رییس اتحادیه طلا و جواهر: چشم دولت روشن!
رییس اتحادیه طلا و جواهر اصفهان در واکنش به سخنان رییس سازمان امور مالیاتی که اصفهان را مرکز قاچاق طلا در ایران خوانده بود، گفت: اگر حرفهای آقای عربمازار در این خصوص صحت داشته باشد، چشم دولت ما روشن که نتوانسته جلوی آن را بگیرد.
محمد زمردپوش در گفتوگو با «ایلنا» ادامه داد: آقای عربمازار خودش مسوول گفتارش است، اگر حرف ایشان صحت نداشته باشد باید پاسخگو باشد. وی افزود: بیش از این نمیتوانم اظهارنظر کنم؛ چراکه ما دو ارگان هستیم که نمیتوانیم با هم کلنجار برویم. علیاکبر عربمازار در میزگرد ابعاد قانون مالیات بر ارزش افزوده در دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص توقف قانون مالیات بر ارزش افزوده گفته بود: در هفتههای دوم و سوم اجرای قانون طلا فروشان اصفهان به این موضوع اعتراض کردند و کمکم اعتراضات به تهران هم رسید. نکته قابل توجه این است که مرکز قاچاق طلا در کشور اصفهان است و اجناس قاچاق از این مرکز به سراسر کشور توزیع میشود؛ صبح به صبح سامسونت بهدستها طلاهای قاچاق را از اصفهان به جاهای دیگر کشور منتقل میکنند. به هر حال بحث سیاسی شد و به بازار تهران هم کشید.
کاهش قریبالوقوع تعطیلات رسمی کشور
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی از حذف پنج یا شش روز از تعطیلات کشور در آیندهای نزدیک خبر داد.
به گزارش فارس، محمدرضا میرتاجالدینی در حاشیه دیدار نمایندگان روحانی مجلس شورای اسلامی با مراجع عظام تقلید، در گفتوگو با خبرنگاران تصریح کرد: یکی از مسائلی که در مجلس هفتم مطرح شد و در مجلس هشتم نیز بررسی آن ادامه یافت، مساله کاهش تعطیلات کشور است. وی افزود: تعطیلات رسمی در کشور ما نسبت به دیگر کشورها بسیار زیاد است و مجلس با بررسی این طرح به دنبال کاهش تعطیلات غیرضروری در کشور است.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی بیان کرد: قطعا در بررسی طرح کاهش تعطیلات، تعطیلی روزهایی که عنوان نمادی از اسلام شناخته میشوند، همانند عید غدیر، قربان یا روزهایی که مراسمهای ملی در آن برگزار میشود، حذف نخواهد شد.
در همایش روز پنجشنبه در مسجد امیرالمومنین صورت گرفت
اولین دعوت عمومی از خاتمی برای کاندیداتوری
اولین همایش پویش دعوت از سیدمحمد خاتمی برای کاندیداتوری در انتخابات ریاستجمهوری، عصر پنجشنبه با حضور چند تن از فعالان سیاسی، هنرمندان و جمع گستردهای از مردم که اغلب آنان را جوانان تشکیل میدادند، در مسجد امیرالمومنین تهران برگزار شد.
در این برنامه که به دعوت گروه «موج سوم» (جوانان حامی خاتمی) برگزار میشد، دبیر اجرایی مجمع روحانیون مبارز با تاکید بر اینکه خاتمی نباید به صرف وجود موانع صحنه را خالی کند، ابراز امیدواری کرد که در مدت دو سه هفته آینده خاتمی نظر مثبت خود را برای حضور در عرصه انتخابات دهم ریاستجمهوری اعلام کند.
به گزارش ایلنا، مجید انصاری با بیان اینکه در جلسات متعدد مجمع روحانیون مبارز بحثهای گستردهای پیرامون حضور خاتمی در عرصه انتخابات دهم ریاستجمهوری شده است، گفت: در این جلسات تقریبا ادلههایی که برای ضرورت حضور خاتمی مطرح میشود، مورد تایید اعضای مجمع نیز بود و بر همین اساس از خاتمی درخواست کردیم که در عرصه انتخابات آتی حاضر شود.
