این کتاب اولین تجربه نویسندگی رسمی من هست که پس از تاخیر زیاد در مراحل حروف چینی، طراحی و چاپ سرانجام برای نمایشگاه کتاب امسال آماده شد، با توجه به سیاستهای انتشارات این کتاب برای مخاطبین علاقهمند به علوم سختافزاری و قطعات کامپیوتری تدارک دیده شده و بر روی شیوا بودن بیان آن تاکید فراوان شده است به طوری که خواننده با داشتن کمترین اطلاعات در خواندن آن مشکلی نداشته باشد لذا این کتاب را میتوان نوعی Begginer User Guide در نظر گرفت، به امید خدا در ویرایشهای بعدی در صورتی که توان علمیام و ناشر محترم اجازه دهند این کتاب را به End User Guide ارتقا خواهم داد. حافظه اصلی یکی از سختافزارهای مهم کامپیوتر است که در دهههای اخیر متحول گشته و بر اهمیت آن به عنوان یک سختافزار کلیدی در کامپیوترها افزوده شده است. با توجه به روند سریع این تحولات و لزوم هماهنگی با فنآوریهای جدید، در این کتاب سعی شده به جای پرداختن به فنآوریهای منسوخ شده حافظه در عرصه کامپیوترهای شخصی که در کتب دانشگاهی به وفور یافت میشوند، مفاهیم حافظه اصلی مدرن را برای مخاطبین عمومی، نه متخصصان و دانشجویان به زبان ساده توضیح داده شود.
در این کتاب می خوانید :
دانستنی های ابتدایی از مفاهیم و تعاریفی که در متن کتاب به صورت گسترده از آنها بهره گرفته شده است , هر چند که مطالب این بخش در نگاه اول ابتدایی به نظر می رسد اما تسلط بر آنها و هماهنگ سازی مفروضیات , چهت فهم و درک هرچه بیشتر بخش های بعدی کتاب ضروری به نظر می رسد . حافظه کامپوتر , مفهوم در نظر گفته شده برای حافظه اصلی و بررسی تقسیم بندی ها و انواع مهم آن در این بخش در رابطه با آن دسته از حافظه های اصلی که در سیستم های کامپیوتر کاربرد کلیدی اما محدود دارند به صورت جامع بحث شده است . حافظه DRAM به عنوان مهمترین و پرکاربردترین نوع حافظه اصلی در بخش سوم کتاب بررسی و تحلیل شده است . با توجه به کاربرد وسیع این نوع حافظه در سیستم های کامپیوتر مدرن , حجم مطالب مرتبط با آن بسیار گسترده تر از انواع دیگر حافظه می باشد لذا اختصاص یافتن یک فصل کتاب به این مهم , تاکید ویژه بر آن و نادیده گرفتن انواع دیگر حافظه نیست . در این فصل سلول و تراشه حافظه DRAM به صورت جامع اما با دید کلی بررسی شده اند تا خواننده با حداقل دانسته هایی که در بخش های قبلی کسب کرده , با نحوه عملکرد آن آشنا شود . ماژول های حافظه نیز به عنوان اصلی ترین سخت افزاری که از حافظه های DRAM بهره می برند در بخش چهارم کتاب بررسی شده اند . اهمیت ماژول حافظه در یک سیستم کامپوتری به اندازه ای است که در محاورات به نام RAM , خطاب می شود در حالی که تنها زیر مجموعه ای از حافظه اصلی RAM به شمار می آید . با توجه به اینکه از ابتدای ظهور کامپیوتر ماژول های حافظه به عنوان یکی از سخت افزار های اصلی به شمار می آمدند و همگام با سایر اجزا حیاتی کامپیوتر سیر ترقی و پیشرفت فن آوری را طی نموده اند , در این کتاب سعی شده است به جای بحث های تاریخی و پرداختن به ماژول های حافظه ای که دیگر کاربرد عمده ندارند و به معرفی ماژول های حافظه مدرن و ماژول های حافظه ای که آینده کامپیوتر های شخصی را هدف گرفته اند , بررسی و تحلیل شوند . چگونگی عملکرد ماژول حافظه , موضوع بخش پنجم این کتاب است , که در آن اجزا تشکیل دهنده ماژول حافظه و گذرگاه ارتباطی آن با سایر قطعات کامپیوتر به تفکیک بررسی شده و نحوه ارتباط و تبادل اطلاعات میان آنها شرح داده شده است . در ادامه این بخش به پارامترهای زمانبدی ماژول حافظه اشاره شده تا به کمک آنها بتوان در پایان مقایسه ی صحیحی میان ماژول های حافظه سنتی DDR و ماژول های حافظه جدید DDR2 انجام داد . OverClocking ماژول حافظه , یکی از کاربردهای تعاریف و مفاهیمی است که در پنج فصل ابتدایی کتاب شرح داده شده , در این بخش دو روش جهت افزایش کارایی ماژول حافظه در سیستم کامپیوتری ارائه گشته است .
مکان فروش در نمایشگاه کتاب : سالن 35 غرفه 97، غرفه نشریه کاربر مستقر در نمایشگاه مطبوعات تلفن مرکز پخش : 22851154 قیمت پشت جلد : 1500 تومان قیمت نمایشگاه : 1200 تومان