آشنایی با نشانه های عفونت گوش میانی در کودکان و راه های پیشگیری از آن |
وقتی باکتری ها و ویروس ها در شیپور می دمند |
دکتر رامین علاسوند*، افسانه طاعتی**عفونت گوش میانی بعد از سرماخوردگی شایع ترین بیماری در کودکان است. بیش از سه چهارم کودکان تا زمان رسیدن به سه سالگی، حداقل یک بار عفونت گوش را تجربه می کنند. سن شیوع عفونت گوش میانی از شش ماهگی تا دوسالگی است. |
آخرین اخبار درباره سرطان از بیمارستان جان هاپکینز
خلاصه : خواندنی های مفید درباره سرطان
متن کل خبر : 1 - هر شخص دارای سلول های سرطانی در بدن خود است .این سلول های سرطانی در آزمایشهای استاندارد خود را نشان نمی دهند تا آنکه به مقدار چند میلیارد سلول افزایش یابند. زمانی که پزشکان به اشخاص مبتلا به سرطان اعلام می کنند که دیگر در بدن آنها سلول سرطانی وجود ندارد ، این حالت فقط بدان معناست که آزمایشها دیگر قادر به ردیابی و پیدا کردن سلولهای سرطانی نیست زیرا آن سلول ها به مقدار قابل رد یابی شدن در بدن وجود
ندارند.
2 – سلولهای سرطانی بین شش تا ده مرتبه در دوره زندگی یک انسان پیدا می شوند.
3 – زمانی که سیستم ایمنی انسان قوی باشد سلولهای سرطانی از بین می روند و از ایجاد تومور سرطانی جلوگیری می شود.
4 - زمانی که شخص بیماری سرطان دارد نشانه آنست که وی دارای کاستیهای تغذیه ای شده است . این کاستی ممکن است منشاء ژنتیک ، محیطی ، غذا ها و عواملی در شیوه زندگی باشد.
5 – برای غلبه بر کاستی های متعدد تغذیه ای ، تغییر در رژیم غذایی شامل اضافه کردن بعضی مکمل های غذا یی ، سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
6 – شیمی درمانی ضمن آنکه باعث مسموم کردن فوری سلول های سرطان است که سریع رشد می کند ، سلول های سالم بدن درمغز استخوان و دیواره روده ها و غیره را که سریع رشد می کند نیز از بین می برد و می تواند سبب ضایعه عضو بدن مثل کبد ، کلیه ها و قلب و ریه ها و غیره شود.
8 - درمان اولیه با شیمی درمانی و پرتو درمانی غالبا اندازه تومور را کاهش می دهد. بااینوصف شیمی درمانی و پرتودرمانی درازمدت به نابودی بیشتر تومور منتج نمی شود.
9 - زمانی که بدن تحت تاثیر مسمو میت ناشی از شیمی درمانی و پرتودرمانی قرار می گیرد سیستم ایمنی در معرض خطر و نابودی واقع می شود بنا براین شخص ممکن است مقاومت خود را در برابر انواع مختلف عفونتها و پیچیدگیهای ناشی از آن از دست بدهد.
10 - شیمی درمانی و پرتو درمانی می تواند باعث جهش ژنتیکی سلولهای سرطانی گردد و مقاوم و پایدار شود ونابود کردن آن مشکل خواهد شد .جراحی می تواند باعث گسترش سلول های سرطانی به دیگر نقاط بدن شود.
11 – یک راه موثر مبارزه با سرطان غذا نرساندن به سلولهای سرطانی است . عدم رساندن مواد غذ ایی مورد نیاز سلول برای جلوگیری از افزایش و چند برابر شدن تعداد سلولها است .
سلولهای سرطانی از چه موادی تغذیه می شوند؟
الف – قند تغذیه کننده سرطان است. با قطع مصرف قند یک عامل مهم تامین غذا برای سلولهای سرطانی قطع می شود . جانشین های قند نظیر NutraSweet ، Equal ، Spoonful و غیره با Aspartame ساخته می شود و زیان آوراست. یک جانشین طبیعی بهتر عسل مانوکا یا ملاس ناشی از قند سازی است لیکن مقدار مصرف آن باید بسیار اندک باشد. نمک سفره دارای افزودنی شیمیایی است که رنگ آنرا سفید کند. جانشین بهتر نمک سفره نمک حاصل از آب دریا و یا Brag"s aminos است.