وی با تاکید بر اینکه بدون تکیه بر اندیشه امام (ره) امکان رسیدن به پیشرفت فراهم نمیشود، خاطر نشان کرد: به همین جهت مجمع روحانیون مبارز مبنای فکری و عملی خود را آرمانها و اندیشههای امام (ره) قرار داده است و با نگاهی که ایشان به دین و مردم داشتند، معتقدیم خاتمی یکی از فرزندان واقعی مکتب امام است و بیش از بسیاری از مدعیان به راه اسلام علوی اعتقاد دارد و تنها روحانی است که میتواند راه امام را با تکیه بر اراده ملت به عنوان صاحبان این انقلاب پیش ببرد و کشور را به خوبی اداره کند. وی تاکید کرد: موانع خاتمی در صورت آمدن و پیروز شدن حتما کمتر از دورههای قبل حضور ایشان در قدرت خواهد بود، چرا که در شرایط فعلی هم نظام و هم احزاب فهمیدهاند که مسیر حرکت جز با به رسمیت شناختن رای مردم امکانپذیر نیست. وی ادامه داد: یک سند بالادستی داریم که امروز در کلان به حیطه فراموشی سپرده شده است. بنابراین راه پیشرفت کشور مشخص است و مشکلات امروز ناشی از فرد محوری و علم گریزی در کشور است که نتیجه آن اینگونه شده است که بهرغم فرصت استثنایی و تاریخی، اقتصاد ایران در بدترین وضعیت به لحاظ افزایش تورم و نقدینگی قرار دارد. علیرضا علویتبار هم در این مراسم با بیان اینکه خاتمی وظیفه اخلاقی برای حضور در عرصه انتخابات دارد، تاکید کرد: هر ایرانی وطن دوستی باید از هر تلاشی هر چند کوچک برای گذار به دموکراسی استفاده کند.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی در بیان دلایل لزوم حضور خاتمی در عرصه انتخابات گفت: بقا، توسعه همه جانبه و تعالی اخلاقی و معنوی بدون دموکراسی ممکن نیست و هر ایرانی وطندوستی باید از هر تلاشی برای گذار به دموکراسی دفاع کند، هر چند این تلاش کوچک باشد. وی افزود: حداکثر ظرفیت و توان نیروهای اجتماعی و تشکلهای سیاسی موجود برای تحقق مردم سالاری در شرایط فعلی محدود به ظرفیت نظام است، بنابراین هر تلاشی باید در همین چارچوب باشد. این استاد دانشگاه با بیان اینکه سهم قوه مجریه از قدرت در کشور ما کمتر از 20درصد است، خاطر نشان کرد: این میزان سهم کمی نیست و اگر قوه مجریه در اختیار یک نیروی قوی باشد، چند کار حساس را میتواند انجام دهد که اولین کار، استفاده از روشهای علمی و منطقی در اقتصاد است. وی ادامه داد: دومین کاری که خاتمی میتواند بکند، دموکراتیزه کردن قوه مجریه است و همچنین میتواند به عنوان نماینده خواستههای دموکراتیک در دوران حاکمیت عمل کند. علوی تبار با بیان اینکه فاصله حداقل پنجمیلیونی خاتمی با سایر کاندیداها میتواند تضمین کننده سلامت آرای اعلامی باشد، ادامه داد: خاتمی نماد و نشانه حداکثر ظرفیت نظام برای دموکراتیک شدن است و وی تنها کسی است که میتواند ترکیبی از نیروها را بسیج کند. همچنین خاتمی به صورت بالفعل میتواند با نامزدهای اصولگرا بیش از پنجمیلیون فاصله داشته باشد، بنابراین معتقدیم خاتمی بهترین گزینه است که میتواند بیاید و وظیفه اخلاقی برای حضور دارد. مصطفی ملکیان نیز در سخنانی با بیان این که آقای خاتمی در پیشگاه وجدان خود و در پیشگاه مردم، چه بسا مردم جهان در صورت نیامدن به صحنه عذاب وجدان خواهد داشت، گفت: هم ایشان و هم همه ما این استدلال را خواهیم داشت که اگر در این اوضاع به میدان میآمدند، شاید کارها درست میشد؛ بنابراین ایشان راهی جز ورود به صحنه ندارند و تنها نامزدی هستند که در هر حال پیروزند.
