این موتور بر پایهی موتور tu5 که همون موتور 206 تیپ 5 و 6 هست طراحی شده و در حقیقت بهینهسازی شدهی این موتوره با حجم 1700 سیسی. در دو نوع با توربوشارژر و فاقد توربوشارژر قراره تولید بشه. اگه اشتباه نکنم ecu این موتور تحت یه قرارداد خیلی فشرده با شرکت زیمنس تو کره در مدت سه ماه طراحی و تنظیم شده. نوع فاقد توربوشارژر در تستهایی که موسسهی تحقیقات موتور ایران خودرو انجام داده در شرایط آزمایش تا حدود 125 اسب بخار ازش قدرت درآوردن.
در ساخت بلوک سیلندرنوع دارای توربوشارژرش برای مقابله با حرارت خیلیی بالای کارکرد موتور حدود 35 کیلوگرم فلز نیکل به کار رفته، که احتمالا باعث میشه قیمتش گرون در بیاد نسبتا. این نوع در هنگام آزمایش تا حدود 155 اسب قدرت از خودش نشون داده .
موتور ملی یک پروژه مشترک بین مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو (IPCO) و مرکز تحقیقات موتور آلمان (FEV) می باشد که خانواده موتور ملی (EF7) از پایه بر اساس سوخت گاز طبیعی طراحی گردیده و قابلیت کارکرد با بنزین نیز دارد. خانواده موتور ملی در سه کلاس 1700 cc مجهز به توربوشارژر، 1700 cc با تنفس طبیعی و 1400 cc می باشد. که کار طراحی موتور 1700 cc مجهز به توربوشارژر به اتمام رسید و قرار است از سال آینده نیز به تولید انبوه برسد. موتور ملی طراحی شده در لیست 10 موتور برتر دنیا و در لیست 3 موتور برتر دنیا از لحاظ طراحی بر اساس سوخت گاز طبیعی قرار دارد.
مشخصات فنی:
همان طور که گفته شد موتور ملی در سه کلاس مختلف بوده و قابلیت نصب بر روی خودوهای از کلاس B تا E را در ایران دارد
قابل ذکر است که موتور ملی مجهز به مبدل کاتالیزور سه راهه (Catalytic Converter – Three Way) و قابلیت دریافت استاندارد Euro4 نیز دارد. جنس مانیفولد دود از چدن و محاسبات دینامیک سیالات محاسباتی (CFD) هم روی مانیفولد دود و هم روی مانیفولد هوا برای چگونگی ورود و خروج دود و هوا انجام شده است. همچنین آزمایشات ارتعاشی (NVH) روی بلوکه سیلندر و سرسیلندر صورت گرفته است. خانواده موتور ملی مجهز به کنیستر (سیستم جمع آوری بخارات سوخت در بالای باک بنزین و تقطیر آن)، سیستم بلوبای (Blow-By) یا سیستم تهویه گازهای حاصل از احتراق از محفظه میل لنگ و کارتل، سیستم سوپاپ بندی متغیر پیوسته (CVVT) و سیستم روغنکاری جدید (Oil Module) می باشد.
منبع :
اصول بازرسی چشمی
مقدمه: در بسیاری از برنامه های تدوین شده توسط سازنده جهت کنترل کیفیت محصولات،از آزمون چشمی به عنوان اولین تست و یا در بعضی موارد به عنوان تنها متد ارزیابی بازرسی ،استفاده می شود.اگر آزمون چشمی بطور مناسب اعمال شود،ابزار ارزشمندی می تواند واقع گردد.
بعلاوه یافتن محل عیوب سطحی، بازرسی چشمی می تواند بعنوان تکنیک فوق العاده کنترل پروسه برای کمک در شناسایی مسائل و مشکلات مابعد ساخت بکار گرفته شود.
آزمون چشمی روشی برای شناسایی نواقص و معایب سطحی می باشد.نتیجتا هر برنامه کنترل کیفیت که شامل بازرسی چشمی می باشد،باید محتوی یک سری آزمایشات متوالی انجام شده در طول تمام مراحل کاری در ساخت باشد.بدین گونه بازرسی چشمی سطوح معیوب که در مراحل ساخت اتفاق می افتد،میسر میشود.
کشف و تعمیر این عیوب در زمان فوق،کاهش هزینه قابل توجهی را در بر خواهد داشت.بطوری که نشان داده شده است بسیاری از عیوبی که بعدها با روشهای تست پیشرفته تری کشف می شوند،با برنامه بازرسی چشمی قبل،حین و بعد از جوشکاری به راحتی قابل کشف می باشند.سازندگان فایده یک سیستم کیفیتی که بازرسی چشمی منظمی داشته است را بخوبی درک کرده اند.
میزان تاثیر بازرسی چشمی هنگامی بهتر می شود که یک سیستمی که تمام مراحل پروسه جوشکاری(قبل،حین و بعد از جوشکاری) را بپوشاند،نهادینه شود.
منبع : www.ssme.ir
برای دیدن ادامه مقاله آنرا از اینجا دانلود کنید.
عیب یابی مکانیزه جوش محیطی لوله، از طریق تهیه تصاویر C اسکن
چکیده :
بازرسی صحت قطعات از دو دهه اخیر دارای اهمیت خاصی بوده و در این میان بازرسی عیوب جوش دارای اهمیت ویژه ای است. برای بازرشی جوش، جدیدترین روش تهیه تصاویر اسکن منطقه جوش و HAZ می باشد. در تصاویر C اسکن که در این مقاله اشاره خواهد شد، برای شدت صوت برگشتی از نقاط مختلف لوله، رنگ خاصی در نظر گرفته شده و نرم افزار قابلیت تست همه قطعات ساخته شده با تمامی فرایند های تولیدی و رسانای امواج صوتی، بخصوص انواع جوش را داراست. در این مقاله کلیات بازرسی با روش فراصوت بیان شده و تجهیزات لازم ذکر گردیده و بعد از توضیح نرم افزار، نحوه تدوین برنامه، انجام آزمایش و همچنین نتیجه بازرسی چندین لوله جوشی که دارای عیوب مرسوم بودند، آورده شده و نهایتا بعضی از مزایای این روش نسبت به سایر روش های موجود ارائه شده است. بهترین دلیل برای گسترش کاربرد این برنامه، فراگیر بودن تجهیزات آن، جا افتاده بودن روش فراصوت و همچنین تفسیر ساده نتایج بازرسی است. به عنوان مثال در صنایع خودرو سازی، شرکت های نفت و گاز، صنایع دفاع و ... می توان از این برنامه براحتی استفاده کرد.
منبع : persianengineer.blogfa.com
بررسی آلیاژهای استفاده شده در یاتاقان ها
یاتاقان ها یکی از مهمترین اجزاء خودرو ها هستند که با ایجاد سطح تماس مناسب حرکت را تسهیل می کنند. به طور کلی وظایف عمده یاتاقان ها عبارتست از:
- تحمل بارهای شعاعی و محوری که قطعات متحرک را در مسیر حرکت خود نگه می دارد.
- اصطکاک، فرسایش و ساییدگی را از طریق لغزش و غلتش و روغنکاری کاهش می دهد.
- سطح سایشی قابل تعویضی را تشکیل می دهند که از نظر اقتصادی مقرون به صرفه تر است.
mechanic.persiandata.com