شکل خطر خشکسالی و آتش سوزی بروز خواهد کرد.
اروپا
طبیعتا انتظار می رود تمام مناطق اروپا در آینده تحت تاثیر گرم شدن آب و هوا قرار بگیرند.
کشورهای مرکز و شرق اروپا ممکن است در تابستانها بارندگی کمتری داشته باشند. این امر باعث کمود آب خواهد شد. انتظار می رود که موج گرما خطراتی را برای بهداشت و تندرستی مردم ایجاد کند. توانایی زایندگی جنگلها کاهش خواهد یافت و احتمال آتش سوزی در جنگلهای فرسوده افزایش می یابد.
بسیار احتمال دارد که کشورهای جنوب اروپا با کمبود منابع آب مواجه شوند. تولید محصولات کشاورزی پائین می آید و در اثر موج گرما حریق در جنگلها و تاثیرات منفی بر تندرستی مردم بیشتر خواهد شد.
محصولات کشاورزی کشورهای شمال اروپا احتمالا افزایش خواهد یافت. زایندگی جنگلها هم در این منطقه بیشتر می شود و منابع غذایی اقیانوس اطلس شمالی نیز بیشتر می شود. احتمال دارد تا سال 2020 بیشتر مناطق اروپا شاهد افزایش خطر وقوع سیل باشند.
آمریکای لاتین
افزایش دما و کاهش آبهای زیرزمینی در منطقه آمازون شرقی علفزار های گرمسیری را جایگزین جنگلهای استوایی خواهد کرد. بعضی از گونه های جانوری منقرض خواهد شد.
خاک مناطق خشکتر شور خواهد شد و اراضی کشاورزی به بیابان تبدیل می شود. محصولات کشاورزی و دامی کاهش می یابد و خطر کمبود غذا افزایش می یابد. با این حال احتمالا در مناطق گرم تولید سویا افزایش خواهد داشت.
بسیار احتمال دارد که بالا آمدن آب دریا در مناطق پست مانند سواحل ال سالوادور، گویان و ریو دل پلاتا موجب سیل شود. افزایش دمای آب دریا بر صخره های مرجانی و منابع ماهی جنوب شرقی اقیانوس آرام تاثیر منفی خواهد داشت.
پیش بینی می شود تغییر در الگوی بارندگی و آب شدن یخچالها تا حد زیادی بر میزان آب قابل دسترس برای مصارف انسانی، کشاورزی و تولید برق تاثیر بگذارد.
آمریکای شمالی
احتمال بسیاری دارد که افزایش دما در کوهستانهای غربی موجب کاهش انباشتگی برف شود و در زمستانها سیلابهای بیشتری را جاری سازد و در تابستانها موجب کاهش منابع آب شود.
افزایش آفات، بیماریها و آتش سوزی در جنگلها نیز محتمل خواهد بود.
شهر هایی که سابقه موج گرما دارند احتمالا باز هم با گرمای بیشتری مواجه خواهند شد. این امر بطور بالقوه بر تندرستی مردم بخصوص سالخوردگان اثر می گذارد.
بالا آمدن سطح آب در دریاها، تغییرات شدید جوی و بروز توفانها، همراه با رشد جمعیت در مناطق ساحلی به احتمال بسیار باعث زیانهای اقتصادی خواهد شد.
مناطق قطبی: قطب شمال و قطب جنوب
کاهش تعداد و ضخامت یخچالها و لایه های یخ و یخهای دریایی و یخ موجود در خشکی ها محتمل است.
عمق لایه های یخی که در تابستان آب می شود احتمالا بیشتر خواهد شد.
تغییرات در محیط زیست طبیعی بر مهاجرت پرندگان، پستانداران و جانوران شکاری تاثیر منفی می گذارد. همچنانکه موانع ناشی از آب و هوا بر سر راه هجوم به گونه هایی از جانداران از میان برداشته می شود، زیستمحیط ها و بومهای خاص آسیب پذیر خواهند شد.