تبریک و توصیه رییسجمهور ایران به باراک اوباما
دنیای اقتصاد – محمود احمدینژاد در پیامی که خطاب به باراکاوباما به عنوان «رییسجمهور منتخب ایالات متحده آمریکا» ارسال کرد، ضمن تبریک به وی در جلب آرای اکثریت شرکتکنندگان در انتخابات، از وی خواسته است تحول در سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا را سرلوحه و محور برنامههای خود قرار دهد.
رییسجمهور ایران خواستار تحول ماهوی در سیاستهای کاخ سفید شد
تبریک احمدینژاد به اوباما
دنیای اقتصاد- محمود احمدینژاد به عنوان نخستین مقام جمهوری اسلامی، پیروزی باراک اوباما یکی از نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری آمریکا در انتخابات این کشور را تبریک گفته است و در عین حال خواستار تحول ماهوی در سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا شده است.
این برای اولین بار است که یک مقام نظام جمهوری اسلامی به رییسجمهور منتخب آمریکا تبریک میگوید.
تبریک رییسجمهور ایران به رییسجمهور منتخب آمریکا در شرایطی صورت گرفته است که روابط دیپلماتیک تهران- واشنگتن از 29 سال پیش در پی اشغال به اصطلاح سفارت آمریکا در تهران توسط دانشجویان قطع شده است.
اکنون تمام نگاهها به دوران ریاستجمهوری باراک اوباما دوخته شده است. چرا که او از مذاکره مستقیم با ایران حمایت کرده است. از همین رو محمود احمدینژاد هم برای اوباما پیام تبریک فرستاده است.
احمدینژاد در پیام تبریک خود به اوباما تاکید کرده است که توقع عمومی از اوباما «پاسخگویی سریع و روشن به مطالبه تحول صحیح و اساسی در سیاستهای داخلی و خارجی دولت آمریکا است.
این در حالی است که رییسجمهور منتخب آمریکا طی دو سال مبارزات انتخاباتی با تکرار شعار «تغییر» این شعار را به خواست عمومی مردم آمریکا تبدیل کرده است.
احمدینژاد در پیام خود به اوباما نوشته است: از اینکه توانستید آرای اکثریت شرکتکنندگان را در انتخابات به خود جلب کنید تبریک میگویم. میدانید فرصتهایی که از ناحیه خداوند به بندگان هدیه میشود، زودگذرند و میتوانند در مسیر کمال انسان و صلاح ملتها یا خدای ناکرده در مسیر سقوط علیه ملتها به کار گرفته شوند.
امیدوارم جنابعالی با ترجیح مصالح حقیقی مردم و انصاف و عدالت بر تقاضاهای سیریناپذیر اقلیتی خودخواه و ناصالح، از فرصت خدمت، حداکثر استفاده را به عمل آورید و نام نیکی از خود به جای بگذارید.
توقع عمومی این است که پاسخگویی سریع و روشن به مطالبه تحول صحیح و اساسی در سیاستهای داخلی و خارجی دولت آمریکا که خواست همه ملتهای جهان و ملت آمریکا است، سرلوحه و محور همه برنامهها و اقدامات دولت آینده شما قرار گیرد.
از سویی، ملت آمریکا که دارای گرایشهای معنوی است، انتظار دارند که همه توان و همت دولت در مسیر خدمت به مردم، اصلاح وضعیت بحرانی اقتصادی، بازیابی حیثیت، روحیه و امید آنان و رفع کامل فقر و تبعیض، احترام کامل به کرامت، امنیت و حقوق انسانی و تقویت بنیانهای خانواده که از جمله تعلیمات انبیای الهی است در سرزمین آمریکا مصروف شود.
