علم و دانش
طرح یک مسئله ....

 با سلام خدمت دوستان عزیز و ارجمندم

در این فرصت قصد دارم تا در مورد مسئله ای که چند وقت پیش از این با دوستی گرامی و بسیار بزرگوار در مورد آن صحبت میکردیم نظرم را بنویسم ، و آن مسئله این بود که چرا تمامی ادیان و پیامبران الهی که در قرآن به آنها اشاره شده است در منطقه خاور میانه و این حوالی هستند و به نظر می آید که قرآن ریشه گرفته از فرهنگ و افسانه های همین مناطق است تا چیزی که خود ادعا دارد و یا مسلمانان می گویند…

پیامبرانی هم که در قرآن به ایشان اشارت شده است به نظر می آید که متعلق به همین سرزمینها باشند و به قرآن محسور در  حوزه مکانی و فرهنگی محدودی ست و در اصل اطلاع ویا اعتنایی به از خارج این محدوده ندارد ...ودلیل آن اینکه در قرآن هیچ اشاره ای به پیامبران احتمالی که در سرزمینهای دیگر – به عنوان مثال در قاره آمریکا – آمده باشند ، ندارد...

 

به نظر منطقی میرسید و قرار شد من راجع به آن فکر کنم ...

راستش را بخواهید با این قرار من پرتاب شدم به دوران نوجوانی ...زمانیکه مثل حالا خیلی درگیر این نوع مثال بودم و البته در سطح وساحت دیگری. یادم آمد وقتی که مربی ادیان ما در جلسات خاصی که در آن دوران میرفتیم در مورد پیامبران صاحب کتاب و رسولان و فرستادگان خدا در طول تاریخ بحث میکرد و من همین سؤال را از او پرسیده بودم...

راستش آنروزها فضا جور دیگری بود ! مربی ما فکر میکرد این مسایل بدیهی است و سؤال من به نظرش بی ربط آمده بود و به کلمه "خاور میانه" هم  گفته بودم و کنار پیغمبران گذاشته بودم میخندید ... ولی من همان روزها میدانستم جواب ندادن مربی از نادانی اوست و سؤال من سالها بی جواب مانده بود ...

راستش را بخواهید من در یک خانوادهء مذهبی به دنیا آمدم . جایی که طبق معمول دین را مثل بدیهیات زندگی از پدر و مادرت یاد میگیری و دلیل و فرصت زیادی برای پرسش و کنکاش هم البته نداری ... بعد از سالها و قاطی شدن بیشتر با کتاب و پرسش و شک و چیزهایی شبیه فلسفه و فلسفیدن! به تدریج اعتقاد دوران نوجوانی تبدیل شد به شک جوانی و بعد الحاد مطلقی که نشان باسواد شدن بود و تاءسف به حال گذشته و ....

اینها را مینویسم تنها به خاطر اینکه این مسیر قدری روشن و واضح باشد و گرنه بسیاری از ما این دوران ها را از سر گذرانده ایم ... و البته باقی ماندن و یا نماندن بر بی اعتقادی آن دوران را به تنهایی دلیل بر هیچ چیز نمیدانم و نه فضیلتی برایش قائلم و نه رضالتی !...

به نظر من این تجارب و ادراک ما از اتفاقات اطرافمان است که آنها را برای ما معنا دار و یا پوچ و بی معنی جلوه میدهد و بستگی به بی نهایت جزئیات متفاوت دارد و ... بگذریم .

غرض از این اطالهء کلام این بود که بگویم این ایمان نیم بند حالا همان ارث خانواده گی من نیست که برایم مانده باشد و در گم کردن و پیدا کردنی دوباره به این منزل رسیده ام که معلوم نیست جایی هم باشد یا نباشد ...

به هر حال به خودم آمدم و دیدم سؤال بی جواب دیروز امروز برابرم مانده است و هنوز مربی جوان میخندد و من حیرانم ...

تا جایی که همت قاصر و غم نان و هزار درد بی درمان دیگر اجازه داد در پی جواب گشتم و البته حالا نظری هم برای خود دارم که نمیدانم تا چه حد میتواند منطقی و درست باشد یا...

*** 

به نظر می آید اگر بخواهیم سنگ بنایی برای استدلالات خود درست کنیم که بر مشترکاتی استوار باشد آن وجود خداوند است .

