خوب شاید شنیدن توضیحاتی در مورد هر کدام از این عجایب برای ما جذاب باشد.
هرم خوفو:
«هرم خوفو» بزرگ ترین هرم در بین اهرام مصراست. این بنا که قدیم ترین و بزرگ ترین بنا در بینعجایب هفتگانه میباشد، تنها بنایی است که درحال حاضر وجود دارد.
«هرم خوفو» در 2600 سال قبل از میلاد ساخته شده است. این هرم بلند ترین بنای ساخته دست بشر تا سال 1889 می باشد; از این رو این هرم جزو عجایب هفتگانه قرار گرفته است. بیشترسنگ های تشکیل دهنده این بنا، سنگ های عظیمی است که امروز تنها با تریلرهای بسیاربزرگ قابل حمل است. ارتفاع فعلی این هرم138 متر است.
پندار بر اینست که این هرم آرامگاه فرعون خوفو از دودمان چهارم بوده است. از اینرو به این هرم، هرم خوفو هم گفته میشود. این هرم در شهر قاهره مصر واقع شده است و قدمت آن به 2900 ق.م. میرسد. ساخت آن توسط 100?000 نفر کارگر در مدت 20 سال به اتمام رسیده است.
رودس یونانی:
مجسمه عظیم الجثه رودس در یونان یکی دیگر ازعجایب زیبایی جهان بشمار میرود. ارتفاع این مجسمه، یک شاهکار برجسته معماری بود که برروی جزیره رودس در حدود 280 سال قبل از میلاد ساخته شده بود.
هیچ کس نمیداند این مجسمه شبیه چه کسی بوده یا در کجا قرار داشته است. به گفته کارشناسان فرهنگی، احتمالا این مجسمه در نزدیکی در ورودی لنگرگاهی بنا شده بوده و پاهای مجسمه در دو طرف قرار داشته است; به طوری که کشتی ها از میان پاهای آن عبور میکرده اند. باستان شناسان این مجسمه را جزو عجایب هفتگانه جهان قرار دادهاند.
غول رودس نام تندیسی است از هلیوس (Helios) ? خدای خورشید ? که بقولی در ورودی بندر شهر رودس در یونان، قرار داشته است و به همین دلیل به غول رودس معروف گشتهاست. این تندیس، علی رغم اینکه پس از ساخته شدن تنها 56 سال پابرجا بود، از سوی غربیان به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان اعلام شده است. بنا به گفته تاریخنگاران این تندیس عظیم حتا در زمانی که بر روی زمین افتاده بود هم بسیار شگفت انگیز بود. این غول تنها یک تندیس عظیم نبود بلکه نماد اتحاد مردم رودس به شمار میرفت.
آرتمیس ترک:
معبد آرتمیس در «افوسوس» ترکیه می باشد. اینبنا با داشتن 100 ستون مرمری زیبا که ارتفاع هر کدام از آنها به 15 متر می رسید، یکی از عجایب هفتگانه به حساب می آید. این معبد، فضایی را احاطه می کرد که تقریبا چند برابر وسعت آکروپلیس در آتن بود. در این معبد، حوادث زیادی اتفاق افتاده است. این بنا در 600 سال پیش از میلاد ساخته و در 550 سال پس از میلاد در آتش سوخت; سپس مجددا به صورت زیباتر وعظیم تر باز سازی شد. این بنا بار دیگر برای دومین بار دچار حریق شد.
ین بنا در سال 550 قبل از میلاد در زمان فرمانروایی هخامنشیان بر ترکیه کنونی ساخته شدهاست.
این معبد هماکنون در نزدیکی شهر سلجوق و بناهای تاریخی افسوس قرار دارد.
زئوس یونانی:
مجسمه زئوس در المپیای یونان است و یکی ازعظیم ترین مجسمه های جهان به شمار می رود. این اثر در450 سال قبل از میلاد توسط مجسمه ساز معروفی به نام «فیدیاس» ساخته شد. ارتفاع مجسمه «زئوس» در حدود 12 متر است. «فیدیاس» با ساخت این مجسمه بلند میخواست اقتدار و نیرومندی زئوس را نشان دهد. مجسمه زئوس در معبد زئوس، 64 متر طول و 72 ستون به سبک معماری قدیم یونانی دارد. مجسمه زئوس در حدود 850 سال در این معبد قرار داشت. تاهنگامی که یونانی ها آن را به استانبول منتقل کردند. البته بعد از مدتی به آتش کشیده شد و ازبین رفت. عظمت و زیبایی این مجسمه سبب شد که در فهرست عجایب هفتگانه قرار گیرد.
تقریباً سه هزار سال پیش، «المپیا»، مرکز مذهبی در جنوب غربی یونان بود. یونانیان باستان زئوس پادشاه خدایان را می پرستیدند و در زمانهای مشخص به افتخار او جشنهایی بر پا میکردند. در این جشنها مسابقات ورزشی هم انجام میشد. از نظر ساکنان دنیای قدیم این بازیها خیلی مهم بودند، چندان که در زمان برگزاری مسابقات، جشنها متوقف میشد تا شرکت کنندگان و تماشاگران به آسانی خود را به محل مسابقات برسانند.
بدن این مجسمه را از عاج فیل و ردا و موها و ریشش را از طلا ساخته بودند. این اثر ارتفاعش چنان بود که با سقف معبد زئوس برخورد میکرد. سنگفرش آن نیز با مجسمههای بی نظیری تزیین گشته بود.
