چه غذاهایی را باید کم خورد؟
از زیادی چربی بپرهیزید. چرا؟
زیرا باعث افزایش وزن می شود، بیماری قلبی را موجب می شود و رژیم غذایی به سمت رژیم پر چرب می رود.
موجب افزایش سرطان روده بزرگ، سرطان سینه و سرطان رحم می گردد.
از زیادی شکر بپرهیزید. چرا؟
شکر به عنوان فراهم کننده کالری (انرژی مورد نیاز بدن) می باشد. اما این کالری، بدن را از مواد مغذی مفید تهی می کند.
زیادی کالری باعث ایجاد چربی می گردد. بنابراین زیاد خوردن شکر موجب چاقی می شود.
شکر همچنین باعث خراب شدن دندان می شود.
شکر خورده شده در ابتدا باعث افزایش قند خون و ناگهان باعث افت قند خون می شود.
این عوامل باعث خستگی و پریشانی شخص می گردد.
از زیادی نمک بپرهیزید. چرا؟
نمک باعث نگهداری آب بدن می شود. این عمل موجب افزایش فشار خون و به دنبال آن بیماری قلبی می گردد.
نیاز روزانه بدن به نمک در هر شخص، یک قاشق غذاخوری می باشد.
از نوشیدن زیاد کافئین خودداری کنید. چرا؟
کافئین به عنوان آرام بخش، هنگام خستگی مصرف می شود.
باعث افزایش انرژی می شود، اما هیچگونه ارزش غذایی ندارد.
افزایش مصرف کافئین موجب افزایش ضربان قلب، افزایش فشار خون، عصبی شدن و بی خوابی می شود.
بهتر است در حد میانه مصرف شود.
چگونه می توان چربی غذا را کم کرد؟
- برای صبحانه می توانید، نان تست و کره گیاهی (به اندازه کم)، به همراه 1 عدد سیب را مصرف کنید.
- برای ناهار 1 عدد ساندویچ با سس خردل و یا سس گوجه فرنگی به جای مایونز میل کنید.
- برای شام، مرغ پخته شده به جای مرغ سوخاری و یا ماهی آب پز و یا پخته شده به جای ماهی سوخاری و یا سیب زمینی با پوست پخته شده به جای سیب زمینی سرخ شده مصرف کنید.
- برای میان وعده نیز می توانید بیسکوییت که با هر نوع از غلات تهیه شده باشد را به جای شیرینی های خامه ای و چرب و یا ذرت بوداده را به جای چیپس مصرف کنید.
چه نوع از غذاها داری اهمیت فوق العاده زیادی می باشند؟
1- سبزیجات
2- میوه جات
3- نان و غلات کامل و با سبوس
4- شیر و دیگر لبنیات (بهتر است که کم چرب باشد)
5- گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ
نکات زیر را به یاد داشته باشید تا از زندگی خود لذت برید:
- هر روز صبحانه بخورید. بدین وسیله گرسنگی در طول روز را به حداقل می رسانید.
- سبزیجات و میوه جات را در هر وعده غذایی میل کنید.
- یکی از کارهای خوب وزارت بهداشت این است که ارزش غذایی هر غذای آماده را در پشت بعضی از غذاها می نویسند. شما با استفاده از آنها می توانید مقدار کالری و مواد مغذی هر محصول را بدانید و محصول مناسب را خریداری کنید. توصیه ما به شما این است که محصولاتی را انتخاب کنید که مقدار کمی چربی، چربی های اشباع، شکر و نمک داشته باشد.
- هنگامی که غذای بیرون میل می کنید، بهتر است مقدار کمی را سفارش دهید و یا با دوست خود آن غذا را تقسیم کنید. محتویات هر غذایی که می خواهید سفارش دهید را از گارسون بپرسید.
- از خوردن غذای خود لذت ببرید.هر غذای سالمی که با میل و رغبت خورده شود، ارزش غذایی آن بالا میرود و برای بدن مناسب تر می باشد.
- برای غذا خوردن وقت بگذارید و از هر لقمه ای که میل می کنید، لذت برید.
- مقدار غذای لازم برای بدن خود را در طول روز قسمت کنید و از حجم زیاد غذا در یک وعده جدا خودداری کنید.