تقریبا قطعی است که این امر بر انسانهای ساکن منطقه قطب شمال هم تاثیر منفی و هم تاثیر مثبت به جا خواهد گذاشت. تاثیرات منفی بیشتر بر شیوه های بومی، سنتی و زیربنایی زندگی اثر خواهد گذاشت؛ در حالیکه آثار مثبت شامل کاهش هزینه گرم کردن محل زندگی و پیدایش آبراه های تازه برای قایقرانی و کشتیرانی خواهد بود.
جزایر کوچک
بالا آمدن سطح آب دریاها سیل، توفان و فرسایش سواحل را افزایش خواهد داد و بر رفاه اقتصادی و اجتماعی جزیره نشینان تاثیر منفی خواهد گذاشت.
فرسایش سواحل و رنگ باختن صخره های مرجانی موجب کاهش گردشگری خواهد شد.
شواهد متقنی در دست است که منابع غذایی در جزایر کوچک بشدت در معرض خطر قرار خواهد گرفت.
و احتمال هجوم گونه های غیر بومی به جزایر افزایش خواهد یافت.
آب
احتمال تامین آب در ارتفاعات و برخی نواحی مرطوب استوایی از جمله مناطق پرجمعیت شرق و حنوب شرق آسیا بیشتر خواهد شد. احتمال کم شدن آب در بیشتر نقاط با ارتفاع متوسط و نواحی خشک استوایی که هم اینک نیز با کم آبی روبرو هستند بسیار زیاد است.
تعداد مناطقی که خشکسالی بر آنها حاکم است افزایش خواهد یافت. موارد بارندگی شدید نیز زیاد می شود و بر شدت این بارندگی ها افزوده می شود. این امر خطر سیل را افزایش می دهد. بالارفتن شدت و فراوانی سیل و خشکسالی بر توسعه پایدار تاثیرات منفی به جا می گذارد.
حجم آب دخیره شده در یخچالها و لایه های یخ احتمالا کاهش خواهد یافت و این امر باعث کاهش جریان آب رودخانه ها در مناطقی می شود که یک ششم جمعیت کره زمین در آن زندگی می کنند.
زیست بوم ها
در طول این قرن ترکیب بی سابقه تغییر آب و هوا و اختلالاتی نظیر آتش سوزی در جنگلها، خشکی مناطق استوایی و دیگر جنبه های دگرگونی در جهان، بسیاری از زیست بوم ها را در حدی فراتر از ظرفیت شان با چالش روبرو می کنند.
در نیمه دوم این قرن زیست بومهای روی زمین بیشتر از آنکه کربن جذب کنند، خود به منبع تولید کربن تبدیل می شوند. این کربن اضافی تغییرات آب و هوا را تشدید می کند.
اگر متوسط افزایش دما نسبت به سال 1990 یک و نیم تا دو و نیم درصد افزایش یابد، تفریبا 20 تا 30 درصد گونه ها در معرض خطر انقراض غیرقابل برگشت خواهند بود. اما بیش از این میزان افزایش دما بسیار محتمل است که تغییرات عمده ای در زیست بومها ایجاد کند و بتواند تاثیری منفی بر کالاها و خدمات زیست محیطی مورد نیاز انسان به جا بگذارد.
غذا
در ارتفاعات بالاتر به خاطر افزایش دمای بین یک تا سه درجه سانتیگراد محصول غلات احتمالا افزایش می یابد. اما بسته به نوع غلات در درجه حرارت های بالاتر از این، حتی با در نظر گرفتن تاثیر کود دی اکسید کربن، محصول کاهش می یابد.
در ارتفاعات پائین تر بخصوص در نواحی استوایی دارای خشکی موسمی حتی با تغییر اندک دمای هوا میزان برداشت غلات کاهش می یابد. این امر خطر گرسنگی را افزایش می دهد.
با افزایش متوسط دما تا سه درجه در جهان توانایی بالقوه تولید کشاورزی افزایش می یابد اما در بالاتر از این درجه، محصول احتمالا کاهش می یابد.
فراوانی بیشتر موارد خشکسالی و سیل بخصوص در اراضی پست بر تولید محلی تاثیر منفی می گذارد.