از سوی دیگر، ملتهای جهان انتظار دارند که سیاستهای مبتنی بر جنگطلبی، اشغالگری، زورگویی، فریبکاری، تحقیر ملتها و تحمیل روابط تبعیضآمیز و غیرعادلانه بر آنان و برمناسبات جهانی که موجب انزجار همه ملتها و اکثریت دولتها از حاکمان آمریکا و مشوهشدن حیثیت مردم آن کشور شده است به رفتاری مبتنی بر عدالت و احترام به حقوق انسانها و ملتها، دوستی و عدم دخالت در امور دیگران تبدیل گردد و دایره دخالتهای دولت آمریکا به مرزهای جغرافیایی آن کشور محدود شود. به ویژه در منطقه حساس خاورمیانه، انتظار آن است که رفتار ناعادلانه شصت ساله به سوی استیفای کامل حقوق حقه ملتها به خصوص ملتهای مظلوم فلسطین، عراق و افغانستان تغییر جهت دهد.
ملت بزرگ و تمدنساز و عدالتجوی ایران از تحولات اساسی، عادلانه و واقعی در سیاستها و رفتارها به ویژه در این منطقه استقبال میکند.
اگر در مسیر الهی و در جهت اجرای تعلیمات پیامبران الهی گام برداشته شود، امید میرود که خدای بزرگ یاری کند و خسارات سنگین گذشته تا حدودی جبران شود.
از خداوند متعال برای آحاد بشریت و همه ملتها، سعادت، سلامت، سربلندی و رفاه و برای حاکمان و مدیران جوامع عبرتآموزی از گذشتگان، اغتنام فرصت خدمت، بسط مهرورزی، رفع ظلم و برپایی عدالت و رعایت دستورات الهی مسالت دارم.
پیش از ارسال پیام رییس دولت نهم به رییسجمهور منتخب آمریکا، غلامحسین الهام سخنگوی این دولت، خطاب به اوباما گفته بود: همانطور که آقای باراک اوباما با وعده تغییر به مردم آمریکا توانست اعتماد آنها را جلب کند، با ایجاد تغییرات اساسی در رویکرد ایالاتمتحده آمریکا به مسائل جهانی و احترام به حقوق انسانها و ملتها و پایان دادن به سلطهگری و تجاوز به کشورها، نسبت به بازسازی وجهه بینالمللی آمریکا و رفع بیاعتمادی فزاینده جهانی به این کشور بکوشد.
منوچهر متکی وزیر امور خارجه نیز با لحنی دیپلماتیکتر اظهار کرده بود: انتخاب باراک اوباما به ریاستجمهوری آمریکا نشانه بارز خواست و تمایل مردم آن کشور به تغییرات اساسی در سیاستهای داخلی و خارجی آمریکا است. از این رو، ما امیدواریم دولت جدید آمریکا در عمل بتواند خواست مردم آن کشور را که فاصله گرفتن از رویکردهای غلط دولتمردان فعلی است، برآورده نماید.
اظهارنظرهای مقامهای ایرانی درباره پیروزی «اوباما»ی دموکرات همچنان ادامه دارد. چنانکه علی جنتی سفیر ایران در کویت گفته است: در صورتی که در سیاست خارجی آمریکا در قبال ایران و خاورمیانه تغییر ایجاد شود، ایران آماده عادیسازی رابطه با آمریکا است.
این در حالی است که به گفته علاءالدین بروجردی رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی، تغییر در سیاست خارجی آمریکا در قبال کشور ایران تنها به شخص اوباما و چگونگی برخورد وی با این مساله بستگی دارد.
