علم و دانش
انیمیشن های شیمی

با سلام :لینک های انیمیشنی زیر مرتبط است  با شیمی دوم – سوم- وپیش دانشگاهی که انشاا... مورد استفاده قرار گیرد. ضمنابرای مشاهده لینک ها نیازبه نرم افزار Shockwave Player داریدکه میتوانید از اینجا دانلود کنید منتظر نظرات دوستان گرامی می باشم

 

1-اعداد کوانتمی

 

2-جذب و نشر اتمی

 

3-شکل اوربیتالها

 

4-انرژی اوربیتالها

 

5-آرایش الکترونی

 

6-طیف الکترومغناطیس

 

7-قوانین گازها

 

8-خواص کولیگاتیو

 

9-تغییر حالت عناصر با افزایش دما

 

10-تعادلات بخار – مایع

 

11-بررسی قانون هنری

 

12-بررسی تعادل آهن(III) با یون تیوسیانات

 

13-بررسی تعادلات در واکنشهای فرضی

 

14-سنجش PH محلول های مختلف

 

15- PH تامپون1 

 

16- PHتامپون2

 

17-PH نمکها

 

18-بررسی پلاریته مولکولها

 

19-موازنه واکنشها

 

20- کا لریمتر

 

21- قانون گیبس

 

22- بررسی انرژی پیوند

 


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز دوشنبه 88/2/7  ، تعداد
قویترین اسیدساخته شده

منبع:nature

قویترین اسید دنیا که لااقل یک میلیون مرتبه قویتر از اسید سولفوریک غلیظ شده می باشد دریکی از ازمایشگاهای کالیفرنیا ساخته شد.شاید این اسید کمترین میزان خورندگی را هم داشته باشد.این ترکیب کربوران اسید نامیده شده است تولید کنندگان ان می گویند این نخستین ابر اسیدی است که می توان انرا در ظرف شیشه ای (لوله ازمایشگاهی ) نگهداری کرد . ابر اسید قبلی اسید فلوئور وسولفوریک به قدری قوی است که مستقیما(فورا) می تواند شیشه را خود حل کندولی به نظر می رسد خاصیت اسید جدید به پایداری شیمیایی قابل توجهش برگردد.

کریستفررید از دانشگاه کالیفرنیا ، دیو رسید وهمکارانش . این اسید مانند همه اسیدها با ترکیبات دیگر واکنش نشان می دهدویک اتم هیدروژن با بار مثبت به انها می دهد اما بنیان باقی مانده انقدر پایدار است که ان از واکنش بیشتر خودداری می کند .

این دومین واکنشی است که برای خورندگی ضروری است برای مثال اسید هیدروفلوریک که غالبا ترکیب شده از دی اکسید سیلیکون می خورد شیشه را زیرا یون فلورید به این سیلیکون حمله می کند همانطوریکه هیدروژن با اکسیژن واکنش می دهد.

این اسید جدید با فرمول(H(CHB11GL11  تمایل بسیار زیادی برای دادن یون هیدروژن داردکه میزان قدرت اسیدی انهارا تعریف میکند(معین میکند)و صد تریلیون بار از اب استخر اسیدی تر است اما بنیان باقی مانده اسید که نتیجه از دست دادن یون هیدروژن است شامل یازده اتم بورویک اتم کربن است که در یک ساختار 20 وجهی قرار گرفته اند . رید می گوید شاید پایدارترین گروه اتمهایی که در شیمی وجود دارد باشد . هدف اصلی محققان این است که با استفاده از اسید های کربوران اتم های گار نجیب زنون را بسادگی اسیدی کنند کاری که تا کنون انجام نشده است.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز دوشنبه 88/2/7  ، تعداد
کشف عنصر 118

