علم و دانش
83آموزش سیستماتیک غیررسمی HSE

آموزش سیستماتیک غیررسمی HSE

در هزاره سوم، همه کشورها در تکاپوی آماده سازی جوامع خود برای کنار آمدن با تغییرات و تحولات و انطباق خود با الگوها و هنجارهای جدیدی هستند که در عرصه زندگی روزمره انسان ها خود نمایی می کنند. در این میان سازمانها سعی می کنند که از طریق آموزه های فرهنگی- اجتماعی و به طور کلی در همه عرصه ها با آموزش افراد بویژه با آموزش غیررسمی و آگاه نمودن آنها نسبت به قوانین، مقررات و روشهای موجود و سپردن برخی از مسئولیتهای اجتماعی به آنها به هدف اصلی خود یعنی ایجاد فرهنگ و رسیدن به جامعه ایمن و پایدار برسند. این موضوع به حدی مهم است که اغلب صاحبنظران آموزش را کلید ورود و عبور موفق از قرن 21 توصیف کرده و نقش آن را در ایجاد جامعه پایدار و ایمن اساسی دانسته اند. در ایجاد چنین جامعه ای علاوه بر آموزش های رسمی، نقش آموزش های غیررسمی کلیدی و حیاتی است.

جهان در دهه های اخیر، عرصه تحولات چشمگیری از جمله تکنولوژی اطلاعات و ارتباطات بوده که بسیاری از مناسبات پیشین را دستخوش تغییر نموده است. ورود به فضای مجازی حاصل از فن آوری های نوین اطلاعات و ارتباطات، دوره جدیدی از تمدن بشری را رقم زده است. با این تحولات شگرف و در این دنیای صنعتی و در این عصر پیچیده و بی حد و مرز رسیدن به محیط کار و جامعه ایمن بسیار مشکل و دشوار است. در این میان لزوم آموزش و فرهنگ سازی و استفاده از فن آوری و رسانه های روز بمنظور رسیدن به سطح قابل قبول بهداشت و ایمنی افراد و محیط زیستی سالم، لازم و ضروری است.

آموزش HSE عبارت است از هرگونه فعالیت یا تدبیر از پیش طرح ریزی شده ای که هدف آن تسهیل یادگیری مسائل مرتبط با HSE در یادگیرندگان است و یادگیری عبارت است از فرایند ایجاد تغییرات نسبتا پایدار در رفتار یا توان رفتاری که حاصل تجربه یادگیری است که این تجربه یادگیری ممکن است عمدی یا اتفاقی باشد.

رشد عاطفی، فکری و اجتماعی انسان محدود به دوران خاصی از عمر او نیست بلکه تمام دوران زندگی را در بر می گیرد به عبارت دیگر آموزش باید مستمر باشد. توجه بدین اصل مستلزم ارتباط و هماهنگی انواع آموزش های رسمی و غیررسمی است تا بدین طریق بتوان نیازهای مختلف فرد را در طول زندگیش مرتفع نمود و زمینه رشد او را فراهم کرد.

بدیهی است که برنامه ریزی برای آموزش، همواره باید به عنوان بخشی جدایی ناپذیر از برنامه ریزی توسعه و تکامل سازمان و جامعه باشد. فارغ از آموزش رسمی، آموزش غیررسمی عبارت است از هر نوع فعالیت آموزش و کارآموزی که سازمان یافته است ولی خارج از نظام آموزش رسمی تحقق می پذیرد.

روشن است که آموزش فقط محدود به سواد خواندن و نوشتن نیست. انسان همیشه درحال آموختن است چه در مدرسه و چه خارج از آن مثلا در خانواده، در محیط کار، در میدان بازی، در اجتماع، در طبیعت و... . بنابراین دامنه آموزش غیررسمی به مراتب وسیع تر از آموزش رسمی است و اهمیت آن نیز از نظر رشد و بلوغ عاطفی، فکری، سیاسی و اجتماعی بیشتر است. بدین جهت، بتدریج مقام و موقعیت خاصی پیدا کرده است و فعالیت های منظمی توام با برنامه ریزی در بعضی از زمینه های آن چون آموزش شهروندان، آموزش مسائل مرتبط با HSE در محیط کار و در جامعه و فعالیت های جوانان آغاز شده است. در حقیقت، برنامه ریزی و خدمات و فعالیت های هنری، همچنین آموزش های بزرگسالان و آموزش خانواده ها و عموم جامعه بخش بزرگی از فعالیتهای آموزش غیررسمی را تشکیل می دهند.