- آب بنوشید و نوشیدن مایعات شیرین را محدود کنید.
- برای انتخاب میان وعده، از گروه های غذایی استفاده کنید.
- برای سالم بودن، رژیم غذایی را رعایت کنید و همراه با آن ورزش کردن را فراموش نکنید. افرادی که ورزش می کنند و رژیم غذایی سالم دارند، سالم تر و بهتر زندگی می کنند.
چه خوب است تمام فوائد غذاها را بدانیم و از آنها برای سالم زیستن استفاده کنیم تا هیچ مشکلی برای بدنمان بوجود نیاید.
مریم سجادپور- کارشناس تغذیه
بنا به گزارش منتشره در تارنمای اشپیگل آنلاین، برخلاف آنچه تا کنون تصور میشد، اینک گمان میرود که سلولهای قلب انسان میتوانند به مرور زمان تجدید و احیا شوند، اما تنها در مقیاسی محدود. این موضوع در مجلهی علمی «ساینس» به نقل از محققان مؤسسهی کارولینسکا در استکهلم به چاپ رسیده است.
.
اولاف برگمن، متخصص قلب و همکارانش در یک پروژهی تحقیقاتی تأثیرات تابش مواد رادیواکتیو ناشی از آزمایشهای هستهای را مورد بررسی قرار دادند.
آزمایش بمبهای اتمی در دوران جنگ سرد موجب شد که ایزوتوپ کربن 14 آزاد شده و رفته رفته از طریق جذب در محیط و گیاهان و تغذیه به سلولهای انسانی راه یابد.
در سال 1963 بین آمریکا و اتحاد شوروی (سابق) قراردادی برای محدود کردن آزمایشهای اتمی امضا شد. پس از این قرارداد و محدودیت آزمایشهای هستهای، ایزوتوپ کربن 14 دیگر آزاد نشد و میزان این ایزوتوپ در مولکول «دی ان ای» (DNA) انسان با سرعتی قابل محاسبه کاهش یافت. این امر این امکان را پدید آورد که با اندازهگیری ایزوتوپ کربن14 در سلول انسانهایی که قبل یا بعد از دوران آزمایشهای اتمی به دنیا آمده بودند، سیر تجدید سلولهای قلبی انسان بررسی شود.
باززایش سلولها
دانشمندان دریافتند که سلولهای قلبی میتوانند به آهستگی تجدید شوند. قدرت احیا یا باززایش سلولهای قلبی در 25 سالگی یک درصد در سال است. این توان به تدریج کاهش یافته و در 75 سالگی به 45 صدم درصد میرسد.
بنا به این بررسی، در مجموع در عمر متوسط انسان کمتر از نیمی از سلولهای قلبی احیا میشوند. دکتر برگمن و همکارانش میگویند، این کشف باید در خدمت روشهای درمانی قلب قرار گیرد، چرا که قلب ارگانی است که از کمترین توان باززایش برخوردار است.
استفاده از سلولهای پایه در درمان بیماریهای قلبی
این امر بخصوص در درمان بیماران مبتلا به سکتهی قلبی که بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی، در سراسر جهان علت شمارهی یک مرگ و میرها است اهمیت دارد. در آلمان سالانه حدود 300 هزار نفر به سکتهی قلبی مبتلا میشوند. نزدیک به یک پنجم این افراد بر اثر اختلالات خطرناک گردش خون عضلات قلب، جان خود را از دست میدهند.
به همین علت پزشکان امیدوارند که بتوان با درمان بافتهای صدمهدیدهی قلب توسط سلولهای پایه از آمار مرگ و میر ناشی از ضایعات قلبی کاست.
دانشگاه مونیخ نیز امید به درمان قلب از طریق سلولهای پایه دارد
کارشناسان دانشگاه مونیخ از پیشرفت در تحقیقات مربوط به این زمینه خبر دادهاند. آنها میگویند که توانستهاند با کمک سلولهای پایه پیامدهای پس از سکتهی قلبی را در موشها کاهش داده و درمان کنند. در مجلهی Cell Stem Cell ، چاپ آوریل، آمده که محققان با تزریق سلولهای بنیادین مشتق از مغز استخوان حیوان به قلب، آنها را جانشین سلولهای آسیبدیده کردند.