پس از فروکش کردن تب کشف این عنصر در سال 2002 ، تیمی جدید مرکب از محققان مدعی شده که موفق به تولید تعدادی از سنگین ترین عنصرها شده و پس از شمردن تعداد پروتون های هسته ، آن را عنصر 118 نامگذاری کرده اند.
این کشف در نتیجه ماهها بمباران یک هدف رادیواکتیو توسط اتمهای سنگین و سپس جستجو برای رشته ای مشخص از نیمه عمرهای رادیو اکتیو به دست آمده است.
به هرحال گزارش موقعی تایید شد که گروه دیگری نیز این نتیجه را به دست آورده بود. در شیمی هر عنصر دارای تعدادی ثابت از الکترون ها ، نوترون ها و پروتون ها هستند.
محققان معتقدند که دسته ای دیگر از عناصر وجود دارند که دارای تعداد نسبتا ثابتی از ذرات سنگین فوق یعنی پروتون ها هستند.
آزمایش های انجام شده در مرکز تحقیقات مشترک واقع در روسیه تعداد عناصر ثبت شده را قبلا از 113 به 116 رسانیده است.
این گروه هدف قرار دادن کالیفرنیم 249 را توسط یونهای کلسیم 48 آغاز کرده و این تصامات منجر به ترکیب این دو عنصر شده و حاصل عنصری با 118 پروتون و 143 نوترون می شود. این عنصر در جدول تناوبی دقیقا زیر رادون قرار خواهد گرفت.
پس از تشکیل عنصر 118 در فرآیند آزمایش ، این عنصر متلاشی شده و به عنصر 116 و عناصر سبک تر تجزیه می شود. این پروسه با آزاد سازی تشعشعات آلفا همراه است که هر کدام دو پروتون دارند.
یکی از اعضای این تیم می گوید نزدیک شدن به این تعداد پروتون در دمای بالایی که توسط این بمباران صورت می گیرد ، کاملا ثابت و پایدار نیست و گروه باید در میان حوادث اتفاق افتاده به جستجو بپردازد.
سرانجام بعد از 4 ماه آزمایش انجام شده در 2002 و 2005 محققان متوجه سه اتفاق افتاده در فرآیند شدند که مشابه با تلاشی عنصر 118 بوده و نیمه عمر میلی ثانیه ای داشته است.
4 سال پیش فیزیکدانی به نام ویکتور نینوو به خاطر گزارش اشتباه درباره کشف عنصر 118 از طرف لابراتوار لورنس برکلی مورد خشم قرار گرفت.
یکی از اعضای تیم می گوید: چنین مساله ای ما را نگران کرده است و ما تمام تلاش خود را برای به حداقل رسانیدن خطا کرده ایم و هیچ شخصی مسوول تحلیل داده ها نیست.
                                                             منبع: scientific american


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز دوشنبه 88/2/7  ، تعداد
لباس فضا نوردی(مرتبط با شیمی 1)

