بنا بر نص صریح آیه 19 سوره نمل، وقتی حضرت سلیمان (ع) و همراهانش به وادی مورچگان وارد می شوند، مورچه ای می گوید: " ای مورچگان به لانه های خود داخل شوید که سلیمان و سپاهیانش شما را در هم نشکنند، در حالیکه( به عمل خود) آگاه نیستند."
با خواندن این آیه سوالاتی در اذهان ایجاد می گردد که مورچه با چه وسیله ای صحبت می کند؟ اصلاً تشکیلات مورچه ها از چه قرار است؟ و با پاسخ به این سوالات است که رازی از رازهای آفرینش فاش می شود.
حال در حد توان خود، به این سوالات پاسخ ارائه می دهیم. در دنیا هزاران نوع مورچه زندگی می کند ، که عاداتشان مانند انسانها با یکدیگر تفاوت بسیار دارد، به همین جهت مکالمه و نوع زبان آنها نیز با یکدیگر متفاوت است . برای فهم بیشتر اختلافات در آنان، به پاره ای از انواع مورچه ها اشاره می نماییم.
به گزارش شهر علم : اکثر انسان ها از مارها می ترسند و البته حق هم دارند چراکه بسیاری از مارها سمی اند و اگر انسان را نیش بزنند, احتمال مرگ در صورت عدم رسیدگی پزشکی وجود دارد اما مارها فایده هایی هم برای انسانها بخصوص در زمینه های پزشکی دارند در ادامه درباره فواید مارها در مسائل درمانی و پزشکی بخوانید
زهرمار بخاطر اثرات دارویی و فیزیولوژیک می تواند بر مولکول های زیستی، سلول ها، بافت ها و اندام های مختلف اثر بگذارد بنابراین قابلیت آن را دارد که در صنعت داروسازی بکار گرفته شود.
"کاپتوپریل" دارویی که در درمان فشارخون و بیماری های قلبی استفاده می شود شاید یکی از معروفترین مثال های بهره گیری از زهر مار در صنعت داروسازی باشد.
به گزارش شهر علم : جاده ابریشم درواقع شبکه ای از مسیرهای تجاری بودند که در گستره عظیمی از بیابان ها و کوه ها بسط پیدا کرده بودند.
جاده ابریشم به طور رسمی در زمان حکومت سلسله هان در چین (از زمان تماس چینی ها با غرب) تأسیس شد.
به این ترتیب شبکه راه های جاده ابریشم از 130 پیش از میلاد به طور منظم مورد استفاده قرار گرفتند و مناطق جهان باستان را با تجارت به یکدیگر متصل کرد.
این راه ها تا سال 1453 میلادی مورد استفاده قرار گرفتند. در این زمان امپراتوری عثمانی تجارت با غرب را تحریم کرد و مسیرها بسته شدند.
یکی از موضوعاتی که دانش آموزان جهت تحقیق یا انجام پروژه های درسی می توانند انتخاب کنند ، موضوع کسوف ( خورشید گرفتگی ) می باشد .
در این قسمت تحقیقی جامع با موضوع خورشید گرفتگی آورده ایم . این تحقیق شامل 6 صفحه بوده و در دو قالب ورد و پی دی اف آورده شده و امکان ویرایش آن وجود دارد .
در تحقیق مذکور عناوین زیر آورده شده و توضیحات لازم برای هر قسمت به همراه عکس در آن وجود دارد .
مقدمه و تاریخچه کسوف ، خورشید گرفتگی از دیدگاه علمی ، کسوف تنها برای زمین ، علل کسوف ، انواع خورشید گرفتگی ...
وجود برخی از اسیدها حتی در باران خالص طبیعی است اما آن چه به عنوان باران اسیدی شناخته می شود بارشی است که سطح بالایی از اسید دارد و به محیط زیست و گونه های موجودات آسیب می رساند.
به این ترتیب باران اسیدی به هر شکلی از بارش اطلاق می شود که سطح بالایی از اسید نیتریک و اسید سولفوریک در آن است. باران اسیدی می تواند به شکل برف، مه و ذرات ریز و خشک نیز به زمین فرود آید.
نیتروژن و گوگرد مواد اصلی تشکیل دهنده باران اسیدی هستند. هنگامی که نیتروژن و گوگرد با رطوبت ابرها مخلوط می شوند، اسیدهایی تشکیل می دهند که زمانی که به صورت باران یا برف به دریاچه ها می بارند ماهی ها، گیاهان و دیگر موجودات زنده را می کشند.