دکتر حمیدرضا ماحوزی، جراح قلب در آلمان در بارهی استفاده از سلولهای پایه در احیای سلولهای قلبی میگوید: «سلولهای بنیادی را خالصسازی کرده و بعد آنها را به وسیلهی انسولین و اسیداسکوربیک کشت داده و به سلولهای ابتدایی مایوکاردیوسیت یا قلب تبدیل میکنند.»
ولفگانگ میشائیل فرانتس، رییس پروژهی تحقیقاتی نامبرده میگوید که عضلهی قلب حیوان بیمار با این روش، به شکلی قابل ملاحظه بهبود یافت. به گفتهی او، در خونرسانی عضلات و عملکرد قلب بهبودی آشکار مشاهده شد و شانس ادامهی زندگی حیوان به شکلی قابل ملاحظه افزایش پیدا کرد.
آقای فرانتس میگوید که تزریق موفقیتآمیز سلولهای پایه و ترمیم سلولهای قلبی کلید موفقیت درمان با این روش است.
یک سال است که در درمانگاه گروسهادرن این روش را روی انسانها آزمایش میکنند. قرار است نخستین نتایج این تحقیق سال آینده منتشر شود.
نویسنده: فریبا والیات
تحریریه: داود خدابخش
| www.dw-world.de | © Deutsche Welle
نتایج تازهترین مطالعات نشان میدهد نبود روحیه کار جمعی و گروهی، نه تنها باعث افت بهرهوری میشود، که باعث افسرده شدن ما هم میشود. بنابراین به نظر میرسد یکی از مهمترین نیازهای ما که باید در محیط کار برآورده شود، حس تعلق به یک گروه و کار جمعی است که برآورده نشدن آن میتواند به سلامت روان ما صدمه بزند و افسرده مان کند.
به گزارش رویترز، این مطالعه که در مؤسسه سلامت کار فنلاند انجام شده، نشان میدهد که ارزیابی افراد از کیفیت کار گروهی و حس مشارکت در محیط کار، رابطه مستقیم با سلامت روان آنها دارد بهطوری که میزان افسردگی در بین کارمندانی که محیط کارشان را برای کار گروهی نامساعد توصیف کرده بودند، تا 61 درصد بیشتر از آنهایی بود که از روحیه کار گروهی در آن، ابراز رضایت میکردند. همچنین زمینه خطر اضطراب در افراد گروه اول نیز بیشتر از گروه دوم بود. این مطالعه از بررسی بیش از 3هزار کارمند که 30 تا 64 سال سن داشتند، به دست آمده است.
البته نکته جالب در این مطالعه آن است که رابطه بین نبود چنین روحیهای با افسردگی بعد از حذف اثر نوع شغل و موضوع کار افراد از بین رفته است و این نشان میدهد که به خصوص در برخی مشاغل، برای حفظ سلامت روان افراد هم که شده، لازم است که بین آنها تعامل و مشارکت و پروژههای گروهی به اندازه کافی تعریف شده باشد. البته نتایج این مطالعه، که در شماره 9 آوریل نشریه طب محیط و کار منتشر شده، نیاز به تحقیقات بعدی دارد تا نهایی شود. چرا که نمیتوان گفت که آیا کارمندان در محیط فاقد روحیه کاری افسرده میشوند یا افراد افسرده نمیتوانند مشارکت کافی در فعالیتهای گروهی داشته باشند. بخش دیگری از این طرح پژوهشی، به بررسی رابطه بین وجود روحیه کار گروهی و میزان مصرف داروهای ضدافسردگی میپردازد. بررسیهای این محققان نشان داده که در طی 3 سال، آنهایی که شرایط را برای کار گروهی بسیار بد توصیف کرده بودند، تا 53 درصد بیشتر احتمال داشت که در این مدت از انواع داروهای ضدافسردگی استفاده کنند.