در صورتی که انسان بدون حفاظ وارد فضا شود به سرنوشت دردناکی دچار خواهد شد . کمبود اکسیژن اولین عاملی است که او را از پای در خواهد آورد .از طرفی در جائی که فشار جو تقریبا برابر صفر است تمامی گازهای بدن منبسط شده واز منافذ خود بیرون خواهد زد .در عرض 15 ثانیه شخص بیهوش خواهد شد و پس از 4 دقیقه خواهد مرد .پس از این نوبت سرما وگرما ست . انسانها تنها قادرند میزان کمی تغییر در دمای عادی بدن ( دماهای بالاتر وپایینتر از 37 سانتیگراد) را تحمل کنند اما در فضا گستره دماها وحشتناک است در قسمتی که نور خورشید نمی تابد دما ممکن است تا منهای 25 درجه سانتیگراد کاهش یابد در حالیکه در محل تابش نور خورشید دما ممکن است به بالاتر از 250 درجه سانتیگراد برسد علاوه بر اینها محافظت در برابر تابش مرگبار خورشید نیز لازم است حتی مقادیر کم آن در طول ماموریت برای کشتن فرد کافی است. امروزه فضانوردان مجموعه ای از لباسهای فضایی مختلف در اختیار دارند .هریک از آنها برای کار در محیطی خاص طراحی شده است در خلال پرتاب وفرود آنها لباسهایی با فشار داخلی جزیی به تن می کنند که محفظه مخصوص چتر نجات را نیز در خود به همراه دارد این لباس از این موارد تشکیل شده است : کلاه ایمنی- دستگاه ارتباطی- نیم تنه- چکمه- دستکش در داخل لباس قسمتهای باد کنک مانندی تعبیه شده است که هنگام کم شدن فشار داخل کابین به طور خود کار باد می شودتا فشار لازم را در قسمت پایینی بدن حفظ کنند بدون وجود این بادکنکها ودر صورت کم شدن فشار کابین فضانوردان به علت جمع شدن خون در قسمت تحتانی بدنشان از حال خواهند رفت. حدود 70 درصد از بدن انسان را آب تشکیل می دهد که اگر در معرض فشارهای بسیار پایین قرار گیرد تمامی این مایعات شروع به جوشیدن می کند در ابتدا بدن شخص ورم می کند ودر نهایت عملا یخ می زند وخشک می شود در طراحی کنونی لباسهای فضایی موارد جدیدی تعبیه وجمع شده است از جمله دستگاه جمع آوری دفعیات بدن که آن را جمع می کند تا بعدا به دستگاه مدیریت مواد دفعی مدارگرد انتقال دهد ولباس تهویه ای به همراه دستگاه سرمایش مایع که زیر لباس اصلی پوشیده می شود این لباس یک تکه است واز ماده ای کش آمدنی ساخته شده است ودر آن مجراهایی برای عبور آب قرار داده شده است تا فضانوردان را خنک نگه دارد واز گرمای آزار دهنده داخل لباس محافظت کند علاوه بر آن محفظه ای برای آب آشامیدنی به حجم 620 سانتیمتر مکعب و دستگاه ارتباطی پیشرفته ای نیز دارد.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز دوشنبه 88/2/7  ، تعداد
بزرگترین آزمایش علمی جهان درسرن

آیا با انجام این ازمایش منجر به کشف ذرات زیر اتمی دیگر کوچکتر از کوارک خواهد شد؟

 

جهان در این ماه (شهریور) شاهد آزمایشی بود که می تواند با شبیه سازی لحظه آفرینش جهان به بخشی از سوالات اساسی درباره گوشه ای از راز خلقت پاسخ گوید.

 در این آزمایش در یک لوله 27 کیلومتری به قطر 4 متر که 100 متر زیر زمین قرار دارد، قرار است دو پروتون با سرعتی تقریبا برابر سرعت نور با هم برخورد کنند، تا دانشمندان ببینند جهان ما چگونه به‌وجود آمده است.  شتاب‌دهنده Larg Hadron Collidor- LHC در مرکز تحقیقات ذرات بنیادی اروپا (Cern) از روز چهارشنبه کار خود را آغاز کرد. شتاب‌دهنده‌ای که در طول 14 سال و با صرف هزینه بیش از 6 میلیارد یورو ساخته شده، قرار است "انفجار بزرگ (مه‌بانگ)" ، معمایی‌ترین اتفاق فیزیکی جهان را شبیه‌سازی کند. سطح انرژی که در ماشین (LHC) (شتاب دهنده ) به آن رسید به انرژی اولیه کیهانی خیلی نزدیک شد و شرایط مناسبی را برای بررسی وضعیت اولیه فراهم کرد.

بررسی و شناخت برهم کنش ذره ها تنها در سطوح بالای انرژی امکان پذیر است و این شتابدهنده برای اولین بار در دنیا به این سطح بالای انرژی دست یافته است.

 

 در این آزمایش دانشمندان و فیزیکدانان توانستند نتیجه تحقیقات 20 ساله خود را به آزمایش بگذارند. در این میان ایرانیان نیز توانستند بخشی از افتخار این لحظه تاریخی را به نام خود به ثبت برسانند.

تیم ایرانی مشارکت کننده در این طرح در لحظه آزمایش در یکی از چهار ایستگاه آشکار سازی که در نقاط مختلف این تونل تعبیه شده بود قرار داشت و توانست از نزدیک روند تحقیق را مشاهده و بررسی نماید.