سواحل
بخاطر تغییر آب و هوا و بالا آمدن آب دریا احتمال دارد مناطق ساحلی با خطرات بیشتری مواجه شوند. فشار انسانی بر این مناطق بر این وضعیت تاثیر منفی خواهد داشت.
احتمال دارد که بخاطر شسته شدن سواحل و بالا رفتن دمای آب دریا ها کاهش عمده ای در میزان بافت مرجانی مشاهده شود. هور های شور نیز در اثر بالا آمدن آب آسیب خواهند دید.
تا سال 2080هرسال میلیونها تن دیگر از مردم در جریان سیلابهای ناشی از بالا آمدن آب دریا بخصوص در مناطق پر جمعیت کم ارتفاع صدمه خواهند دید. مردم این مناطق هم اکنون نیز با چالشهای دیگری مانند توفانهای ساحلی و پیش آمدن آب دریا دست به گریبانند. در مصب رودخانه های های عمده آسیا تعداد بیشتری از مردم آسیب می بینند. با این حال ساکنان جزایر کوچک بیش از دیگران در معرض خطر هستند.
صنایع
هزینه و فایده تغییر آب و هوا برای صنایع، مناطق مسکونی و جوامع تا حدود زیادی در نقاط مختلف با توجه به موقعیت و وسعت هر منطقه متفاوت خواهد بود. بعضی از تغییرات در مناطق معتدله و مناطق قطبی مثبت خواهد بود. در جاهای دیگر این تاثیر منفی است. بطور کلی، میزان بیشتر گرما احتمالا عواقب منفی بیشتری هم به بار خواهد آورد.
آسیب پذیرترین صنایع، مناطق مسکونی و جوامع، آنهایی هستند که در سواحل و در مسیر سیل (یا به اصطلاح در مسیل ها) قرار دارند و اقتصادشان با منابع وابسته به آب و هوا پیوند دارد. به اینها باید صنایع و محل های موجود در مناطق دارای تغییرات شدید آب و هوایی را نیز افزود. بخصوص مناطقی که در آنها ساخت و ساز بیشتری انجام می شود.
جوامع فقیر ممکن است بطور ویژه ای آسیب پذیر باشند. زیرا این جوامع معمولا در مناطق پر خطر ساکن اند و توانایی کمتری برای مقابله با خطرات دارند و احتمالا از نظر تامین آب و غدا بیشتر به منابعی وابسته اند که تغییرات آب و هوا بر آنها تاثیر زیادی دارد. وقتی تغییرات آب و هوا شدید باشد هزینه اقتصادی چنین رویدادهایی بالا می رود و در مناطقی که مستقیما تاثیر می پذیرند، این هزینه ها بسیار بیشتر است.
بهداشت
تغییرات پیش بینی شده آب و هوا ازراه شدت بخشیدن به سوء تغذیه و اختلالات بعدی، احتمالا بر میلیونها تن، بخصوص کسانی که توانایی کمتری برای سازگاری با این تغییرات دارند، تاثیر خواهد گذاشت.
این امر عواقبی هم در زمینه رشد اطفال، افزایش مرگ و میر، بیماری و آسیب دیدگی به علت موج گرما، سیل، توفان، آتش سوزی و خسکسالی، بیماریهای مربوط به آب، افزایش بیماریهای قلبی – تنفسی بخاطر افزایش میزان گاز اوزون در سطح زمین و تحرکات ناقلان بیماریهای واگیردار به جا خواهد گداشت.
تغییر آب و هوا احتمالا تاثیرات چندگانه ای خواهد داشت که از جمله آنها گسترش انواع بیماری مالاریا در مناطق مختلف است. در برخی مناطق احتمالا تغییر آب و هوا منافعی برای تندرستی افراد به همراه خواهد داشت که یکی از آنها کاهش مرگ و میر به علت قرار گرفتن در معرض هوای سرد است.