ب – شیر باعث می شود که بدن بخصوص در سیستم گوارش (معده و روده ها ) مخاط درست کند. سرطان ا ز مخاط تغذیه می کند . با قطع مصرف شیر و جانشین کردن آن با شیر سویا سلولهای سرطانی در برابر بی تغذیگی قرار می گیرند.
پ - سلولهای سرطانی در محیط اسیدی مقاوم و پایدار می شوند. رژیم مبتنی بر گوشت قرمز اسیدی می شود و بهترین آنست که ماهی خورده شود و بجای مصرف گوشت گاو و خوک مقدارکمی گوشت جوجه مرجح است. گوشت قرمز همچنین محتوی آنتی بیوتیک های دامی ، هرمون های رشد و انگل است که تماما بخصوص برای
اشخاص مبتلا به سرطان آسیب رسان است .
ت - رژیم با 80% سبزیجات تازه و آب میوه و بنشن ، دانه های نباتی ، آجیل ها و مقداری میوه بدن را در محیط قلیایی قرار می دهد. ازغذاهای پخته شده شامل بنشن ،حدود 20% می تواند به بدن برسد. آنزیم های زنده در آب
سبزیجات تازه به آسانی جذب می شود و ظرف 15 دقیقه به سطوح سلولی می رسد تا سلولهای سالم را رشد کافی دهد و تقویت کند. برای بدست آوردن آنزیم های زنده بمنظور ساختن سلول های سالم کوشش کنید آب سبزیجات تازه ( بسیاری از سبزیجات از جمله جوانه لوبیا ) مصرف کنید و دو تا سه مرتبه در روز مقداری
سبزیجات خام بخورید. آنزیم ها در حرارت 104 درجه فارنهایت (یا 40 درجه سانتیگراد) ازبین می روند.
ت- از خوردن قهوه ، چای وشکلات که دارای کافئین زیاد است پرهیز کنید. چای سبز جانشینی بهتر و دارای خواص ضد سرطان است. بهترین نوشیدنی آب است.
برای جلوگیری از ورود توکسین های معروف(مواد سمی ) و فلزات سنگین در آبهای لوله کشی به بدن ، مصرف آب تصفیه شده یا فیلتر شده مناسب است .
از خوردن آبهای تقطیر شده پرهیز کنید.
12 - هضم پروتئین گوشت قرمز سخت است و نیاز به مقدار زیادی آنزیم گوارشی دارد. گوشت هضم نشده که در روده ها باقی بماند فاسد می شود و مسمومیت ایجاد می کند.
13 - دیواره های سلول سرطانی دارای پوشش پروتئین خشن است. با صرفنظر کردن از خوردن گوشت یا کمتر خوردن آن آنزیم بیشتری برای حمله به دیواره های پروتئینی سلول سرطان آزاد می شود و به بدن امکان می دهد سلول های سرطانی را از بین ببرد.
14 – بعضی مکمل ها : IP6, Flor-ssence, Essiac, anti-oxidants, vitamins, minerals, EFAs etc.)) سیستم ایمنی را بهبود می بخشند تا سلولهای مبارزه کننده و کشنده خود بدن را برای از بین بردن سلول سرطانی تقویت کنند. مکمل های دیگرنظیر ویتامین ای (E) توان برنامه ریزی کشتن سلول یعنی روش معمولی خلاصی یافتن از سلول های آسیب دیده ، غیر ضروری و غیر لازم بدن را دارند.
15 – سرطان بیماری جسم و روح و روان است. داشتن روحیه مثبت و پیکار جو به شخص مبارزه کننده با سرطان کمک می کند که به بقای خود ادامه دهد. خشم و عدم بخشش و تند خویی بدن را در برابر محیط پر تنش وترشرویی قرار می دهد.
بیاموزید که روحیه ای توام با عشق و بخشندگی داشته باشید. بیاموزید که همواره حالت آرامش و دلی آرام داشته باشید و از زندگی لذت ببرید.
16 – سلول های سرطانی در محیط حاوی اکسیژن توان ماندن ندارند. ورزش روزانه وتنفس عمیق باعث می شود که اکسیژن به لایه های سلولی برسد .
اکسیژن درمانی روش دیگرِی برای از بین بردن سلول های سرطانی است.
برگرفته شده از : parsiteb.com
نتایج تحقیقات تازهای که از سوی متخصصان موسسهی ملی مبارزه با سرطان در آمریکا منتشر شده، در مورد استفاده از گوشت قرمز هشدار میدهند. تیم تحقیقاتی این موسسه برنامهی غذائی بیش از 500 هزار نفر از مردم آمریکا را در سال 1995 ثبت کرد. این تیم سپس وضعیت سلامتی این افراد را طی سالهای گذشته زیر نظر قرار داد. نتایج بدست آمده از تحقیقات حاکی از این هستند که مصرف گوشت قرمز (گاو، گوسفند، خوک و بز) در میان افرادی که وضعیت مشابهی دارند، به مراتب بیشتر سبب بروز سکتهی قلبی و سرطان میشود.
elle.
طبق این پژوهش، کسانی «مصرف کنندهی حداکثر» مقدار گوشت قرمز تلقی شدهاند که روزانه به طور متوسط 160 گرم گوشت مصرف می کردهاند و رژیم غذایی «مصرف کنندگان حداقل» هر روز شامل حدود 25 گرم گوشت قرمز بوده است. پژوهشگران به این نتیجه رسیدهاند که اگر همهی میزان مصرف گوشت قرمز خود را به سطح میزان مصرفکنندگان حداقل برسانند، یعنی 25 گرم در روز، آنگاه خطر سکتهی قلبی و ابتلا به سرطان در بین مردان 11 درصد و در بین زنان 16 درصد کاهش مییابد.
کیفیت خوب تحقیقات
در گذشته تحقیقات در مورد گوشت معمولا پس از بررسی نتایج تحقیقات میدانی در چندین عرصه ارائه میشد، دلیل آن هم محدود بودن تعداد افرادی بوده است که مورد تحقیق قرار میگرفتند. این برای نخستین بار است که تحقیقی در بارهی 500 هزار نفر یکجا انجام میگیرد.
دکتر زابینه رورمان، از مرکز تحقیقات سرطان آلمان در شهر هایدلبرگ، با توجه به محدودیتهای بررسی میدانی رژیم غذائی، نتایج بدست آمده از این پژوهش را بسیار خوب میداند. دکتر رورمان که خود در پروژهی اروپائی بررسی رژیمهای غذائی کار میکند، چندی پیش نتیجهی تحقیقاتی را منتشر کرد که بر مبنای آن مصرف بیش از حد گوشت باعث ابتلا به سرطان معده و روده میشود.
پس از انتشار این پژوهش هنوز هم متخصصان نمیدانند که چرا مصرف گوشت قرمز رابطهی منفی با سلامتی انسان دارد. دلایل مختلفی تاکنون اعلام شده است. دکتر هاینر بوینگ، از موسسهی تحقیقات رژیم غذائی در شهر پوتسدام، میگوید، به هنگام سرخ کردن گوشت قرمز مواد سرطانزا تولید میشود که دلیل آن به خاطر میزان بالای آهن در گوشت قرمز است. از سوی دیگر پرفسور هارالد تسورهاوزن، برندهی جایزهی نوبل پزشکی سال 2008، معتقد است که گوشت گاو میتواند به ویروسهائی آلوده شود که سرطانزا هستند.
لازم نیست همین فردا گیاهخوار شوید!
دکتر بری پوپکین، از دانشگاه کارولینای شمالی، در تفسیری در رابطه با نتایج منتشر شده از سوی موسسهی ملی مبارزه با سرطان، تاکید میکند که مصرف به اندازهی گوشت قرمز، بخاطر وجود آهن در آن سالم است. وی خواستار کاهش میزان مصرف گوشت و بخصوص گوشتهای پردازش شده (مثل سوسیس و کالباس) شده است.
نکتهی دیگری که در گزارش موسسهی ملی مبارزه با سرطان در آمریکا به آن اشاره شده، این است که افرادی که به طور عمده گوشت سفید، مثل ماهی، مرغ و بوقلمون مصرف میکنند، در مقایسه با افرادی که میزان کمی گوشت قرمز در برنامهی غذاییشان هست، کمتر در معرض ابتلا به سرطان یا بیماریهای قلبی قرار دارند.
رابطهی مصرف گوشت با محیط زیست
در پنجمین اجلاس جهانی آب که روز یکشنبهی گذشته (22 مارس) در استانبول خاتمه یافت، مشخص شد که بین 15 تا 25 درصد از منابع آب آشامیدنی کرهی زمین برای دامپروری و تولید گوشت بکار میرود. این در حالی است که یک ششم ساکنان کره زمین آب آشامیدنی در اختیار ندارند. این بدان معنی است که برای تولید هر تن گوشت به بیش از 17 هزار لیتر آب آشامیدنی نیاز است.
20 درصد گازهای گلخانهای از سوی دامها تولید میشوند که حتی از میزان گازهای تولید شده توسط وسائط نقلیه نیز بیشتر است.
| www.dw-world.de | © Deutsche W
مصرف زیاد گوشت قرمز از طول عمر میکاهد. این تازهترین یافته موسسه ملی مبارزه با سرطان در آمریکا است.
یافتههای این تحقیق که در شماره 23 مارس آرشیوهای طب داخلی (Archives of Internal Medicine) منتشر شد، نشان داد مصرف گوشت قرمز با احتمال افزایش مرگ و میر همراه است و برعکس کسانی که بیشتر گوشت مصرفی آنها، گوشت سفید می باشد، در مقایسه با کسانی که کمتر گوشت سفید مصرف میکنند، کمتر در معرض خطر ابتلا به انواع سرطان یا بیماری قلبی هستند.
به گزارش هلثدی نیوز (HealthDay News) مصرف گوشت قرمز، گوشتهای فرآوری شده (مثل سوسیس ، کالباس) و گوشت نمک سود می توانند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و سرطان را افزایش دهد.
بر اساس تعاریف این تحقیق، کسانی که در روز به طور متوسط 160 گرم از این مواد را مصرف می کنند، "مصرف کننده زیاد گوشت قرمز" محسوب می شوند و "مصرف کنندگان کم گوشت قرمز" هر روز حدود 25 گرم از گوشت قرمز و فرآورده های آن استفاده می کنند.
پژوهشگران همچنین نتیجه گرفتند، در صورتی که افراد میزان مصرف گوشت قرمز خود را به سطح مصرف کنندگان حداقل این نوع گوشت، یعنی 25 گرم در روز، کاهش دهند، خطر مرگ در اثر ابتلای به سرطان یا امراض قلبی، در مردان 11 درصد و در زنان 16 درصد کاهش مییابد.
به گفته این پژوهشگران، مواد سرطان زا در حین پختن گوشت قرمز در حرارت بالا تولید میشود.همچنین، گوشت قرمز یکی از منابع اصلی چربی اشباع شده است که با ابتلای به سرطان پستان و سرطان روده بزرگ ارتباط دارد.
خوردن گوشت قرمز به تشدید عوامل ایجاد کننده امراض قلبی مانند فشار خون بالا و افزایش مقدار کلسترول، منجر میشود.
به همین دلیل هم نارسایی قلبی پس از آنفارکتوس چالشی مهم در این ارگان حیاتی بدن محسوب میشود. البته جدیدترین تحقیقات نشان میدهند که تزریق سلولهای بنیادی مشتق از مغز استخوان در بازسازی و بهبود پایدار عملکرد قلب نقش مهمی دارند. این سلولها برای داشتن اثرات مفید مستقیما به محل آسیب تزریق میشوند و اثرات درمانی خود را از طریق القای رشد بافت سنگفرشی داخل عروق که ترمیم را تسریع میکند نشان میدهند. این روش درمانی مطمئنا یکی از مباحث نوین علوم زیستی است که انتظار میرود طی سالهای آینده انقلاب عظیمی در عرصه پزشکی به وجود آورد. متخصصان بیمارستان فوقتخصصی آستان قدس رضوی مشهد، با همکاری پژوهشکده رویان و با بهرهگیری از طرح GCSF موفق شدند تا به کمک همین روش، امیدی جدید در درمان بیماران دچار نارسایی قلبی ایجاد کنند.
<$BlogSkyMore4Post$>تغییرات بافت قلب فقط محدود به عضله قلب نمیشود؛ این تغییرات را در دریچه میترال هم میبینیم که نارسایی قلب را تشدید میکند. در واقع به طور معمول به دنبال هر سکته قلبی، تغییرات بافتی هم در قلب ایجاد میشود که در نهایت به نارسایی قلب بیمار میانجامد. در این میان و از آنجایی که نارسایی قلب بهدنبال سکته قلبی و عوارض داروهای پیوند قلب زیاد است، محققان همواره درصدد بودهاند تا از راهی با خطر کمتر استفاده کنند. نخستین همایش سلولهای بنیادی و بیماریهای قلبی هم با توجه به اهمیت این موضوع و به منظور تبادل آخرین یافتههای علمی در زمینه سلولهای بنیادی با کاربرد در درمان بیماریهای قلبی با همت بیمارستان رضوی، پژوهشکده رویان، جهاد دانشگاهی مشهد، سازمان نظام پزشکی مشهد و دانشگاه علوم پزشکی مشهد در آخرین روزهای اسفند سال گذشته برگزار شد.
سلولهای بنیادی قلب تازه میسازند
سلول بنیادی سلولی است که تقسیم نامحدود داشته باشد و به انواع دیگر سلولها تبدیل شود. امروزه استفاده از سلولهای بنیادی در طب پیوند اعضا (پیوند قلب) و همچنین درمان بیماریهای لاعلاج از جمله درمانهای نوین علمی در سطح دنیا محسوب میشود.
در پروژهای که در آن قرار بود سلولهای بنیادی برای درمان مبتلایان به نارسایی قلبی به کار روند، از ابتدای کار 4 بیمارستان شرکت کردند که البته تنها بیمارستان رضوی توانسته است مراحل مختلف آن را با موفقیت سپری کند. به گفته دکتر حمید گورابی، رئیس پژوهشگاه رویان، متخصصان بیمارستان رضوی به عنوان اولین مرکز در سطح ایران، موفق شدند این پروژه را با نتایج عالی به اتمام برسانند که این امر علاوه بر موفقیت چشمگیر در درمان بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی، به عنوان پایهای برای مقایسه و بررسی سایر شهرهای ایران و همچنین سنگ بنایی برای انجام مرحله دوم این پژوهش ملی محسوب میشود.
وی از آغاز مرحله دوم طرح درمان با «GCSF» (استفاده از سلولهای بنیادی بالغ موجود در مغز استخوان برای درمان سکته حاد قلبی) توسط متخصصان بیمارستان رضوی خبر داد و یادآور شد: با استفاده از این طرح نوین درمانی میتوان میزان قابل توجهی از مرگ و میرهای زودرس را کاهش داد و نسبت به درمان بیماریهای لاعلاج اقدام کرد.
دکتر گورابی همچنین تاکید کرد: تلاش میکنیم در یک عزم ملی، شاهد پیشرفتهای علمی کشورمان ایران باشیم. برای ایجاد این عزم ملی دو راه وجود دارد، یکی رقابتهای سالم علمی و دیگری همکاریهای علمی. و ما با حضور در هر دو عرصه یعنی همکاری و رقابت توانستهایم این عزم ملی را ایجاد کنیم و به این ترتیب با پیوند علوم پایه و علوم بالینی توانستهایم فضای کوچک پژوهشکده رویان را به وسعت ایران و حتی ورای کشور گسترش دهیم.
رئیس گروه جراحی قلب دانشگاه علوم پزشکی نیز با اشاره به اینکه یکی از شایعترین علل مرگ و میر در جوامع امروزی بیماریهای ایسکمیک قلب است، گفت: این بیماری علاوه بر علایم ناتوانکننده میتواند سبب ایجاد آنفارکتوس حاد میوکارد و نکروز میوکارد شود که به نارسایی احتقانی قلب منجر میشود، اما با استفاده از روش تولید سلولهای قلبی از طریق پیوند سلولهای بنیادی که یک رویکرد درمانی بالقوه است، میتوان بهبود عملکرد قلب را ایجاد کرد.
دکتر ناصری با اشاره به اینکه مطالعات حیوانی و انسانی نشان دادهاند که پیوند سلولهای بنیادی به منطقه آنفارکتوس یافته موجب بهبود عملکرد انقباضی قلب میشود، افزود: این طرح در ادامه طرح اول با همکاری بخش پژوهشی بیمارستان فوق تخصصی رضوی، مرکز رویان و جهاد دانشگاهی، مرحله مطالعاتی خود را به پایان رسانده است و بزودی در بیمارستان رضوی اجرا خواهد شد.
البته بیمارستان رضوی با همکاری پژوهشکده رویان، علاوه بر این طرح، طرحهای مختلف دیگری همچون بررسی اثر تزریق سلولهای بنیادی و تکهستهای مشتق از مغز استخوان در بیماران دچار سکته اخیر قلبی، استخراج و استفاده از سلولهای بنیادی عضله، پوست و غضروف و همچنین بررسی ارتباط اندکس توده بدنی با تراکم پستان در ماموگرافی را هم در دست اجرا دارد.
عمل قلب باز از طب پزشکی حذف میشود
تکثیر سلولهای بنیادی از مباحث نوین علوم زیستی است که انتظار میرود طی سالهای آینده انقلاب عظیمی در عرصه پزشکی به وجود آورد. مدیر بخش جراحی قلب بیمارستان فوق تخصصی رضوی درباره درمان با «GCSF» در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی گفت: طرح یاد شده در 3 مرحله هدایت سلولهای بنیادی از مغز استخوان به قلب، تزریق داخل عروق و تزریق مستقیم به سلولهای قلب تشکیل شده است.
دکتر شبستری افزود: مرحله اول «GCSF» نوعی تحریک سلولهای مغز استخوان (از مغز استخوان) به میوکارد است و در مرحله دوم سلولها مستقیما به داخل قلب تزریق میشود. در مرحله اول این طرح 15 بیمار از میان 110 بیمار انتخاب شده و طی 18 ماه در سه مرحله 3، 6 و 12 ماهه تحت کنترل و درمان با این روش درمانی قرار گرفتهاند که هماکنون نتایج آن رضایتبخش است و همزمان با برگزاری این همایش مرحله دوم و سوم طرح شروع شده است.
وی ادامه داد: در حال حاضر در اجرای طرح «GCSF» هر 3 مرحله در حال اجراست و در آینده مشخص خواهد شد کدامیک از این 3 روش مناسبتر است. به اعتقاد این متخصص، با دستیابی به این فناوری نوین علمی پیشبینی میشود بتوان نیاز به عمل قلب باز را از طب پزشکی حذف کرد. در این میان اگرچه در حال حاضر استفاده از این روش در درمان پزشکی هزینهبر است، اما مطمئنا زمانیکه این روش درمانی به صورت روتین انجام شود، خود به خود مقداری از هزینهها کاهش خواهد یافت. دکتر مهدیخانی نیز در خصوص طرح درمان با «GCSF» در بیماران مبتلا به سکته حاد قلبی گفت: با توجه به آنکه بهبود عملکرد انقباضی میوکارد شاخص موفقیت درمان خونرسانی مجدد میوکارد است، استفاده از این طرح به میزان زیادی مرگ و میر زودرس را کاهش میدهد و پیشآگهی را در بیماران دچار آنفارکتوس حاد میوکارد بهبود میبخشد.
وی ادامه داد: گرچه نارسایی قلبی پس از آنفارکتوس همواره یک چالش مهم محسوب میشود، اما مطالعات تجربی و بالینی انجام شده در مرکز پژوهشی بیمارستان فوقتخصصی رضوی پیشنهاد میکند، انفوزیون داخل وریدی یا تزریق داخل میوکارد سلولهای بنیادی مشتق از مغز استخوان یا مشتق از گردش خون ممکن است در بازسازی و بهبود پایدار عملکرد قلب موثر باشند، ضمن آن که عارضه جانبی در پی نداشته باشند.
بهاره صفوی