امامشارکت ایران در این پروژه تنها به حضور تعداد قابل توجهی از دانشجویان دکترای فیزیک ذرات دانشگاههای ایران در سرن محدود نمی شود، بلکه براساس قرارداد وزارت علوم ، تحقیقات و فناوری ، جمهوری اسلامی ایران افتخار ساخت قطعه ای مهم در بخش آشکارسازی "CMS " این شتاب دهنده را نیز بر عهده داشته است . به موجب این قرارداد که در سال 2000 میلادی امضا شد ایران مراحل تحقیقات و ساخت این قطعه مهم را آغاز کرد و در نهایت با نصب ، راه اندازی و بهره برداری از آن در جریان این آزمایش توانست برگ زرین دیگری را به افتخارات علمی خود بیفزاید. (شرکت هپکو اراک در سال 2004 میلادی جایزه طلایی سی .ام .اس را به دلیل ساخت این قطعه از سرن دریافت کرد.)

اما ماجرا چیست:

 فیزیکدانان در سده گذشته به نظریه‌ای موسوم به"مدل استاندارد ذرات بنیادی"  رسیده‌اند. این نظریه، ذرات اصلی تشکیل‌دهنده طبیعت، مثل الکترون، کوارک و... را طبقه‌بندی کرده و مکانیسم تعامل بین آنها (نیروها) را شرح می‌دهد.در ادامه کار بر روی این نظریه، در سال 1964 ذره‌ای پیشنهاد شد که می‌تواند بعضی از خواص بنیادی ذرات مثل "جرم" را توضیح دهد. این ذره به نام یکی از پیشنهاددهندگانش، پیتر هیگز (Peter Higgs) ،  فیزیکدان انگلیسی، "ذره هیگز" نامیده شد. انگیزه اصلی راه اندازی شتاب دهنده( (LHC کشف ذره هیگز بوده است در عین حال یادآور می شویم که دستیابی به نتایج معتبرتر و قابل آماری ، کسب اطلاعات بیشتر برای شناخت منشاء ماده تاریک ، آزمون جنبه های مختلف مدل استاندارد ذرات و نیز رسیدن به بعضی فرضیات فراتر از این مدل از دیگر اهداف مهم راه اندازی این شتابدهنده و انجام این آزمایش بوده است .  درست است که دانشمندان از آن زمان تا کنون محاسبات خود را بر اساس تئوری هیگز انجام می‌دهند، اما هیچ آزمایشی انجام نشده که این نظریه را به‌صورت تجربی اثبات کند. برای تجربه کردن این کنش و واکنش‌ها از دستگاه‌های شتاب‌دهنده استفاده می‌شود. دانشمندان با استفاده از شتاب‌دهنده‌ها، ذرات را در میدان الکترومغناطیسی شتاب می‌دهند و پس از برخورد آنها به هم، نتایج به‌دست آمده را در قالب محاسبات پیچیده رایانه‌ای، که ممکن است ماه‌ها طول بکشد، بررسی می‌کنند.

 

 اکنون فیزیکدانان امیدوارند که با بزرگ‌ترین شتاب‌دهنده جهان در مرکز تحقیقات ذرات بنیادی اروپا، شرایط به‌وجود آمدن کیهان – البته در مقاس کوچک‌تر -  را شبیه‌سازی کنند. آزمایشی که انتظار می‌رود به پرسش‌های بسیاری پاسخ دهد، پرسش‌هایی مانند این‌که جرم ذرات از کجا می‌آید؟ چرا ما تنها 5 درصد از ماده را، آن هم نصف‌ونیمه، می‌شناسیم؟ چرا 25 درصد دیگر را "ماده سیاه" می‌نامیم؟ تکلیف 70 درصد باقیمانده چیست که ما آن‌را، از سر ناچاری، "انرژی سیاه" می‌نامیم؟ ماده با ضدماده چه فرقی دارد؟ آیا جهان ما ابعاد دیگری، به‌جز بُعدی که ما می‌بینیم هم دارد؟ شاید حتی بتوان با استفاده از LHC، درستی یا نادرستی تئوری "اَبَر قرینه" (Supersymmetrie) را تأیید کرد. (بر اساس این تئوری، هر ذره‌ای در جهان یک جفت دارد.)

