هنگامی که تعداد مطالب وبلاگ شما زیاد می شوند، مخاطب برای دیدن دیگر مطالب شما دو راه دارد :
1 - استفاده از آرشیو زمانی = که البته ممکن است از بین انبوهی مطالب درج شده توسط شما، فقط بعضی از آن ها مد نظر وی باشد و یافتن آن مطالب در آرشیوهای گذشته کار سختی باشد
2 - استفاده از کلمات کلیدی = کلمات کلیدی سبب می شوند تا مخاطبان شما بتوانند با سهولت بیشتری به مطالب وبلاگتان دسترسی داشته باشند
فرض کنید وبلاگ شما شامل خاطرات، عکس های جالب، اخبار روز و مطالبی پیرامون موسیقی می باشد. کافی است تا هنگامی که پست شما حاوی عکس های جالب می باشد، در قسمت کلمات کلیدی واژه "عکس" را درج نمائید. در دفعات بعدی، این واژه و دیگر کلماتی که قبلا از آن ها به عنوان کلمه کلیدی استفاده کرده اید در زیر قسمت کلمات کلیدی برای شما نمایش داده می شوند و می توانید برای دفعات بعدی روی آن ها کلیک کنید تا اضافه شوند.
بدین ترتیب، هنگامی که فردی وارد وبلاگ شما می شود، با کلیک بر روی کلمه کلیدی "عکس"، تمام پست های وبلاگ شما که با این موضوع بوده اند را مشاهده خواهند کرد.
البته ممکن است کلمه کلیدی فقط موضوع نباشد. به عنوان مثال شما درباره یک شاعر مانند فریدون مشیری مطلبی می نویسید و نام وی را در قسمت کلمات کلیدی قرار می دهد. در این صورت، وقتی مخاطب به لیست کلمات کلیدی شما نگاه می کند، می تواند تمام مباحثی را که شما پیرامون آن ها مطلبی نوشته اید ببیند و در صورت تمایل روی آن ها کلیک کنید.
شاید شما هم علاقه داشته باشید وبلاگ گروهی راه اندازی کنید یا یکی از دوستانتان در نوشتن وبلاگ شما همکارتان باشد، اما با در نظر گرفتن تمام مسائل امنیتی و بدون قرار دادن پسورد خودتان در اختیار دیگران !
برای این کار کافی است تا از قسمت تنظیمات وبلاگ، گزینه مدیریت نویسندگان را انتخاب کنید.
در قسمت آدرس ایمیل، ایمیل دوست یا فردی را که قصد دارید در نگارش وبلاگ با شما همکاری کند درج نمائید.
شما این امکان را دارید که به فرد مورد نظر امکانات کم یا زیادی جهت مشارکت در وبلاگ نویسی بدهید. مثلا می توانید به تیک گزینه "ارسال مطلب" اکتفا کنید. در این صورت فرد مورد نظر تنها قادر خواهد بود تا برای وبلاگ مطلب ارسال کرده و مطالب ارسالی خود را ویرایش نماید. اما اگر امکان "مدیریت مطالب" هم تیک بزنید، این امکان برای فرد مورد نظر به وجود می آید تا بتواند تمامی پست های ارسالی به وبلاگ را ویرایش و یا حذف نماید. همین مساله در مورد دیگر گزینه ها نیز صادق است.
تصاویری که بر روی هارد خود دارید یا از اینترنت دریافت می کنید، گاه نیاز به تغییراتی همچون تغییر اندازه تصویر، انتخاب قسمتی از تصویر و ... دارند که به وسیله برنامه فتوشاپ به راحتی می توانید این کارها را انجام دهید.
باز کردن یک تصویر در فتوشاپ
برای باز کردن یک عکس در فتوشاپ، کافی است تا از منوی File ، گزینه Open را انتخاب کنید ، یا کلیدهای Ctrl + O را فشار دهید یا بر روی قسمت خالی فتوشاپ، دو بار کلیک کنید. در پنجره ای که باز می شود، تصویر مورد نظر خود را از روی کامپیوتر انتخاب کنید.
تغییر اندازه تصویر
از منوی Image ، گزینه Image size را انتخاب کنید یا کلید های Alt + Ctrl + I را فشار دهید.