باغ های بابل:
باغ های معلق بابل در عراق یکی از بحث برانگیزترین عجایب هفتگانه و بینظیرترین معماریهای جهان به شمار میرود. البته عدهای از باستان شناسان هنوز در وجود داشتن آن شک دارند. بعد از بدست آمدن اسناد اصلی وخرابههای برجا مانده از آن زمان، وجود داشتنآن ثابت شد. در این میان سوالی مطرح است ک هاین باغهای معلق چرا ساخته شدند؟ در پاسخ به این سوال باید افزود که شاه «نبوکد» این بنای عجیب را برای خوشحال کردن همسرش در 6 قرن قبل از میلاد ساخت. عده ای از تاریخ نگاران میگویند: ملکه آشوری این باغ را برای تفریح وسرگرمی خود ساخته است.
در حقیقت در هیچ یک از نوشته های بابلی در مورد وجود این باغ مطلبی ذکر نشده است. در طول قرنها این منطقه با باغهای نینوا درآمیخته ولی در حکاکی های موجود در آن نواحی روش های انتقال آب رودخانه فرات به ارتفاعی که برای این باغها احتیاج بوده است آورده شده است. این باغها برای خوشحال کردن همسر بخت النصر که بیمار بوده است ساخته شده اند. آمیتیس دختر شاه ماد با بختالنصر ازدواج کرد تا میان دو قوم صلح پایدار برقرار گردد. سرزمین ماد که آمیتیس از آن می امد سرزمینی سرسبز و کوهستانی و پوشیده از گیاهان و درختان مختلف بود ولی سرزمین بابل در منطقه ای مسطح و فلاتی خشک قرار گرفته بود. یکی از دلایل بیماری آمیتیس هم دوری او از سرزمین خوش آب و هوای خود بود بنابراین بختالنصر تصمیم گرفت باغهای معلق بابل را در ارتفاع برای همسر خود بسازد. کلمه معلق که برای این باغها استفاده می شود در حقیقت به این معنی نیست که باغها بوسیله طناب یا ریسمان به یکدیگر متصل بوده اند بلکه احتمالاً ترجمه اشتباه کلمه ای یونانی به معنای تراس یا بالکن بوده است. استرابو در قرن اول قبل از میلاد می نویسد: تراسها در طبقاتی روی یکدیگر واقع شده بودند و هرکدام دارای ستونهای سنگی مکعب شکل توخالی بوده اند که توسط گیاهان پوشیده شده بود. تحقیقات بیشتر در منطقه بابل منجر به یافتن پایه های این ستون ها شده است.
ملکه هالیکارناسوس:
ارتفاع این مقبره مرمری به اندازه یک ساختمان 14 طبقه بود. ملکه «آرتمیسیا» فرمان ساخت این مقبره را در هالیکار ناسوس برای همسرش در 353 سال قبل از میلاد صادر کرد. ملکه این بنا را برای قدردانی از همسرش ساخت و به این منظوربهترین هنرمندان و مجسمه سازان آن زمان راگرد آورد. ملکه آرتمیسیا دو سال پس از همسرشدرگذشت. جالب است که بدانید، شاه ماسولوسهم همسر آرتمیسیا بود و هم برادرش. این بنا درحدود 17 قرن پا بر جا بود و در 1400 سال پساز میلاد، در اثر زلزله فرو ریخت.
فانوس اسکندریه:
فانوس اسکندریه یکی از بزرگ ترین شاهکارهای روزگار باستان میباشد. ارتفاع آن بنا حداقل به اندازه یک ساختمان 40 طبقه امروزی بود وبرای 16 قرن پا برجا بود.
برخلاف 6 عجایب دیگر، فانوس اسکندریه استفادههای عملی بسیار داشت. این بنا به کشتی های دریانوردی کمک میکرد که اسکله ها را به راحتی پیدا کنند و با ایمنی کامل داخل آن شوند. این اسکلت برای 1600 سال باقی ماند وارتفاع آن 180 متر و بلندترین ساختمان دنیابود، اما با ساخت «برج ایفل» در سال 1889، «ایفل» بلندترین برج دنیا نام گرفت.
این برج در جزیره کوچک فارو بنا شده بود و از همین جاست که کلمه فار به معنای چراغ دریایی را برای این نوع ساختمانها و منارههایی که چراغ دریایی بر فراز آن است به کار میبرند. برج دریایی اسکندریه در زمان سلطنت جانشین اسکندر، یعنی “بطلمیوس دوم” (247 – 304) قبل از میلاد به وسیله معماری به نام “سوسترات” ساخته شد. آنچه تاریخ درباره ارتفاع برج ذکر کرده است باور کردنی نیست. یونانیها میگویند در حدود 272 متر ارتفاع داشته، این برج روی پایهای چهارگوش که 69 متر ارتفاع آن بوده از دیواری 8 ضلعی و 38 متری بالا رفته است که برج 9 متری دیگری روی آن بنا شده است که بر فراز برج اخیر فانوس دریایی پرتوافکن بود. فانوس دریایی اسکندریه برفراز برج عظیم آن روشن بوده و این برج تا قرن 12 جایگاه فانوس دریایی بوده است. در سال 1375 میلادی بر اثر زلزله شدیدی که در اسکندریه و سایر نقاط اطراف آن روی داد، برج دریایی اسکندریه زیر و رو شد و ازخرابههای آن هم چیزی به دست نیامد.