از نظر اجتماعی، جامعه شناسان، آموزش را وسیله اداره و کنترل جامعه تعریف می کنند و آن را عامل بقاء و دوام تمدنها می دانند و معتقدند که مجموعه دانش های بشری به میزان تصور نشدنی افزایش یافته و ارتباط انسانها پیچیده تر شده است. این امر بتدریج نوعی دخالت آگاهانه را در جریان انتقال فرهنگ بشری از طریق ایجاد و گسترش سازمان های آموزشی ضروری ساخته است، به نحوی که امروزه صاحبنظران اقتصاد آموزش معتقدند هزینه کردن در امر آموزش در بلندمدت منافع آشکار و پنهان زیادی هم برای فرد و هم برای جامعه در پی دارد.

با آموزش، افراد جامعه در زمینه درک خطرات مرتبط با HSE محیط خود و نحوه ارزیابی و کنترل آنها، یاد می گیرند که برای انجام هرکاری و استفاده از هر وسیله و ابزاری ابتدا به موارد بهداشت، ایمنی و زیست محیطی آن توجه نموده و کار را انجام دهند که دارای حداقل ریسک HSE باشد.

باید تک تک افراد جامعه به این باور برسند که HSE جزء جدایی ناپذیر چرخه حیات آنهاست. برای شناخت دقیق و علمی شیوه های صحیح زندگی و کار بویژه شناخت مسائل متعدد سازمان و جامعه ایمن، آموزش مستمر و مداوم چه به صورت رسمی و چه به صورت غیررسمی امری ضروری است. بخشی از این آموزشها که با هدف ایجاد رفتار مطلوب و صیانت از بهداشت، ایمنی و محیط زیست افراد و جامعه صورت می گیرد همان آموزش HSE است. همه گروههای اجتماعی و در هر نقطه از جهان نیازمند آموزش در زمینه مسائل HSE هستند و این فرایندی است که با توجه به تغییرات مداوم شرایط زندگی، پیوسته و پایان ناپذیر است. در حوزه HSE، ضرورت آموزش و آگاه سازی موثری که بر تغییر نگرش و رفتار تاثیرگذار باشد، از اهمیتی بسیار برخوردار است.

رسانه ها در شکل دهی و تقویت هنجارهای اجتماعی و تغییر باورها، ارزشها و نگرشهای افراد جامعه نقش بسیار مهمی ایفا می کنند، بنابراین آموزش، فرهنگ سازی و ایجاد بستری مناسب در افکار عمومی از طریق رسانه های جمعی می تواند نقش پایداری در ایجاد یک جامعه ایمن ایفا نماید.


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 88/1/29  ، تعداد
آموزش موشک

موشکهای فضایی مانند موشکهای آتش بازی عمل می‌کنند. سوخت با ماده‌ای به نام اکسنده که حاوی گاز تسریع کننده احتراق یعنی اکسیژن است، ترکیب می‌شود.

 آن گاه این ترکیب که یک پیشران  محسوب می‌شود ، می‌سوزد و گازهای داغی را تولید می‌کند، این گازها منبسط شده ، از طریق یک دماغه خارج و باعث می‌شوند موشک به طرف بالا حرکت کند. این واکنش برای اولین بار در قرن هفدهم توسط دانشمند انگلیسی ، اسحاق نیوتن ، در قانون سوم حرکتش بیان شد. او اظهار داشت که برای هر عملی (خروج گازها در اینجا) عکس العملی است مساوی و مخالف جهت آن (در اینجا ، حرکت موشک) نیرویی که یک موشک را به طرف جلو حرکت می‌دهد، نیروی پیشران نامیده می‌شود. قدرت نیروی پیشران به سرعت خارج شدن گاز خروجی بستگی دارد. نیروی پیشران به موشک شتاب داده ، باعث افزایش سرعت آن می‌شود. مقدار شتاب نیز بستگی به جرم موشک دارد. هر چه موشک سنگینتر باشد، برای رسیدن به فضا ، به نیروی پیشران بیشتری نیاز است. تا وقتی که موتورهای موشک ، روشن و در حال تولید نیروی پیشران هستند، شتاب فضا پیما نیز هر لحظه زیادتر می‌شود.موتور موشک یا از پیشران مایع استفاده می‌کند یا جامد ، اما بعضی اوقات ، یک موشک کامل ممکن است. در مراحل مختلف از هر دو نوع پیشران استفاده کند. کارشناسان موشکهایی را پیشنهاد کرده‌اند که از انرژی اتمی به عنوان سوخت استفاده می‌کنند، چرا که آنها از نظر مصرف انرژی بسیار مقرون به صرفه‌اند. اما ترس از خطر استفاده از سوخت اتمی مانع استفاده از این موشکها شده است.

