محققان علوم پزشکی اخیرا نوعی داروی جدید موسوم به «CPHPC» را بر روی بیماران مبتلا به آلزایمر آزمایش کرده اند که قادر است پروتئین های مخرب را از مغز انان پاکسازی کند. به گفته دانشمندان میزان پروتئین مخرب موجود در سلول های مغزی با ابتلا به بیماری آلزایمر ارتباط مستقیم دارد.
<$BlogSkyMore4Post$>داروی جدید در اولین مرحله از آزمایش های کلینیکی موفق شد پروتئین «SAP» را به طور کامل از درون مغز پنج بیمار مبتلا به آلزایمر پاکسازی کند. بدین ترتیب، امید به یافتن درمانی قطعی برای بیماری تحلیل برنده آلزایمر افزایش یافته است.
این پروژه تحقیقاتی در ابتدا با هدف بررسی خواص درمانی داروی جدید صورت گرفت اما نتایج آزمایش های اولیه به قدری امیدوار کننده بود که هم اکنون دانشمندان قصد دارند برای آزمایش بر روی شمار بیشتری از بیماران ، مبلغ چهار میلیون پوند کمک مالی دریافت کنند.
پروفسور «مارک پِپیز» از کالج دانشگاهی لندن که ریاست این پروژه تحقیقاتی را بر عهده داشته می گوید هم اکنون نیاز مبرم به یافتن درمانی برای بیماری آلزایمر احساس می شود و هیچ شیوه معالجه خوبی نیز برای این بیماری وجود ندارد. از آنجایی که فعلا هیچ روش درمانی امیدوار کننده ای برای آلزایمر وجود ندارد، استفاده از این دارو ، گزینه ای مطمئن و مناسب به نظر می رسد.
حدود 10 سال پیش بود که دکتر «پپیز» برای اولین بار داروی جدید موسوم به Cphpc را با هدف درمان بیماری «آمیلوئیدوز» ابداع کرد. «آمیلوئیدوز» بیماری نادری است که بر اثر رسوبِ خارج سلولی نوعی پروتئین موسوم به «امیلوئید» در اعضای بدن بوجود می آید و در اغلب موارد ، نتیجه ابتلا به این بیماری مرگ خواهد بود.
وی هنوز هم تحقیقات خود را درباره آثار درمانی این دارو در زمینه «آمیلوئیدوز» ادامه می دهد ولی درعین حال قراردادی را با شرکت داروسازی «گلاکسو اسمیت کلین» برای تولید داروی cphpc بسته است و امیدوار است بتواند با استفاده از آن، روشی را هم برای درمان بیماری آلزایمر بیابد.
واحدمرکزی خبر