فرض را بر این میگذاریم که خداوند وجود دارد و برای هدایت و رستگاری بنده گانش پیامبرانی میفرستد . و ادیان را روش دستیابی به رستگاری قرار میدهد. در این صورت خداوند باید بداند که آینده دنیا را کدام یک از روشهای رستگاری یا همان ادیان مختلف خواهند ساخت بر فرض اینکه در اصل این ادیان باقی بمانند.

دنیای امروز ما به وضوح نشان میدهد که از میان تمامی ادیانی که ادعای اصالت و جاودانگی داشته اند ، امروزه چند دین اصلی در واقع فاتح پهنه زمین و زندگی بشر هستند.(?)

در واقع امروز مواجه ی اصلی مابین دین اسلام در یک طرف و مسیحیت و یهود در طرف دیگر به عنوان قدرتمند ترین اعتقادات باقی مانده در طول اعصار هستند. در نگاهی ظریف و با دقت متوجه این نکته میشویم که حتا آئینهایی مانند آئین بودا ، هندوئیسم و... امثال آن به تدریج در حال از بین رفتن و کمرنگ شدن هستند . در کشورهایی که این آئینها روزگاری حاکم مطلق بودند امروزه به تدریج مسیحیت و یهود و اسلام به دلایل مختلف در حال گسترش و جانشینی آن حاکمیت هستند و به نظر میرسد آئینها و دینهای دیگر اگر هم به تمامی محو و نابود نشوند به تدریج تبدیل به یادگاریهای کلکسیونی و کمیاب از سنتهای فراموش شده میشوند.

پس به فرض اینکه خداوند به این موضوع از قبل علم داشته است و قرآن نیز  کلام خود او باشد منطقی به نظر میرسد که قرآن مبحث اصلی اش ادیان حاکم و باقی در تاریخ باشد و بحث از آئینها و ادیان گذرا ننماید .

به عنوان مثال اگر ما امروز شاهد از بین رفتن یهودیت بودیم و به جای آن  مثلن دین اقوامی از منطقه آمریکای جنوبی همه گیر میشد و به عنوان یکی از مسایل اصلی اعتقادی  و جریان ساز عالم مطرح بود ، در آنصورت اشتباه بودن رویکرد چنین کتابی معلوم میشد و ما در می یافتیم که تمرکز قرآن بر مسایل بی ربط بوده و از تحولی چنان آشکار بی خبر بوده است و در آنصورت بدیهی بود که اصالت آن کتاب مخدوش میشد.

از جهت دیگر اینکه بنا بر اعترا قرآن و کتابهای آسمانی مورد قبول قرآن خداوند متعال تعداد زیادی پیامبر و رسول برای مردم نقاط مختلف جهان فرستاده است و به قول مشهور هر گز قومی را بی راهنما باقی نگذاشته است.

تعداد رسولان الهی بنا بر برخی از روایات 124000 ویا به قولی 140000 بوده است . در قرآن تنها نام معدودی از پیغام بران الهی ذکر شده است و ادعای خود قرآن نیز این نیست که تمامی ادیان و اقوام و مسیر هدایت یا ضلالت و نا بودی و یا ... آنها را بیان داشته است .

پس میتوان چنین فرض کرد که در قرآن تنها به ذکر اهم ادیان و پیامبران قناعت شده و ماندگار ترین دینها که همین ادیان منطقه دیر پای تمدن انسانی ست مورد کنکاش قرار گرفته است.

در مورد اینکه آیا به واقع تمامی اقوام جهان ، مثلن مردم آمریکای جنوبی و یا استرالیا نیز دارای پیامبر موحدی بوده اند که ابلاغ توحید و رسالت الهی تکمیل شده باشد ؟ بایست گفت که: بنا بر ادعا و تحقیق بسیاری از محققین و متفکران ادیان جهان قدیم ترین و ریشه دار ترین نوع پرستش در تمامی نواحی جهان و در بین انسانهای باستانی پرستش یک خدا و یا "تک خدایی" بوده است.

تا جایی که حتا برخی از مخالفین از این نکته به عنوان دلیلی بر اصلیل نبودن ادیان الهی یهود ، مسیحیت و اسلام، سه دین توحیدی بزرگ جهان وادیان توحیدی دیگر یاد می کنند  و این ادیان را ادامه همان میل پرستش ناشناخته ها به دلیل جهل و ترس مردم میدانند و تک خدایی را در واقع ابتدایی ترین نوع پرستش مینامند ...(?)