20

موشکهایی با سوخت پیشران جامد:سوختهای پیشران از یک نوع سوخت و یک اکسنده تشکیل شده‌اند. برای روشن شدن موشک ، کافی است یک جرقه کوچک سوخت پیشران آنرا آتش بزند. سوخت آتش گرفته تا آخرین قطره می‌سوزد. گازهای حاصل از سوخت پیشران را از طریق دماغه انتهایی موشک خارج می‌شوند. اولین موشکها را احتمالا در قرن یازدهم میلادی در کشور چین ساخته‌اند. آنها موشکهایی بودند که از سوخت پیشران جامد استفاده می‌کردند. سوخت موشک یک نوع باروت بود که از مخلوطی از نیترات پتاسیم ، زغال چوب و سولفور تشکیل شده بود.موشکهایی که از سوخت پیشران جامد استفاده می کنند، اغلب به عنوان موشکهای تقویت کننده‌ای استفاده می‌شوند که نیروی اولیه موشکهای بزرگتر را تأمین می‌کنند. موشکهای بزرگتر خود از سوخت پیشران مایع استفاده می‌کنند. بزرگترین موشکهای مصرف کننده سوخت جامد با 45 متر ارتفاع جزء موشکهای تقویت کننده شاتل فضایی ایالات متحده محسوب می‌شوند. آنها حاوی 586500 کیلوگرم (2/1 میلیون پوند) سوخت پیشران هستند که بطور متوسط 13 میلیون تن (5/3 میلیون پوند نیرو) نیروی پیشران را تولید می‌کنند.این موشکها را طوری طراحی کرده‌اند که بعد از اتمام سوخت و افتادن در دریا ، از دریا بیرون کشیده شده ، دوباره برای مأموریتهای بعدی سوختگیری می‌شوند. ساخت موشکهایی که از سوخت جامد استفاده می‌کنند چندان دشوار نیست. آنها مقدار زیادی نیروی پیشران را در یک مدت زمان کم تولید می‌کنند. تنها ایراد این نوع موشکها این است که بعد از روشن شدن به راحتی خاموش نمی شوند. به عبارت دیگر ، نمی‌توان آن را به آسانی تحت کنترل درآورد.

نیروی پیش برنده

شاتل فضایی ایالات متحده از موشکهای تقویت کننده عظیم الجثه‌ای برخوردار است که از سوخت پیشران جامد استفاده می کنند. این پیشران از پرکلرات آمونیم به عنوان اکسنده و پودر آلومینیوم به عنوان سوخت تشکیل شده است.

موشکهای با سوخت مایع

اکثر موشکهایی که از آنها در پروازهای فضایی استفاده می‌شود، از سوخت پیشران مایع بهره می برند. سوخت و اکسنده که در مخزنهای جداگانه‌ای نگهداری می‌شوند، هر دو مایع هستند. پمپهای قدرتمندی آنها را به محفظه احتراق می‌برند؛ در آنجا آنها باهم ترکیب شده ، شروع به تولید گازهای خروجی می‌کنند. گازهای مذکور نیز به نوبه خود از دماغه انتهایی موشک خارج می‌شوند. بعضی از موشکها از یک ماده قابل اشتعال سریع برای شروع احتراق استفاده می‌کنند. سوخت پیشران سایر موشکها هگام ترکیب سوخت و اکسنده شروع به احتراق می‌کند.

فرآیند احتراق پیشران مایع

اکسنده و سوخت باهم ترکیب می‌شوند و در محفظه احتراق شروع به سوختن می‌کنند. سپس گازهای خروجی حاصل از فرآیند احتراق از دماغه خارج و به عنوان نیروی پیشران ، موشک را به طرف جلو حرکت می‌دهند.

مراحل مختلف یک موشک

برای سفر به فضا ، یک موشک چند مرحله‌ای مورد نیاز است. هر کدام از این مراحل یک موشک جداگانه محسوب می‌شود که هم دارای منبع سوخت است و هم موتور. بسته به وزن محموله ماهواه ، از موشکهای تقویت کننده‌ای در کنار مراحل مختلف موشک برای افزایش نیروی موتورها استفاده می‌شود. مرحله اول ، کل موشک را از زمین بلند می‌کند و به محض اتمام سوخت از بقیه موشک جدا شده، به زمین سقوط می‌کند. آنگاه موتور مرحله دوم روشن می‌شود. بخاطر وزن سبکتر موشک در این مرحله ، شتاب موشک نیز بیشتر می‌شود؛ این سیر صعودی شتاب با جدا شدن هر مرحله از موشک ادامه می‌یابد. مرحله پایانی موشک قسمت حامل ماهواره را به فضا و به طرف مقصدش حمل می کند.