در پنجره باز شده اندازه ها به صورت پیش فرض بر اساس پیکسل مشخص شده اند. با تغییر اندازه ها تصویر شما کوچک تر خواهد شد.
حذف قسمت هایی از تصویر
گاهی تصویر شما حاشیه های اضافی داشته یا اصلا قصد دارید تا تنها قسمتی از یک عکس کامل را انتخاب و از آن استفاده کنید.
برای این کار می توانید از ابزار Crop استفاده نمائید. این ابزار توسط کلید C نیز برای شما فعال می شود.
قسمت مورد نظر تصویر را توسط این ابزار انتخاب کرده، سپس روی قسمت انتخاب شده دو بار کلیک کنید یا کلید Enter را فشار دهید.
ذخیره تصویر و کم کردن حجم آن
یکی از انواع ذخیره سازی تصویر در فتوشاپ، ذخیره مخصوص وب می باشد. برای این کار از منوی فایل، گزینه Save as for web را انتخاب کنید یا کلیدهای Alt + Shift + Ctrl + S را فشار دهید.
در اینجا با کم کردن کیفیت تصویر (Quality) می توانید حجم عکس خود را کاهش دهید. حجم تصویر شما در گوشه به صورت همزمان نمایش داده می شود.
به خاطر داشته باشید حجم تصویر شما نباید بیش از 30 کیلوبایت باشد، چرا که باعث دیر باز شدن آن عکس و صفحه وبلاگ خواهد شد.
پس از ورود به وبلاگ، این صفحه به شما نمایش داده خواهد شد :
در این صفحه لیست وبلاگ های شما نمایش داده می شود. در واقع شما این امکان را دارید که با یک نام کاربری، چند وبلاگ داشته باشید.
برای ارسال مطلب در وبلاگ خود، کافی است تا بر روی لینک مطلب جدید کلیک کنید.
برای ویرایش پروفایل و مشخصات فردی خود، به صفحه ویرایش پروفایل بروید.
در این بخش می توانید نام و نام خانوادگی درج شده در پروفایل را ویرایش کنید، توضیحی درباره خود بنویسید و دیگر موارد را بنا به خواست خود تغییر دهید.
هنگامی که وارد محیط کاربری یکی از وبلاگ های خود می شوید، امکانات و تنظیمات وبلاگ مورد نظر در قالب یک ستون در سمت راست محیط کاربری شما نمایش داده شده است که شامل موارد زیر می باشند (برای سهولت در نمایش تصویر دو قسمت ستون در کنار یکدیگر آورده شده اند)
برای آشنایی با جزئیات بیشتر هر یک، بر روی ادامه مطلب کلیک نمائید.
نمایش وبلاگ : با کلیک بر روی این گزینه، می توانید آخرین نسخه از وبلاگ خود را در یک پنجره جدید مشاهده نمائید.
آمار وبلاگ : با کلیک بر روی این گزینه، آمار دقیقی از بازدیدکنندگان وبلاگ شما، نحوه ورود آن ها، صفحاتی که وبلاگ شما لینک داده اند و ... برای شما قابل مشاهده خواهد شد.
صفحه مدیریت مرکزی : با کلیک بر روی این گزینه، به صفحه اول (مدیریت مرکزی) وبلاگ باز خواهید گشت. لینک این صفحه با عنوان Home در بالای محیط کاربری نیز مشاهده می شود.
خروج از بخش مدیریت : هنگامی که کار شما با مدیریت وبلاگتان خاتمه می یابد، حتما این گزینه را کلیک کنید تا وقتی فرد دیگری پای آن سیستم قرار می گیرد قادر به دخل و تصرف در وبلاگ شما نباشد. این گزینه با عنوان Logout نیز در بالای صفحه کاربری تان وجود دارد.
ارسال مطلب جدید : مهمترین بخشی که همواره با آن سر و کار دارید و از طریق آن می توانید پنجره ارسال یادداشت جدید را باز کرده و متن مورد نظر خود را جهت درج در وبلاگ بنویسید.
مدیریت مطالب موجود : با استفاده از این گزینه، می توانید به ویرایش یا حذف مطالبی که پیش از این نگاشته اید بپردازید.