(هر چند برخی یهودیت را ابتدایی ترین دین توحیدی و سرآغاز تک خدایی میدانند اما بررسی های عمیق تر محققین خلاف آنرا نشان میدهد و سابقه ء توحید رزا بسیار قدیمتر از آن میدانند. )

این خود می تواند دلیلی باشد بر این که ، فرض ما را در مورد وجود پیامبران الهی در تمامی نقاط جهان و در میان تمامی اقوام جهان اگرچه اثبات نکند اما لااقل راه انکار آن را نیز مسدود نماید. بنا بر ادعای قرآن و کتب آسمانی نخستین نوع بشر دارای هوش و خصلت انسانی که همان نخستین آدم روی زمین از نظر قرآن باشد ، پیامبر خدا بوده است و این نکته مطابق با یافته های ما در مورد تاریخ پرستش خداوند است.

اما اینکه چرا در برخی از نقاط و در میان برخی از اقوام حتا ردی از یکتا پرستی مطابق با روش پیامبران الهی نمی یابیم ، بر میگردد به تحول و تغییر ویا نابود شدن  آئین پیامبران در طول قرون متمادی، چنانکه در مورد ادیان جدید تر نیز شاهد این استحاله ها هستیم . و دیگر اینکه در برخی از نقاط جهان روش پیامبران الهی اصلن همه گیر نشده است و در زیر آوار قرنها مدفون شده و مسکوت مانده است.

در این صورت نیز هدایت الهی برای تمامی مردم مخدوش نخواهد شد ، زیرا هدایت رسولان الهی لازم نیست برای تک تک افراد بشر باشد و منظور نوع بشر است که پیام توحید پیامبران به نوع بشر به قطع رسیده و خواهد رسید و در مورد افرادی که این پیام را به هیچ وجه دریافت نکرده اند نیز به طور قطع و یقین خداوند با علم و عدالت و رحمت خود قضاوت خواهد کرد و این هرگز دلیلی برای رد اصل رسالت – چنانچه برخی گفته اند – از نظر عقلی و استدلالی  نمی باشد.

پس به این دلایل اینکه در قرآن تنها به ادیان و پیامبران محدودی در ناحیه ای محدود پرداخته شده است نمی تواند دلیل محدودیت دید قرآن باشد ، زیرا چنانچه عرض شد آینده جهان در ادیان همین منطقه محدود خلاصه میشود و شواهد آن حتا امروز به وضوح آشکار است.

در پایان باید عرض کنم که این تنها نظر و عقیدهء بنده حقیر است و به طبع ایراد فراوان نیز ممکن است بر آن وارد باشد ، اگر چه مبنای این نظرات بر تحقیقات و نظریات علمای قدیم و جدید دیگر است و من تنها برداشتهایم را در اینجا ذکر کردم.

امیدوارم مخاطبان گرامی و نازنین این صفحات بنده را از کاستی های این سخن آگاه کنند و نظرات گرانبهای خود را برای ما بنویسند که به طور قطع و یقین این بحث محدود به این نظرات نمیشود و جا برای برداشتها و استدلالات مختلف همچنان باز است .

 تنها آنچه که با ارزش و شریف است ، خرد و عقل آدمی ست و اینکه ما تسلیم چیزی که برخلاف خرد است نشویم و درک آنرا که عقل اثبات میکند کوشا باشیم که این تنها راه انسانیت و شرافت است.

انشاءلله مباحث بعدی در این مورد در صورت لزوم با همفکری شما پیگیری خواهد شد .

شاد و مست و غزلخوان باشید و عشق همراهتان باد.          

                                                                       یا عالم به کل شیء 

**********************************

?.  http://digital01.wordpress.com/2008/04/25/39

 ?. رجوع شود به " تولدی دیگر" نوشته : شجاءالدین شفا - بخش پرستش توحیدی -

و منابع ذکر شده در آن و امثالهم...

 


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز پنج شنبه 87/8/30  ، تعداد
یک ابتکار بسیار جالب ... و یک پیشنهاد !!

با سلام خدمت عزیزان خوب خودم ...

شنیدیم که مسلمانان اروپایی یا آمریکایی در واکنش به توهین ها و اهانت های احمقانهء دشمنان اسلام که در پناه آزادی احمقانه و روشنفکری دروغین ( بخوانید تاریک فکری ... البته صد رحمت به تاریکی !!...) مثل کاری که کاریکاتوریست های دانمارکی کردند ، اقدام به تولید و عرضهء این تی شرتها کرده اند که بسیار جالب به نظر میرسند...

البته بعضی ها میگویند که این مطلب صحت ندارد و تنها عکسهای فتوشاپی و ... است ! راستش بنده از صحت و سقم این خبر اطلاع ندارم ولی فکر میکنم حتا در صورت نبودن چنین لباسهایی همین که ایده آنرا داده اند بسیار جالب و تاءثیر گذار است .

به نظرم خیلی عالی میشود که در ایران هم یک شرکت تولیدی این کار را با کیفیت بالا انجام دهد و در اختیار مردم بگذارد. به نظرم هم سود مالی دارد و هم معنوی ... ای کاش من توان آنرا داشتم تا این طرح را اجرا کنم ! ....  من مطمئن هستم خیلی ها استقبال میکنند و رکورد فروش همهء تی شرت ها زده میشود .....  البته خیلی بهتر است که با خط زیبای فارسی هم تولید شود و هم لاتین و... تا همه نوع سلیقه ای را شامل بشود .

حتا میشود قسمتی از درآمد آنرا صرف امور خیریه یا ترویج و تبلیغ مبانی شریف اسلام و قرآن نمود .

قبلا" هم طرحهایی از لباسهای زیبا در کشور خودمان دیدم با سیاه مشق ها و چلیپا و ...با اشعار زیبای پارسی سرایان بزرگ که عالی بود اما نمیدانم چرا تولید انبوه نشدند .. راستی که ما چقدر ملت تنبلی هستیم ...ای کاش کسانی برخیزند و عمل کنند . قسمت اعظم بدبختی ما ملل شرقی در اثر تبلیغات فراوان و خستگی ناپذیر غربی ها از فرهنگ شان است که با هجوم رسانه ها ملل را مسخ میکنند ... اما متاءسفانه در تبلیغ فرهنگ ، دین ، عقیده و...هرچیز باارزش خود سست و کاهل هستیم .افسوس !!

 

من میگویم ببینید و لذت ببرید ... نظرشما چیست ؟

*********************************************

 
من پیامبرم محمد (ص) را دوست دارم ...


قیامت
به زودی …

حجاب
حق من,
انتخاب من,
زندگی من,

بازگشت به سمت خداوند توانا

دعا
سلاح مومن

صلح و صفا

مسلمان زاده شده

قرآن بخوانید
و ایمان
خود را شارژ کنید

نماز
جماعت بوجود می آورد

مدینه

نماز
همیشه در ارتباط باش

حجاب
محافظت کننده

پرستش
خالق
نه مخلوق

تروریسم
ربطی به مذهب
ندارد


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز پنج شنبه 87/8/30  ، تعداد
ارتش آمریکا و تجاوزات جنسی ...

رنج سربازان امریکایی جنگ عراق و افغانستان از آزارهای جنسی ...

بر اساس تحقیقات پزشکی به عمل آمده از دپارتمان امور سربازان کارآزموده امریکا، بیش از 15 درصد از سربازان آمریکایی که در عراق خدمت می کنند، از آزارها و تجاوزات جنسی به شدت در رنج هستند .

                      

به گزارش رجانیوز به نقل از رویترز، سربازانی که مورد تجاوز جنسی قرار گرفته اند، 1.5 برابر بیشتر از دیگر سربازان احتیاج به مراقبت های پزشکی و خدمات روانپزشکی دارند.

به گفته راشل کیمرلینگ از "مرکز ملی درمان اختلالات روانی بعد از حادثه کالیفرنیا"، در حقیقت ما به بررسی آثار سوء این تجاوزات جنسی بین زنان و مردان و درمان آن می پردازیم. در خلال این درمان ها ما احتیاج نداریم که بفهمیم چه نوع تجاوز جنسی، با چه هدفی و در چه زمانی رخ داده است. چنانچه شما به خدمت سربازی بروید، وقتی که از نزدیک با این افراد زندگی و کار می کنید، رفتار آنان فقط نوعی بیماری روانی جنسی محسوب می شود.

وی می افزاید: آزار جنسی باعث باعث افسردگی، تشویش، نگرانی، افزایش بیش از حد مصرف مواد مخدر و اختلالات استرسی بعد از حادثه می شود.

                          

یکی دیگر از مسئولان این مرکز اما آمار تکان دهنده تری دارد: حدود 40 درصد از سربازانی که از افغانستان و عراق برمی گردند، به نوعی دچار این آزار جنسی شده اند.

اغلب سربازانی که از عوارض تجاوزات جنسی در رنج می باشند، زنان نظامی هستند. از هر 7 نفر نظامی زن، یک نفر برای درمان به مراکز درمانی تجاوزات جنسی مراجعه می کند اما در میان مردان حدود یک درصد به این مراکز مراجعه می کند.

                        

قابل توجه آنهایی که مدینه فاضله شان آمریکا و غرب است و آنها را از هر بدی مبرا میدانند !!!

*****************************************************************************

منبع:  رویترز

http://www.reuters.com/article/domesticNews/idUSTRE49R0O020081028


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز پنج شنبه 87/8/30  ، تعداد
عشق سالم...عشق ناسالم...

 

 

در اینجا به طور مختصر چند نمونه از خصوصیات و ویژگی های عشق سالم را در مقابل   عشق مسموم و ناسالم برایتان بیان می کنیم. 

عشق سالم

عشق نا سالم

اولویت دادن به خود و عقاید فردی

غرق شدن در رابطه ی عشقی

راهی برای رشد کردن و پیشرفت، و علاقه به رشد و پیشرفت دیگران

امنیت و راحتی فقط در مطابقت با فرد مقابل دیده می شود، شدت این نیاز می تواند به عنوان اثباتی برای این عشق باشد که ممکن است به ناامنی، ترس و تنهایی بینجامد.

علایق جداگانه و متفاوت، دوست های جدا و حفظ روابط و دوستی های دیگر در کنار این عشق

روابط اجتماعی بسیار محدود، فراموش کردن علایق و دوستی های سابق خود

تشویق کردن یکدیگر به پیشرفت، اطمینان به ارزش های فردی

شیفتگی و غرق شدن در رفتارهای فرد مقابل، ترس از ایجاد تغییر

اعتماد صحیح (اعتماد به فرد برای رفتار کردن به صورت طبیعی و نرمال)

حسادت، احساس مالکیت،  ترس از رقابت

سازش و مصالحه با یکدیگرف کمک و همفکری با یکدیگر برای حل مشکلات

قدرت، حق کنترل و حاکمیت در رابطه را می دهد، سرزنش کردن به خاطر کارها و اعمال گذشته

در نظر گرفتن فردیت و شخصیت طرف مقابل

تلاش در تغییر شخصیت فرد مقابل و شبیه کردن او به خود

واقع گرایی در همه ی جنبه های رابطه

رابطه بر اساس پندارهای بیهوده و فرار از واقعیت و مسائل ناخوشایند است

مراقبت و توجه به خود، حالت و وضعیت روحی و روانی هر فرد به احوالات طرف مقابل وابسته نیست

داشتن این توقع که فرد مقابل میتواند حال و هوای شما را بهبودی بخشد و شما را نجات دهد

جدایی عشقی (توجه کردن و اهمیت دادن به فرد مقابل اما در عین حال رها کردن او به حال خود)

هم جوشی (غرق شدن در مشکلات و احساسات فرد مقابل)

سکس مسئله ای است که از سر دوست داشتن و توجه در رابطه به وجود می آید

وجود فشار و سختی روی مسئله ی سکس به خاطر ترس، عدم امنیت و نیاز به لذت فوری

توانایی لذت بردن از تنهایی خود

ناتوانی و درماندگی به هنگام  تنهایی و جدایی

چرخه ای از آرامش و رضایت

چرخه ای از نا امیدی و درد

گفتگوها براساس درک متقابل، کمک و همدردی بنا شده است

گفتگوها براساس سرزش و عیبجویی کردن، تسلیم شدن یا کنترل فرد مقابل بنا شده است


http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز پنج شنبه 87/8/30  ، تعداد
روانشناسی عشق