نگرانی اسرائیل از احتمال مذاکره ایران و آمریکا
دنیایاقتصاد- جدیدترین اظهارنظرهای زیپی لیونی نخستوزیر اسرائیل نشاندهنده افزایش نگرانی تلآویو از احتمال گفتوگوی مستقیم ایران و آمریکا است. زیپی لیونی در اشارهای به پیروزی باراک اوباما رییسجمهور منتخب آمریکا گفته است که سیاست خارجی اوباما برای گفتوگوی مستقیم با ایران بر سر پرونده هستهایاش میتواند مشکلآفرین باشد. این اولین موضعگیری لیونی پس از پیروزی اوباما است.لیونی اجرایی شدن گفتوگوی اوباما با ایران را نشانه ضعف برای آمریکا قلمداد کرده است. اوباما پیش از پیروزی گفته بود که آمریکا باید با تمام کشورها از جمله ایران مذاکره کند. این اظهارنظر نگرانی اسرائیل و جامعه یهودی آمریکا را موجب شد که بعدها حامیان اوباما درصدد تعدیل این سخنان برآمدند. اوباما هم تاکید کرد گفتوگو با ایران در زمان و مکانی که او تعیین خواهد کرد، انجام میشود و حتما به معنای مذاکره با محمود احمدینژاد نیست. لیونی گفته است که باید فشارها بر ایران افزایش یابد.
ابهام در فرجام بزرگترین معامله تاریخ بورس تهران
گروه بورس- علیرضا باغانی:در شرایطی که بیش از 4 ماه از انجام معامله بلوک 5/30درصدی فولاد خوزستان میگذرد، هنوز خریدار آن در هیاتمدیره این فولادساز بزرگ حضور ندارد و هیچ خبری از برنامههایی که برای این شرکت بزرگ فولادی داشت، نیست.
هر چند با افت 70 درصدی قیمت جهانی فولاد و کاهش ارزش سهام فولاد خوزستان به محدوده قیمتی 500 تومان یعنی یکچهارم نرخ انجام شده معامله عمده، تحلیلگران و فعالان بازار سرمایه بیخبری از سهامدار عمده جدید «فخوز» یا به تعبیری واضحتر آفتابی نشدن آن در این شرکت را به موضوعات یاد شده و روند نزولی قیمتها نسبت میدهند. اتفاقهایی که حتی موجب تقویت این شایعه شده که جابریان قصد کنارهگیری از این معامله و پس دادن بلوک 5/30درصدی «فخوز» را به دولت دارد، اما در ظاهر همزمان با انجام این معامله، در مدت این 130 روز اتفاقهایی رخ داده که هیچ یک از آنها رسانهای نشده است.
اتفاقهایی که در آن جابریان که با خرید بلوک 5/30 درصدی «فخوز» هماکنون در زیان قرار دارد و برای پرداخت اقساط 142 میلیارد تومانی آن احتمالا با مشکل مواجه است، مدعی نیست، بلکه دولت در این رابطه شائبههایی را مطرح کرده که اساسا انجام این معامله و جابهجایی که پس از آن باید انجام گیرد را با ابهامهای فراوانی مواجه کرده است. براساس اخبار رسیده، پس از گذشت چند روز از معامله، بحثهایی در رابطه با این معامله مطرح شد که حکایت از آن داشت که یکی از مدیران سابق دولت در خریداری بلوک «فخوز» نقش داشته است. این شائبه زمانی شدت گرفت که یکی از مراجع نظارتی کشور در نامهای از عرضهکننده سهام خواست تا به این موضوع پاسخ دهد. عرضهکننده این سهام هم ظاهرا در نامهای خطاب به این نهاد نظارتی اعلام کرد که هیچ یک از مدیران دولتی در معامله بلوک 5/30درصدی فولاد خوزستان نقشی نداشته و این عرضه توسط خصوصیسازی و در چارچوب قوانین بازار سرمایه و طی تشریفات قانونی انجام شده است. پس از این نامهنگاریها که طی آن مشخص شده این معامله به دور از هیچ شائبهای طی رقابت قانونی خریداران در بورس اوراق بهادار انجام شده است، خریدار جدید بهرغم روند نزولی قیمت جهانی فولاد، خود را برای ورود به هیات مدیره «فخوز» آماده کرده و نسبت به پرداخت بخش نقدی این معامله 1364میلیارد تومانی اقدام کرد.