 

ترس از بلعیدن جهان :

هم‌زمان با آغاز به کار شتاب‌دهنده مرکز تحقیقات ذرات بنیادی اروپا، شایعاتی پخش شده که ادعا می‌کنند پس از این آزمایش، احتمال تشکیل حفره‌های سیاه وجود دارد. حفره‌های سیاهی که به مرور زمان، کره زمین را خواهند بلعید. حتی دانشمندان این پروژه تهدید به مرگ شده‌اند. خوانندگان هم شکایت می‌کنند که چرا دولت‌ها واکنشی به این آزمایش نشان نمی‌دهند؟ 

 

  حفره‌های سیاه اجرام آسمانی‌ای هستند که جرم آنها نسبت به اندازه‌شان بسیار زیاد است. این حفره‌ها دارای قدرت جاذبه بسیار زیادی هستند، طوری‌که نور هم نمی‌تواند از آنها بگریزد.

 

 

یک فیزیکدان آلمانی بر این عقیده است که تشکیل حفره‌های سیاه پس از آزمایش LHC همان اندازه امکان‌پذیر است که فشردن زمین به اندازه یک هسته گیلاس. او این اتفاق را غیر ممکن می‌داند.

 

هورست اشتوکر، دانشمندان آلمانی دیگری است که انتظار دارد پس از آزمایش LHC حفره‌های سیاه تشکیل شوند. نگرانی اشتوکر اما تشکیل حفره‌های سیاه نیست. او به تابش‌های بسیار زیادی اشاره می‌کند که میلیون‌ها سال است زمین و ماه را با انرژی بسیار بمباران می‌کنند. بنابراین هیچ خطری برای زمین وجود ندارد. نگرانی اشتوکر از این است که تابش ذرات از دستگاه خارج شوند که در نتیجه آن میلیاردها یورو به هدر خواهد رفت.

 

 

 

 

 

 


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز دوشنبه 88/2/7  ، تعداد
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 231
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 571
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 865050
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 2732
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی یادداشت ها

دانستنیها و اطلاعات علمی
مطالب مربوط به درس و مدرسه
بانک طرح درس دوره ابتدایی
بانک طرح درس متوسطه اول
بانک طرح درس متوسطه دوم
پاورپوینت و اسلاید های درسی
آموزش و ترفندهای کاربردی
تحقیق و مقاله های آموزشی
انیمیشن و محتواهای درسی
آشنایی با موجودات هستی
سوال و جوابهای علمی
سبک زندگی و ارتقا سلامت
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس 17 فارسی پایه یازدهم: خاموشی دریا
پاورپوینت درس 16 فارسی پایه یازدهم: قصه عینکم
دانلود پاورپوینت جنگ تحمیلی رژیم بعثی حاکم بر عراق علیه ایران در
دانلود پاورپوینت آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی درس 25 تاری
پاورپوینت درس 9 فارسی پایه یازدهم: ذوق لطیف
پاورپوینت درس 8 فارسی پایه یازدهم: در کوی عاشقان
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه یازدهم: باران محبت
پاورپوینت درس 6 فارسی پایه یازدهم: پرورده عشق
پاورپوینت علوم پنجم، درس11: بکارید و بخورید
پاورپوینت علوم سوم، درس4: اندازه گیری مواد
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه اول دبستان
طرح درس و روش تدریس ریاضی ششم، فصل1: یادآوری عددنویسی
پاورپوینت نکات و سوالات هدیه های آسمان دوم، درس10: خانوادهی مهرب
دانلود طرح درس خوانا قرآن پایه ششم درس آب و آبادانی
طرح درس و روش تدریس ریاضی اول، تم 21: مهارت جمع چند عدد، ساعت و
[همه عناوین(2651)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg