مقدمه ای بر آموزش الکترونیک
با گسترده شدن فناوری اطلاعات و نفوذ وسایل ارتباط از راه دور به عمق جامعه ، ابزار ها و روش های آموزش نیز دچار تحول شدند. تحول این ابزار ها و روش ها در جهتی است که هر فرد در هر زمان و هر مکان بتواند با امکانات خودش و در بازه زمانی که خودش مشخص می کند مشغول یادگیری شود.
در سال های نه چندان دور آموزش از راه دور مطرح شد. این نوع آموزش ویژگی های خودش رو دارد و دارای مزایا و معایبی است. ابتدا آموزش به صورت مکاتبه ای بود و تنها راه ارتباط استفاده از نامه بود. با پیشرفت تکنولوژی و از همه مهمتر ارزان تر شدن هزینه استفاده از تکنولوژی، استفاده از ابزار های جدید تر برای انتقال دانش مطرح شد. با به وجود آمدن و گسترش اینترنت این پدیده جدی تر دنبال شد و ابزار ها و روش ها و استاندارد هایی برای آموزش الکترونیک مطرح شد و هر روز اصلاحات جدیدتری در این زمینه انجام می شود.در واقع می شه گفت آموزش الکترونیکی استفاده از ابزار های انتقال اطلاعات به صورت الکترونیکی (مثل اینترنت) برای انتقال اطلاعات و دانش است.
با توجه به گسترش فناوری اطلاعات و نفوذ وسایل ارتباط از راه دور ، ابزارها و روش های آموزشی نیز دچار تغییر و تحول گردیده است.:
آموزش الکترونیکی و آموزش مجازی در سطح وسیعی از جامعه گسترده گردیده،کلاس های آموزشی به صورت غیر حضوری و به نحوه آموزش الکترونیکی برگزار می گردد . امروزه بدلیل پیشرفت و گسترش اینترنت علاوه بر آموزش بیشتر امور روزمره نیز بصورت الکترونیکی در آمده که در اینجا لازم است و نقش ارزشمند آموزش الکترونیکی در رشد و شکوفایی جامعه بپردازیم.
با توجه به برنامه های شرکت ها و مؤسسات برای آموزش الکترونیک از جمله طبق آمار ارائه شده در چند سال گذشته مؤسسات زیادی مخصوصاً در آمریکا اقدام به آموزش الکترونیک نموده اند از جمله با میکروسافت و سیکو و ..... که مقصد دارند طی یک برنامه 10 ساله تمام دوره های آموزشی خود را به صورت online ارائه کننده می توان پی به اهمیت روز افزون آموزش الکترونیکی در زندگی روزمره برد.
تعریف آموزش الکترونیک ارائه کلیه فرآیندهای آموزشی استاندارد بر اساس سیستم های اتوماسیون اداری یکپارچه ( ERP ) و استفاده از محیط های انتقال اطلاعات استاندارد و استفاده از تکنولوژی های انتقال اطلاعات صوت ، تصویر و مالتی مدیا توسط سیستم های شبیه ساز مبتنی بر محیط انتقال اینترنت را آموزش الکترونیک تعریف می نمایند . مراجع :