منبع:roshd.ir

نویسنده :فاطمه حیدری

 


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 88/1/29  ، تعداد
غیرفعال کردن نمایش بالون ها در ایکس پی

بعضی مواقع در ویندوز ایکس پی بالون هایی در پایین ، سمت راست به نمایش در میاد که نمونش بالونی هست که در هنگام بالا اومدن ویندوز میاد . گاهی اوقات این بالون ها آدم رو ازار میده و یه پیام خاص چندین بار میاد . برای اینکه نمایش این بالون ها رو غیر فعال کنید کتابچه ی PDF زیر رو حتما مطالعه کنید :

دانلود کتابچه ی آموزش غیر فعال کردن نمایش بالون ها در ایکس پی        65 کیلوبایت

 

  دوستان عزیز من چند تا مشکل برام پیش اومده که نمی تونم مثل سابق پست بدم . اگر میبینید تو این مدت نتونستم جوابتون رو بدم واسه همین مشکلات بوده . اول قصد داشتم سایت رو بفوشم ولی حالا نظرم عوض شده . همون دیر به دیرم که آبدیت کنم و سایت با خودم باشه بهتره .

یه خواهش هم ازتون دارم . پسر عموم مدتیه که یه غده تو بدنش در اومده . ازتون می خوام براش دعا کنید . امیدوارم که زودتر خوب بشه با دعاهای شما .


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 88/1/29  ، تعداد
ویرایش فایلهای فلش

 امروز میخوام نرم افزاری رو به شما معرفی کنم که با استفاده از این برنامه می توانید یک فایل

 فلش با فرمت SWF را که در سایتهای اینترنتی می بینید به اجزای تشکیل دهنده آن تجزیه

کرده و ویرایش کنید  و دوباره فایل فلش را بسازید. می توانید موزیک یک فایل فلش را استخراج

کنید.

عکسهای آن را استخراج کنید. افکتهای آن را استخراج کنید. می توانید از یک فایل SWF یک فایل

FLA درست کنید و در بنرامه Flash MX هر تغییری که می خواهید در آن بدهید.

Ljava.mihanblog.com:: سایت تخصصی آموزش ایرانیان

 

برای دریافت برنامه اینجا را کلیک کنید

 

کرک برنامه:

Registration Name: anotherone666@goodmails.de

Registration Key :000015-5NPNBJ-ZPUZJC-DF4JTE-EREK15-CYRD8H-EKWCHD-WA6W9J-2HX4J3-39BPBR

 


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 88/1/29  ، تعداد
بازدید کننده های شما بیشتر از کجای دنیاست؟

 شاید تا بحال به فکر این افتادید که بیشتره بازدیدکنندگان وبلاگتون از کجای دنیاست؟؟

در این پست میخوام سایتی رو به شما معرفی کنم که به شما این امکان رو میده که

ببینید بازدیدکنندگانتون از کجای دنیان

بازدیدکنندگانتون بیشتر از کجای دنیان؟؟

 

 برای شروع به سایت http://clustrmaps.com  بروید و در آنجا ثبت نام کنید

 سپس وارد اکانت خودتان بشید و در آنجا کد مخصوص گداشتن در وبلاگ رو بردارید

و در انتهای کدهای قالب وبلاگتون بزارید

سپس میبینید که نقشه ای همانند نقشه بالا ولی با ابعا کوچکتر در انتهای وبلاگتون ظاهر

شده که نشان دهنده ی تعداد بازدید کننده های شماست


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز شنبه 88/1/29  ، تعداد
<   <<   126   127   128   129   130   >>   >


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 40
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 72
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 867345
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 2732
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی یادداشت ها

دانستنیها و اطلاعات علمی
مطالب مربوط به درس و مدرسه
بانک طرح درس دوره ابتدایی
بانک طرح درس متوسطه اول
بانک طرح درس متوسطه دوم
پاورپوینت و اسلاید های درسی
آموزش و ترفندهای کاربردی
تحقیق و مقاله های آموزشی
انیمیشن و محتواهای درسی
آشنایی با موجودات هستی
سوال و جوابهای علمی
سبک زندگی و ارتقا سلامت
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس 17 فارسی پایه یازدهم: خاموشی دریا
پاورپوینت درس 16 فارسی پایه یازدهم: قصه عینکم
دانلود پاورپوینت جنگ تحمیلی رژیم بعثی حاکم بر عراق علیه ایران در
دانلود پاورپوینت آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی درس 25 تاری
پاورپوینت درس 9 فارسی پایه یازدهم: ذوق لطیف
پاورپوینت درس 8 فارسی پایه یازدهم: در کوی عاشقان
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه یازدهم: باران محبت
پاورپوینت درس 6 فارسی پایه یازدهم: پرورده عشق
پاورپوینت علوم پنجم، درس11: بکارید و بخورید
پاورپوینت علوم سوم، درس4: اندازه گیری مواد
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه اول دبستان
طرح درس و روش تدریس ریاضی ششم، فصل1: یادآوری عددنویسی
پاورپوینت نکات و سوالات هدیه های آسمان دوم، درس10: خانوادهی مهرب
دانلود طرح درس خوانا قرآن پایه ششم درس آب و آبادانی
طرح درس و روش تدریس ریاضی اول، تم 21: مهارت جمع چند عدد، ساعت و
[همه عناوین(2651)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg