اگر چه گوشی های سری N با به میان آمدن نامشان صدای جیرینگ جیرینگ سکه و نجوای هزینه های بالاتر را به همراه کارآیی های ویژه به همراه می آورند علی الخصوص اگر این نام N به عدد 7 نیز مزین گردیده باشد شاید توجیه اقتصادی ویژه ای برای خرید این گوشی ها نسبت به دیگر گوشی ها وجود نداشته باشد و تنها گروهی از خریداران که به اصطلاح ما موبایل باز می باشند قدرت و قابلیت خرید این گونه گوشی ها را داشته باشند.البته گروه دیگر نیز وجود دارند که بر اساس اهداف تولید هر گوشی و قابلیت هایی که گوشی ها دارند، یک گوشی را انتخاب کرده و آن را می خرند.به هر حال نوکیا نیز به این ایده ارزش نهاده و سعی نموده سری های مختلف n را با اهدافی متفاوت به بازار عرضه نمایند.البته گوشی های سری n گاهی اوقات دارای کارایی هایی می باشند که تنها اسماً مورد لزوم فرد بوده و نهایتاً آن چنان به کار فرد نمی آیند. به هر حال نوکیا در سری N9X، N93 را با تکیه بر دوربین گوشی تولید نموده و N91 را با حجم عظیم حافظه و در واقع یک هارد 4 گیگا بایتی با هدف و ساختار تبلیغاتی فضایی برای ذخیره موسیقی روانه بازار نمود.سری N8X و علی الخصوص N80 با کارایی های فراوان که اکثر مورد مصرف، مصرف کنندگان قرار نمی گیرند در بازار موجود است.اما اگر بخواهیم تولیدات n نوکیا را به یک هرم تشبیه کنیم باید سری N7X را در راس قرار دهیم چرا که این سری پر کارایی ترین سری میان سری های n با حالتی کلاسیک و حساب شده می باشد و بعد از آن سری های N8X و در انتها سری N9X قرار گرفته است.اما اگر به دنبال علت موفقیت گوشی چون N70 هستید باید گفت که نوکیا با مشاهد? بازار و احتیاج مصرف کننده گوشی N70 را در طراحی که امروز می بینیم تولید و به بازار عرضه نموده است.شاید این روزها به غیر از 3250 و 5500دیگر گوشی هایی که از خانواده سری nنمی باشند، خیلی بازار اثر بخش و سودمندی را دنبال نمی کنند و شاید N72 و N73 نیز توانسته اند اثرفراوانی را در راستای ارتقای سری n بگذارند و گوشی های سری n کوشی هایی می باشند که سعی می کنند خود را بیشتر به روز نگه دارند و حتی کارایی های موجود در N73، کارآیی هایی است که می توان وجود آن ها را در گوشی های 2007 انتظار داشت.
جایگزاری و تولید و نام گزاری نوکیا از یک هارمونی لطیف پیروی می کند که این هارمونی از زمان تولید و پایه گزاری سری n آغاز گردید وآیا قصه به همین جا و تولید در رقم های محدود به 70 و 80 و 90 تمام می شود ویا اینکه زمزمه با تولید سری N6X با قابلیت ساده ترین و روان ترین اسمارت فون بودن و با N5X با قابلیت های خاص خود غیر ممکن نمی باشد.به هر صورت در حال حاضر قریب به 3 سال از تولیدات و سیاست سری n نوکیا می گذرد و شاید امروز نیاز فروانی به ایجاد یک تغییر جدید و نوآوری جدید نیز باشد مثل تغییر ضرائب n، m و یا هر چیز دیگر و یا در کل تولید یک سری جدید با امکاناتی متفاوت.
نوکیا سعی داشت با هر فشار و روشی که شده، کاری کند که N73 بتواند با تکنولوژی های مختلف کار نماید.این گوشی ها در رنگ های ترکیبی خاکستری-ارغوانی، سفید صدفی-قرمز متالیک، سفید صدفی-قهوه ای که تفاوت چندانی بین دو حالت ارغوانی و قهوه ای نمی باشد و رنگ قرمز آن نیز مستقیماً مروبط به مصرف کنندگان خانم می گردند.هم چنین پس از مدتی ویرایش سیاه این گوشی وارد بازار گردیده است.به هر حال گوشی های نوکیا آن هم از نوع اسمارت فون هر چه جلوتر می روند از طراحی کوچکتری برخورداری می گردند با این وجود در آن ها از صفحه نمایش QVGA استفاده می شود.