عشق کلمه ایست که در نزد همه ملتها از ارزش بالای برخوردار است و تقریبآ همه آرزوی داشتن آنرا دارند.همه ما از عشق لذت می بریم اما چرا تقریبآ دست نیافتنی است؟چرا هرآنچه به نام عشق بدست می آوریم خیلی زود از دست می دهیم؟آیا آنچه بدست می آوریم عشق نیست یا ما توان نگهداری آنرا نداریم و یا هر دو؟
عشق بیش از هر چیزی به مراقبت نیاز دارد اما همین مراقبت نیز به توان بسیاربالا نیازمند است.
اما چطور این توان را بدست آوریم:
برای تولد و ساخته شدن انسانی کامل(عاشق)در ابتدا پدر و مادربایدهمدیگر را عاشقانه دوست داشته باشند یعنی در ابتدای تشکیل نطفه و همچنین در ادامه زندگی جنینی و دوره های بعدی زندگی(نوزادی,کودکی و ... ) . موجود تولد یافته ابتدا رابطه با پدر و مادر را تجربه می کند که اگر این رابطهُ 3 طرفه,مناسب باشد درواقع خشت اول بدرستی بنا نهاده می شود سپس این شخص وارد روابط با برادر و خواهر, فامیل,آشنایان و ... می گردد که درصورت ناقص بودن هر یک از اینها ضربه ای به روح و قلب این شخص وارد می گردد و باعث تجربه های منفی شده تا اینکه فرد به مرحلهُ ازدواج که مهمترین مرحلهُ زندگی اوست میرسد.
اگر مراحل قبلی را به خوبی سپری کرده باشد,این مرحله بدون مشکل چندانی سپری می شود و فرد وارد مرحلهُ کمال زندگی و نهایتِ عشق می گردد,چرا که لیاقت آنرا پیدا کرده و به سادگی آنرا بدست می آورد.
اما چون همه ما دوران رشد خود را ناقص طی می کنیم باید برگردیم و گذشته خود را اصلاح کنیم و خود را از لحاظ درونی و قلبی لایق دریافت عشق کنیم.
 اما چگونه؟;)

http://gorooh.parsiblog.com/PhotoAlbum/dars2/10e9328c176de902f34269074578f82d.gif

  نوشته شده در روز پنج شنبه 87/8/30  ، تعداد
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >


مطالب طلایی - کلیک کنید

آمــار سایت

بازدیــــد امـــــروز : 427
بازدیــــــــد دیـــــــــروز : 175
بازدیـــــــــد کــــــــــل : 864675
تعـــــداد یادداشت هـــــــا : 2732
منوی اصلی

صفحـه اول سایـت

تحقیق هــای قابل ویــرایش

پاورپوینت هـای آموزشـی و درسی

طرح درس هـای برتر معلمان

نظرات و پیشنهادات

فهرست موضوعی یادداشت ها

دانستنیها و اطلاعات علمی
مطالب مربوط به درس و مدرسه
بانک طرح درس دوره ابتدایی
بانک طرح درس متوسطه اول
بانک طرح درس متوسطه دوم
پاورپوینت و اسلاید های درسی
آموزش و ترفندهای کاربردی
تحقیق و مقاله های آموزشی
انیمیشن و محتواهای درسی
آشنایی با موجودات هستی
سوال و جوابهای علمی
سبک زندگی و ارتقا سلامت
لیست آخرین مطالب

پاورپوینت درس 17 فارسی پایه یازدهم: خاموشی دریا
پاورپوینت درس 16 فارسی پایه یازدهم: قصه عینکم
دانلود پاورپوینت جنگ تحمیلی رژیم بعثی حاکم بر عراق علیه ایران در
دانلود پاورپوینت آرمان ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی درس 25 تاری
پاورپوینت درس 9 فارسی پایه یازدهم: ذوق لطیف
پاورپوینت درس 8 فارسی پایه یازدهم: در کوی عاشقان
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه یازدهم: باران محبت
پاورپوینت درس 6 فارسی پایه یازدهم: پرورده عشق
پاورپوینت علوم پنجم، درس11: بکارید و بخورید
پاورپوینت علوم سوم، درس4: اندازه گیری مواد
پاورپوینت درس 7 فارسی پایه اول دبستان
طرح درس و روش تدریس ریاضی ششم، فصل1: یادآوری عددنویسی
پاورپوینت نکات و سوالات هدیه های آسمان دوم، درس10: خانوادهی مهرب
دانلود طرح درس خوانا قرآن پایه ششم درس آب و آبادانی
طرح درس و روش تدریس ریاضی اول، تم 21: مهارت جمع چند عدد، ساعت و
[همه عناوین(2651)][عناوین آرشیوشده]

http://www.parsiblog.com/PhotoAlbum/riazi/6af5e218c7b634c3d7afd741834f59d2.jpg