در بریتانیا حدود 5 میلیون نفر به بیماری تنفسی آسم مبتلا هستند
نتیجه تحقیقاتی که دانشمندان بریتانیایی در طی 30 سال گذشته انجام داده اند نشان می دهد کمبود ویتامین A و C خطر ابتلا به بیماری آسم را زیاد می کند.
گروه تحقیقاتی دانشگاه ناتینگهام در مطالعات خود به این نتیجه رسیدند، احتمال ابتلا به آسم در افرادی که با کمبود ویتامین C مواجه هستند، 12% است.
هنوز ابهاماتی در مورد میزان تاثیر کمبود ویتامین A وجود دارد، اما به گفته گروه تحقیقاتی، ارتباط قابل توجهی بین آن و ابتلا به آسم وجود دارد.
شورای پژوهش پزشکی در بریتانیا و سازمان تحقیقاتی"آسم بریتانیا" گفته اند که تحقیقات بیشتری در این مورد لازم است.
تحقیقاتی که در گذشته انجام شده نتایج متفاوتی داشته است.
در این تحقیقات، پژوهشگران گزارش های منتشر شده از سال 1980 میلادی را درباره هم کودکان و هم بزرگسالان، مورد مطالعه قرار دادند.
آنها ارتباطی بین ویتامین E با آسم پیدا نکردند اما به گفته پژوهشگران، در مورد ویتامین A و C رابطه چشمگیری وجود دارد.
با آنکه تاثیر ویتامین A که در پنیر، تخم مرغ و ماهی های پر چربی موجود است هنوز مشخص نیست، پژوهشگران می گویند افرادی که مبتلا به آسم شدید هستند کمتر از نیمی از میزان توصیه شده این ویتامین را مصرف می کنند.
دکتر جو لئوناردی- بی، سرپرست گروه تحقیقاتی گفته است که اکنون پژوهش باید به شکل گسترده تری انجام شود تا ببینیم میزان ارتباط دقیقا تا چه حد است و اینکه آیا اصلا ارتباط مستقیمی بین کمبود ویتامین و ابتلا به آسم وجود دارد یا خیر.
گلنیس جونز، متخصص تغذیه در شورای پژوهش پزشکی گفته است که نتیجه بسیار جالب است اما آزمایش ها ناتمام مانده است.
او گفت: "عوامل بسیاری از جمله کشیدن سیگار، ورزش و موقعیت اجتماعی - اقتصادی افراد در نظر گرفته نشده است."
.bb
انجام شیفت شب به مدت طولانی ممکن است ابتلا به سرطان پستان را زیاد کند
دولت دانمارک به زنانی که پس از انجام شیفت شب برای مدتی طولانی به سرطان پستان مبتلا شده اند، خسارت می دهد.
این تصمیم دولت دانمارک به دنبال نشر گزارش سازمان ملل متحد که می گوید شیفت شب خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهد، گرفته شده است.
سال هاست که کارشناسان گفته اند انجام شیفت شب به مدت طولانی تاثیری بد بر سلامت دارد و شواهد در این باره رو به فزونی بوده است. بیماری های قلبی-عروقی، جهاز هاضمه، کم وزن بودن نوزادان مادرانی که قبل و بعد از باردار شدن شیفت شب کار کرده اند، از جمله این تاثیرات است. اما اکنون به این فهرست سرطان پستان نیز افزوده شده است.
از جمله علائم منفی که شیفت کار در شب بر روی سلامت انسان می گذارد اختلال در خواب، خستگی مفرط، مشکل جهاز هاضمه و بیشتر شدن خطر بروز حادثه در حین کار است.
اما تصمیم دولت دانمارک اولین نمونه از پرداخت خسارت به زنان به خاطر ابتلا به سرطان پستان بعد از انجام شیف شب به مدت طولانی بوده است.
"اولا منکوپف"، یکی از این زنان است.
او مدت سی سال مهماندار خط هواپیمایی اسکاندیناویایی "اس ای اس" بود. ساعات طولانی و نامنظم کاری خصیصه این گونه مشاغل است.
او به سرطان پستان مبتلاست: "خیلی سخت بود که بچه هایم بگویم سرطان دارم."
در ابتدا او نمی دانسته است که میان بیماری سرطان پستان و انجام ساعات کاری در شب به مدت طولانی ارتباطی وجود دارد.