البته امروزه شاید تنها 5500 بتواند از لحاظ ابعاد با چنین ساختاری در رقابت با N73 ظاهر گردد.گوشی N73 دارای ابعاد 19×49×110 میل متر و وزن 116 گرم می باشد.
به هر حالت باید یک خط موازی ما بین این گوشی با گوشی های دارای ساختار ساده و بدون سیستم عامل ولی مجهز به امکانات در همین حد به مانند K800 اسم نمود. البته ضخامت گوشی K800 به علت حساسیت دوربین و ضخامت آن به 21 میلی متر رسیده است. البته بین ابعاد این دو گوشی در ظاهر تفاوت چندانی حس نمی شود.
ساختار گوشی بسیار مناسب وخوب می باشد مگر قسمت سیاه پشت گوشی که لنز دوربین نیز به روی آن قرار گرفته و اثر انگشت شما کاملاً بروی آن مشهود می ماند واین تنها اشکال گوشی N73 می باشد.هم چنین می توانید در بالای صفحه نمایش گوشی دوربین VGA را برای مکالمات ویدئویی در سیستم 3G مشاهده نمائید که البته می توانید قابلیت عکسبرداری را نیز برای شما داشته باشد.دقیقا در کنار این دوربین شما می توانید سنسور مربوط به نور گوشی را مشاهده نمائید که به طور خودکار نور پس زمینه صفحه کلید را تنظیم کرده و هم چنین نقش نشانگر فعالیت بلوتوث را ایفا می کند. صفحه کلید گوشی N73 نیز از انتقاد و مشکل کمی بر خوردار می باشد.صفحه کلید کاملاً پائین گوشی را در بر گرفته است. استفاده از دکمه های چند منظوره نیز در گوشی آسان و کارایی فراوانی دارند.دکمه ها دارای نور پس زمینه آبی می باشند که در اکثر شرایط راحت و کافی می باشد.
ساختار Joystick گوشی N73 تاثیر فراوانی در طراحی و ساخت و بدنه گوشی گذاشته است.در این گوشی Joystick کاملاً داخل گوشی فرو رفته است و البته این حالت موجب سختی کار با آن گردیده است و تاکنون نوکیا نتوانسته یک اسمارت فون با قابلیت Joystick کاملاً راحت را به بازار ارائه دهد.
نگاهی بر دوربین گوشی N73 مگا پیکسل
شاید در ابتدای امر این سونی اریکسون بود که سعی نمود بازار دوربین را به دست بگیرد و گوشی هایی را با تمرکز به دوربینشان تولید نماید.اما پس از چندی نوکیا نیز سعی نمود این هدف سونی اریکسون را دنبال نموده و در راستای گوشی های دوربین دار حرکت نماید. البته برای نوکیا در سال 2005 پیشرفتی که لازم بود حاصل نشد اما سر انجام در سال 2006 تحقیقات به نتیجه رسید. امروزه گوشی های نوکیا از لحاظ دوربین قابل رقابت با دیگر گوشی ها می باشند و حتی از خیلی از دیگر گوشی های همراه پیشی گرفته اند.
به هر حال سونی اریکسون به علت سیاست خاصی که برای خود در نظر گرفته است قصد داشته که حتی در بازار، پیروز مطلق و حکم فرما گردد به همین سبب سیاست خاصی را در پیش گرفت. تعداد زیادی از مصرف کنندگان اصول گرا و متعصب لزومی بر استفاده از دوربین های با قدرت کم موجود در گوشی ها را نمی دیدند و بر این باور بودند که با وجود دوربین های دیجیتال قدرتمند دیگر نیازی به گوشی و یک دوربین اضافی و ضعیف تر چسبیده به آن نمی باشد. ولی
با ورود دستگاه های hybrid و ترکیبی ژاپنی و موفقیت فراوان آن ها سونی اریکسون نیز سعی نمود ساختار تولیدی جدید و موفقی را شبیه سازی نماید و از همان ابتدا با تولید گوشی هایی دو وجهی که از یک سو دوربین بودند و از یک
سوی دیگر یک گوشی نتیجه مناسبی را از تلاش هایش به دست آورد و امروز نیز دیگر تولیدکنندگان گوشی نیز سعی به ارائه این راه گرفته اند اما نوکیا که هیچ گاه از تلاش باز نمی ایستد سعی نمود از تللش ها و تجربیات سونی اریکسون
نیز استفاده ببرد و برای این مطلب اول باید از نظر و تجربیات رقیبان استفاده می نمود وموفقیت های تجاری آن ها را درک می نمود.
منبع:http://gsm.ir