اما این پرداخت نقدی معامله هم مناقشه جدیدی ایجاد کرد تا جایی که ظاهرا خریدار جدید از 273میلیارد تومانی که باید به عنوان 20درصد بخش نقدی معامله پرداخت میکرد، 173میلیارد تومان پرداخت کرده و برای پرداخت 100میلیارد تومان دیگر نیز اعلام کرده از فولاد خوزستان و دولت رقمی معادل مبلغ باقیمانده ذکر شده طلبکار است و معادل آن فولاد و ... در اختیار دولت قرار داده است.
در این شرایط خبری از سرانجام این مناقشه در دسترس نیست، ولی قطعی شدن معامله از سوی بورس و ثبت 273میلیارد تومان پس از گذشت 30روز در حجم معاملات بازار سرمایه حکایت از حل شدن این موضوع دارد. هرچند این پایان مناقشهها و مجادلههای معامله بحث برانگیز فولاد خوزستان نبود. جابریان که قبل از مجمع فولاد خوزستان، پس از 9روز رقابت نفسگیر توانسته بود 5/30درصد از سهام یکی از فولادسازان بزرگ کشور را از آن خود کند، به صورت قانونی، مالک سود تقسیم شده در مجمع سال 86 این شرکت محسوب میشود. اما پرداخت سود آن نیز از سوی دولت با مشکل مواجه شده و خریدار جدید از DPS «فخوز» بهرهای نبرده است.
در حالی که با توجه به تقسیم 65تومان سود به ازای هر سهم در مجمع «فخوز» خریدار جدید باید سودی حدود 44میلیارد تومان را دریافت کند که تاکنون ظاهرا نتوانسته از سود قانونی خود بهرهمند شود.
این در شرایطی است که در آن زمان موضوع سود تقسیم شده در مجمع به بحث مهمی بین خریداران تبدیل شده بوده و حتی ادامه رقابت میرفت که به تعویق برگزاری مجمع بیانجامد.
اخبار رسیده دیگر از جریان معامله عمده «فخوز» حاکی است، دردسرهای خریدار جدید تا این جا ختم نشده و جابریان برای کسب دو کرسی از هیات مدیره این شرکت فولادسازی هم با چالشهای فراوانی مواجه شده است.
او که باید هر 6 ماه یک بار بابت خرید خود، رقمی معادل 142میلیارد تومان بپردازد، در پاسخ به درخواستهایی که مبنی بر معرفی دو عضو در هیات مدیره «فخوز» پس از پرداخت نقدی داشت، با شرایطی مواجه شده که اساسا ورود به هیات مدیره «فخوز» را برایش دشوار کرده است.
شرایطی با این مضمون که باید اعضای مورد معرفی برای هیات مدیره «فخوز» از سوی دولت گزینش شوند، حال آنکه این شرکت پس از انجام این معامله خصوصی شده و خریدار بابت این خرید خود زیر بار تعهد مالی معادل 1364میلیارد تومان رفته است.
همه این اتفاقها که بلاتکلیفی این شرکت فولادسازی را منجر شده و در شرایط روند نزولی قیمتها بر ناآرامیهای بازار فولاد با توجه به جایگاه «فخوز» در صنعت دامن زده است، محمد جابریان را بر آن داشت که در نهایت با ارسال نامهای به سازمان خصوصیسازی به عنوان عرضهکننده سهام خواستار رفع موضوعات مورد مناقشه یا پس دادن این بلوک 5/30درصدی شود. اخبار تایید نشده حاکی است که جابریان در این نامه درخواست کرده که بتواند بدون هیچ مشکلی وارد هیاتمدیره «فخوز» به همراه یک عضو دیگر شود و DPS ا44میلیارد تومانی متعلق به خود را نیز دریافت کند.
ضمن اینکه مطالبات وی از فولاد خوزستان هم جایگزین بخشی از پرداخت نقدی تعهد شده به دولت تلقی شود یا این که سازمان خصوصیسازی بلوک 5/30درصدی خود را پس گیرد.