او می گوید: "الان که به گذشته فکر می کنم، می بینم که وقتی کار در هواپیما را کنار گذاشتم مثل این می ماند که از یک پوسته بیرون آمده ام. پوسته ای که به دلیل مختل شدن ساعت بیداری و خوابم ایجاد شده بود. حالا می فهمم که چقدر زندگی ام در گذشته با زندگی که بعد از بازنشستگی دارم، تفاوت داشته است."
اما به همه زنانی که شیفت های شب به مدت طولانی کار کرده اند، خسارت داده نمی شود. دولت دانمارک با تقاضای خسارت از سوی زنانی که در خانواده اشان سابقه سرطان پستان وجود داشته، به رغم انجام شیفت شب به مدت طولانی، موافقت نکرده است."
دولت دانمارک بعد از انتشار یافته های آژانس بین المللی مطالعه سرطان" (IACR)، که بازوی سازمان جهانی بهداشت در امور سرطان قلمداد می شود، تصمیم گرفت به زنانی که شیف کاری آنها در ساعات شب است و به سرطان پستان مبتلا شده اند، خسارت بدهد.
آی ای سی آر در باره سرطان تحقیق می کند و انواع خطراتی را که منجر به این بیماری می شود، طبقه بندی می کند.
پرخطرترین عامل در این رده بندی مواد سرطان زا مانند پنبه نسوز (Asbestos)، قرار دارد. اکنون ساعات کاری در شب به مدت طولانی یک درجه کم خطرتر از مواد سرطان زا دانسته شده است.
دکتر وینسنت کوگلیانو، از اعضای این آژانس می گوید کارشناسان سازمان ملل بعد از بررسی شمار زیادی از مطالعات که بر روی انسان ها و جانوران صورت گرفته، به این نتیجه گیری رسیده است.
یکی از این مطالعات، که نتیجه آن در نشریه موسسه ملی سرطان منتشر شده است، نشان داده زنانی که بیش از سی سال شیف شب کار کرده اند در مقایسه با آنهایی که هرگز شیفت شب کار نکرده اند، سی و شش درصد بیشتر در معرض ابتلا به سرطان پستان هستند.
دکتر کوگلیانو گفت شواهدی وجود دارد که تغییر در خواب فرد ممکن است تولید ملاتونین بدن را کاهش دهد. او گفت: "ملاتونین برای جلوگیری از پیشروی سرطان مفید است."
مارگارت آن هنکاک، اهل اسکاتلند، مانند بسیاری از والدین برای کسب درآمد بیشتر و کمک به امرار معاش خانواده جوان خود، شیف های شب کار می کرده است.
وقتی او در دهه هشتاد کارش را در بیمارستان لیت اسکاتلند آغاز کرد شیف هایی که کار می کرد به او این فرصت را می داد تا صبح هنگام (که شیفت شب او تمام شده بود)، سه فرزندش را به کودکستان ببرد و دو باره بعد از چند ساعت خواب در منزل و قبل از رفتن به سر کار، آنها را از کودکستان به خانه بازگرداند.
او می گوید: "آن موقع با خودم فکر می کردم که شیف کاری ام به من اجازه می دهد که هم به خانه برسم هم به کارم، پس خستگی و نامنظم بودن ساعت خورد و خوراکم بهای قابل قبولی برای این آزادی عمل است."
او در همان زمانی که برای بیمارستان لیت کار می کرد به سرطان پستان مبتلا شد که به برداشتن پستان او، درمان با رادیوم و شیمی درمانی منتهی شد.
مارگارت هرگز تصور نمی کرد که میان ساعات کاری اش با ابتلا به سرطان پستان ارتباطی وجود داشته باشد اما اکنون که از این احتمال مطلع شده و از سرطان پستان جان به در برده است، برای سایر زنانی که ممکن است به لحاظ کاری در جایگاهی مشابه او قرار داشته باشند، یک پیام دارد: "باید به شما حق انتخاب داده شود که آیا می خواهید شیفت شب کار کنید یا نه. هیچ چیز ارزش قمار با سلامت را ندارد."
.bbc.