ایجاد صفحه جدید : از جمله امکانات سایت پرشین بلاگ، امکان ایجاد صفحاتی ثابت در وبلاگ می باشد. تفاوت این صفحات با پست های معمول شما در آن است که معمولا موارد خاصی هستند که علاقه دارید عنوان آن ها همیشه در صفحات وبلاگ شما قابل مشاهده باشند. در این صفحات امکان نظر دوستان وجود ندارد.
مدیریت صفحات موجود : در این قسمت می توانید صفحاتی را که برای وبلاگ خود ایجاد کرده اید ویرایش یا حذف نمائید.
آخرین نظرات خوانندگان : با مراجعه به این قسمت می توانید آخرین نظراتی را که خوانندگان وبلاگتان برای شما گذاشته اند مشاهده نمائید.
انتخاب قالب جدید : در این بخش قالب های متنوعی به شما نمایش داده خواهد شد که می توانید از آن میان یکی را انتخاب کنید. ویژگی قالب های موجود در این قسمت آن است که می توانید در بخش سفارشی کردن قالب آن ها را تغییر دهید.
تنظیمات عمومی وبلاگ : از جمله مهمترین بخش های مدیریتی وبلاگتان می باشد. در این قسمت می توانید آدرس وبلاگ خود را تغییر دهید، همچنین عنوان وبلاگ و متن درباره وبلاگ که زیر آن نمایش داده می شود نیز از این بخش قابل تغییر هستند.
نوع آرشیو مطالب، آزاد یا غیرفعال بودن نظردهی برای وبلاگ، تعداد مطالب نمایش داده شده در صفحه اول وبلاگ و همچنین نمایش یا عدم نمایش آیتم های مختلف وبلاگ قابل تنظیم هستند.
سفارشی کردن قالب : از جمله امکانات منحصر به فرد پرشین بلاگ است. در این قسمت، در صورتی که قالب انتخابی شما از جمله قالب های استاندارد پرشین بلاگ باشد، می توانید اجزای مختلف آن همچون رنگ پس زمینه، رنگ ستون، اندازه و رنگ فونت در بخش های مختلف و ... را تغییر دهید.
ویرایش کد قالب : در صورتی که تمایل داشته باشید از دیگر قالب هایی که برای پرشین بلاگ طراحی شده اند استفاده نمائید، لازم است تا کد مربوط به آن قالب را در این قسمت به جای کد موجود قرار دهید.
همچنین در صورتی که تمایل به تغییر کدهای مربوط به وبلاگ دارید می بایست در این قسمت این کار را انجام دهید.
کدهای اختصاصی کاربر : کدهای اختصاصی کاربر شامل کدهایی مانند شمارنده ، لوگوی دوستان ، کد پخش کردن موسیقی در وبلاگ و مانند آن را شامل می شود که می توانید آنها را در این بخش قرار دهید تا در ستون کناری وبلاگ شما قرار گیرد.
همچنین کدهای لوگوهای سه گوش حمایتی را که مایلید در وبلاگ شما نمایش داده شود می توانید در همین صفحه وارد کنید. برای مشاهده کد لوگوهای سه گوش به این آدرس مراجعه نمایید.
مدیریت لینک دوستان : در این قسمت می توانید لینک دوستان و لینک های مرتبط با وبلاگ خود را قرار دهید.
مدیریت نویسندگان : در صورتی که تمایل دارید وبلاگ شما به حالت گروهی درآمده و یک یا چند نفر از دوستانتان در نگارش آن مشارکت داشته باشند، از این قسمت می توانید برای دوستانتان دعوت نامه همکاری را ارسال نمائید.
مدیریت کلمات کلیدی : در این قسمت می توانید کلمات کلیدی وبلاگ خود را ویرایش و حذف نمائید.
اتصال وبلاگ به دامنه شخصی : در صورتی که تمایل دارید وبلاگ شما بر روی دامنه شخصی تان باز شود، به این قسمت مراجعه کرده و با استفاده از راهنما، این کار را انجام دهید.
دریافت نسخه پشتیبان وبلاگ : اگر می خواهید از محتویات وبلاگ خود یک فایل پشتیبان تهیه نمائید، کافی است بر روی این قسمت کلیک کنید تا مطالب وبلاگتان در قالب یک فایل با فورمت word در اختیار شما قرار گیرد.