تعاریف گروه پژوهشی تغییرات آب و هوای سازمان ملل درباره احتمال بروز شرایط مختلف
(منظور از کلمات توصیفی مختلف با میزان درصد احتمال نشان داده شده است)
نسبتا قطعی: 99%
بشدت محتمل: 95%
بسیار محتمل: بیش از 90%
احتمالا: بیش از 66 درصد
احتمال اینکه اتفاق بیفتد بیشتر از واقع نشدن امری است: 50%
بسیار غیر محتمل یا بسیار بعید: کمتر از 10%
بشدت بعید: کمتر از 5%
دولت ها، سازمان ها و گروه های مختلف در سراسر جهان تلاش دارند با مطرح کردن مدوام مشکل تغییر آب و هوا و گرمایش زمین، اهمیت این موضوع را به مردم گوشزد کنند:
دوشنبه پنج نوامبر: کیپ تاون آفریقای جنوبی- بازارهای سوخت های زیستی آفریقا (Biofuels Markets Africa)، پایان شش نوامبر
لینک اینترنتی http://www.greenpowerconference.com/biofuelsmarkets/index.html
چهارشنبه، هفت نوامبر: ساندیاگو، کالیفرنیا - یازدهمین کنفرانس سالانه پاییزی (Annual Fall Conference)، پایان ده نوامبر
کیپ تاون - بازارهای معامله کربن آفریقا (Carbon Markets Africa)
لینک اینترنتی http://www.greenpowerconference.com/carbonmarkets/index.html
یکشنبه، 11 نوامبر: رم - بیستمین کنگره جهانی انرژی، پایان پانزده نوامبر
دوشنبه دوازده نوامبر: والنسیا، اسپانیا - بیست و هفتمین اجلاس گروه پژوهشی سازمان ملل در زمینه تغییرات آب و هوا (IPCC)، پایان 17 نوامبر
لینک اینترنتی http://www.ipcc.ch/meet/27session.htm
دوشنبه، نوزده نوامبر: بروکسل - بازارهای گازهای زیستی (Biogas Markets)، پایان بیست نوامبر
لینک اینترنتی http://www.greenpowerconference.com/renewablemarkets/index.htm
سه شنبه، بیست نوامبر: بروکسل - سیستم های گرم کننده و سرد کننده قابل بازیافت، پایان 21 نوامبر
لینک اینترنتی: http://www.greenpowerconference.com/renewablemarkets/index.htm
جمعه، 23 نوامبر: بانکوک - واکنش آسیا به تغییرات آب و هوا (Asia"s Emerging Response to Climate Change)
چهارشنبه، 28 نوامبر اندونزی، که وسعت بزرگی از جنگل های این منطقه را نابود کرده است، در واکنش به تاثیرات نامطلوب تغییرات آب و هوا در طی امروز 79 میلیون درخت می کارد.
دوشنبه، سوم دسامبر: بالی اندونزی - کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد تغییرات آب و هوا، پایان 14 دسامبر
سه شنبه، اول ژانویه سال 2008: کالیفرنیا - ضرب الاجل برای شرکت های این شهر که میزان تصاعد گازهای گلخانه ای خود را گزارش دهند
سه شنبه، هشت ژانویه: بارسلون - انرژی خورشید متمرکز برای تولید انرژی (Concentrated Solar Power for Power Generation)
لینک اینترنتی http://www.greenpowerconference.com/renewablemarkets/index.htm
چهارشنبه، دوازده مارس: بروکسل - بازارهای سوخت های زیستی جهانی (WBM)، پایان 14 مارس
لینک اینترنتی http://www.worldbiofuelsmarkets.com
شنبه، بیست و دو مارس: روز جهانی آب
سه شنبه، بیست و دو آوریل: روز جهانی زمین
پنجشنبه، بیست و دو مه - روز جهانی تنوع گونه های زیستی
یکشنبه، بیست و پنج مه - اجلاس وزیران محیط زیست گروه هشت (احتمال تغییر تاریخ آن می رود)
پنجشنبه، پنج ژوئن: روز جهانی محیط زیست
این تقویم براساس تقویم خبرگزاری رویتر تهیه شده است