جابریان با وجود افت قابل توجه ارزش سهام این شرکت در بورس از 4هزار و 473میلیارد تومان (5/4میلیارد دلار) بهیکهزار و 121میلیارد تومان (2/1میلیارد دلار) ظاهرا همچنان بر خرید خود اعتقاد داشته و با نگاه بلندمدت به آینده خرید خود در زمان احتمالی رونق قیمتها میاندیشد، اما برخوردهای انجام شده با وی به عنوان کسی که بزرگترین معامله تاریخ بورس تهران را رقم زد، وی را تا بدان جا برده که اعلام کرد در صورت عدم رفع بلاتکلیفی، شکایت به مراجع قضایی خواهد برد.
پیش از این شایعات بازار از کنارهگیری جابریان از انجام این معامله عمده با توجه به کاهش قابل توجه قیمت جهانی فولاد و به تبع آن قیمت سهام این شرکت تا سطح 5113 ریال حکایت داشت، حال آنکه او سهام را با قیمت 20هزار و 403ریال خریداری کرده بود.
خریدار جدید در صورت انصراف از خرید خود باید رقمی حدود 27میلیارد تومان معادل 3درصد از ارزش معامله را به عنوان جریمه پرداخت کند، البته شرایط فسخ معامله مشخص نیست و شاید برای منتفی کردن آن شرایط سختتری وجود داشته باشد.
در صورتی که این معامله فسخ شود، اگر دولت مجددا تمایل به عرضه بلوک «فخوز» داشته باشد، خریداران میتوانند با یکچهارم قیمت معامله شده در رقابت جدید حضور پیدا کنند.
محمد جابریان مالک شرکت آرین فولاد سهند در هشتم تیرماه سال جاری توانست در شرایطی که قیمت بیلت در LME معادل 1100دلار بود، پس از رقابتهای 9روزه با اشخاص حقوقی همچون تامیناجتماعی، مهر اقتصاد ایرانیان، کنسرسیوم سنگآهنیها، بنیاد مستضعفان و ... صاحب 5/30درصد از سهام فولاد خوزستان شود، حال آنکه اکنون قیمت بیلت در LME زیر 300دلار قرار دارد و در داخل کشور هم این محصول در حدود 450دلار معامله میشود.
ماراتن نفسگیر «فخوز» در روز 27 خردادماه پس از کاهش 5درصدی عرضه از سوی دولت و اعطای آن به عنوان سهام ترجیحی به کارگران شرکت، با قیمت 10942ریال کلید خورد و بعد از 9روز رقابت با 5/86درصد افزایش نسبت به روز نخست با قیمت 20403ریال خاتمه یافت.
ارزش عرضه بلوک 5/30درصدی «فخوز» در روز نخست رقمی معادل 732میلیارد تومان بود که در نهایت با انجام این معامله به 1364میلیارد تومان رسید و در پی آن ارزش روز این شرکت بورسی نیز به سطح 4473میلیارد تومان بالغ شد. محمد جابریان چند روز پس از موفقیت در این معامله تاریخی در گفتوگویی با دنیای اقتصاد اعلام کرده بود که با همراهی 7برادر و جمعا 21نفر از پسرعموهایش فولاد خوزستان را خریداری کرده و تمام منابع خرید این بلوک نیز از سوی خانواده وی تامین شده و به طور قطع برای تهیه پول این معامله، از فردا با کیف سامسونت مزاحم وزیر و وکیل نخواهد شد، چون قرار است طی یک فرآیند بلندمدت کل مبلغ معامله پرداخت شود.
وی گفته بود که در پی سرمایهگذاری مجدد در مجتمع فولاد خوزستان است و براساس تحلیلهای فراوان وارد میدان رقابت «فخوز» شده است.
جابریان ادامه داده بود که بدون شک رقابت بخش عمومی و دولتی در بالا رفتن ارزش بلوک نقش بسزایی داشته است که مورد نظر ما نبود. با این حال معتقدم که ارادهای صورت گرفته و براساس هدفی این کار انجام شده است و خرید سهام فولاد خوزستان دلایل زیادی دارد.